Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Zo maak je een gratis online moodboard
2
Business Health & happiness Manifesteren

Zo maak je een gratis online moodboard

Zo maak je een gratis online moodboard

Het nieuwe jaar is begonnen. Wil je werken aan je dromen? Maak dan een gratis online moodboard . Dit helpt jou namelijk je dromen en doelen te verwezenlijken en je focus te behouden.

‘Vroeger’ knipten we tijdschriften stuk om een mooi moodboard te maken. Een collage van knipsels, foto’s en quotes. Dat was niet alleen heel nuttig om te doen, maar ook heel heilzaam. Want met het maken van je moodboard, kun je je dromen en doelen nóg beter (dagdagelijks) visualiseren.

En visualiseren helpt dus enorm bij de Wet van de Aantrekkingskracht. Hierdoor werk je bijna automatisch dus meer aan je dromen en doelen, want je hebt er een beter idee bij hoe ze eruit zien.

Natuurlijk is lekker knippen en plakken evenzo leuk, maar anno 2021 kun je zo’n moodboard ook gemakkelijk online maken. In dit artikel vind je 3 online tools om dit te doen.

💡 Tip: ik deel hier 5 simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

1) Ontwerp je gratis online moodboard met Canva

Canva.com is zowel een website als een mobiele app. Canva staat bekend om het gemak: er zijn allerlei kant-en-klare templates beschikbaar voor diverse uitingen, waaronder dus ook voor je online moodboard of collage. Ook kun je kiezen uit diverse formaten.

Je upload er gemakkelijk je eigen afbeeldingen in, maar je kunt ook kiezen uit een aantal (gratis) afbeeldingen die in de tool zitten. Voeg gemakkelijk grafische elementen toe en maak de teksten op in de mooiste lettertypes.

Wat ook een voordeel is aan Canva: je kunt er ook video’s uploaden en verwerken. Als je vervolgens dan je moodboard exporteert als MP4-bestand, heb je een online moodboard met bewegend beeld. Zie hieronder!

2) Maak je gratis online moodboard met Pinterest

Pinterest is niet meer weg te denken uit het landschap van social media. Als verzamelplaats voor al jouw inspiratie kun je het ook gemakkelijk inzetten om je online moodboard voor 2021 te maken. Creëer een account (als je dat nog niet hebt) en maak een nieuw bord aan voor 2021. Zoek vervolgens de mooiste afbeeldingen en video’s op en pin ze op je bord. Je kunt ook je eigen afbeeldingen uploaden.

Tip: zet je bord verborgen (of laat ‘m juist openbaar staan – het is maar net wat jij wil).

3) Gebruik Adobe Spark voor mooie visualisaties

Adobe Spark is een tool in opkomst. Het is niet zo populair als Canva of Pinterest, maar werkt absoluut goed voor ’t maken van een online moodboard. Je kunt je gratis aanmelden, er zijn verschillende templates beschikbaar (op allerlei formaten), je kunt er je eigen foto’s uploaden én er is een gehele database aan gratis beelden.

Je kunt natuurlijk ook altijd je foto’s afdrukken om ze – net als in de headerfoto – mooi aan een muur, je koelkast of aan een prikbord te hangen. Ook dat werkt! Visualiseren = creëren. ✨

Misschien vind je deze items ook leuk?

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨