Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Zó doe je een eigen tarot jaarlegging (met kaarten)
0
Orakel Tarot

Zó doe je een eigen tarot jaarlegging (met kaarten)

Zó doe je een eigen jaarlegging (met kaarten)

Wil je zelf een tarot jaarlegging doen? Leuk! Dit kan met elk deck dat je in huis hebt; of het nu tarotkaarten, inzichtkaarten of orakelkaarten zijn. In dit artikel ontdek je hoe je je eigen jaarlegging, de 12 maanden legging, kunt doen!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Wat is een tarot jaarlegging?

Een jaarlegging is een legging die je gebruikt om inzicht te krijgen in het komende jaar. De meest voorkomende jaarlegging is de ’12 maanden legging’, waarbij elke kaart voor de energie van een bepaalde maand staat.

12 maanden legging met tarot

Wij hebben de 12 maanden legging gedaan met meerdere kaarten per maand, in totaal vijf decks. Welke decks je gebruikt is helemaal aan jou. Mix & match zoals je wil! Je zult zien dat de boodschap altijd op elkaar afgestemd is.

Tijd om kaarten te trekken!

  • Verzamel de decks die je wil gebruiken en pak pen en papier. Naar wens kun je ook edelstenen of andere (voor jou) heilige objecten neerleggen.
  • Reinig de ruimte (als je dat wenst), haal een paar keer diep adem en maak je geest leeg. Dit is jouw moment.
  • Schud het eerste deck en kies voor elke maand van het komende jaar een kaart. Je mag zelf weten of je de twaalf kaarten achter elkaar pakt of dat je elke keer weer gaat schudden. Doe wat voor jou goed voelt!
  • Leg de kaart (nog op kop) neer, te beginnen met januari. Doe je het in een cirkel, beweeg dan met de klok mee.
  • Pak nu andere kaarten die je nog wil gebruiken, net zolang tot je zelf denkt ‘zo is het genoeg’.

Dit zijn de vijf decks die ik heb gebruikt:

Voor elke maand heb ik vijf kaarten gepakt, dus 60 in totaal voor een heel jaar. Dat ziet er zo uit (zie foto’s hieronder). Het mooiste is om je jaarlegging in een cirkel te maken, maar die ruimte had ik nu niet. Zoals je ziet laat ik de kaarten nog op kop liggen. Pas als ik bij een bepaalde maand aan de slag ga, draai ik de kaarten om.

Verwerk de kaarten

Goed, je hebt nu in ieder geval voor elke maand de kaarten (het aantal is afhankelijk van hoeveel decks je gebruikt). Tijd om alles te verwerken! Welke kaarten heb je en wat is de betekenis? Hoe verhouden ze zich tot het komende jaar? Welke boodschappen en/of begeleiding bieden ze?

Pak nu pen en papier. Ik heb zelf een nieuw journal gebruikt, zodat ik gedurende het hele jaar mijn gedachten, kaartjes en gebeurtenissen bij kan schrijven. Een nieuw journal is handig, want hier zet je dan ook je intenties, dromen en doelen bijvoorbeeld in.

Draai de kaarten voor de maanden om, maand voor maand. Per maand schrijf je in je journal/notitieboek op welke kaarten je krijgt en wat je eerste gevoel hierbij is. Noteer ook wat opvalt aan kleuren, vormen, boodschap, et cetera. Daarna pak je (als je dat wenst) het boekje erbij om nog meer over de kaarten te leren. Dit laatste vind ik zelf wel fijn, want regelmatig heb ik zelf een idee bij een kaart maar is de betekenis veel dieper dan ik zelf had ingeschat.

Houd ook wat ruimte vrij na elke maand, zodat je gedurende het jaar bij kan schrijven en/of kan reflecteren.

Bovenstaande kaarten kreeg ik voor januari 2023.

  • Onenigheid
  • Loslaten
  • Groei
  • Nine of Pentacles
  • Stingray

Ik heb hieronder beschreven wat ze betekenen (voor mij, vrij persoonlijk) en hoe je ze kunt interpreteren. Ik hoop dat dit persoonlijke inzicht jou een idee geeft om ook zelf een jaarlegging met meerdere decks te doen.

Onenigheid, ik schrok eerst van die kaart zo voor de eerste maand van het nieuwe jaar, puur op basis van de naam, maar deze kaart staat voor de verschillende visies die je ego en ziel hebben. Dit is zó waar! Je ego denkt (en handelt) wellicht naar het één, maar je ziel heeft vaak hele andere verlangens. En om dichter bij je soul purpose, je zielsmissie, te komen, moet je hier aan toegeven. Dit is voor mij de les voor januari; vergeet niet dat je ziel ook een wens heeft.

Zo op het oog lijkt dit geen verbinding met elkaar te hebben, maar als je dieper duikt in de kaarten zie je al veel verbanden. Zo betekent de Stingray ‘tussen oud en nieuw’ en het opkomen voor jezelf, voor persoonlijke groei en loslaten. Dit zijn voornemens waar ik zelf echt al iets mee kan. Nine of Pentacles staat voor oogsten; er is al veel voorwerk gedaan door mij – ik zie 2023 dan ook als het jaar van oogsten.

Groei staat voor nieuwe inzichten en routines, voor transformatie en voor nieuwe overtuigingen. Deze kaart geeft voor mij aan dat januari, en eigenlijk heel 2023, een vruchtbaar jaar voor mij zullen zijn. Dat er groei inzit en vooral verandering (ten goede). Loslaten is een kaart die al zegt wat de betekenis is. En om Groei (van de kaart hiervoor) te kunnen bewerkstelligen, is loslaten noodzakelijk. Zo komt er ruimte voor iets nieuws. Ik mag ook loslaten hóe iets op mijn pad komt; het universum heeft zo z’n plannen. Een vraag die bij deze kaart hoort is: voldoet alles aan jouw wensen? Een mooie reflectie om het jaar mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨