Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Hoe trek je een enkele tarot kaart?
0
Tarot

Hoe trek je een enkele tarot kaart?

How-to: een tarot kaart trekken - VolleMaanKalender.nl (1)

Wil je een enkele tarot kaart trekken, maar weet je niet hoe? Geen zorgen; wij helpen je op weg! In dit artikel leer je hoe je op gevoel en intuïtie een tarot kaart kunt trekken.

Een enkele kaartlegging (ofwel het trekken van één tarot kaart) is een snelle, fijne manier om een vraag die je hebt te laten beantwoorden door de tarot kaarten. Of nouja, de tarot kaarten geven je voornamelijk inzicht: de antwoorden heb je al in je. Tarot is een tool om deze antwoorden boven water te halen. Vanuit je diepste jij, kennis en intuïtie.

In dit artikel focussen we dus op een enkele kaartlegging/kaarttrekking. Zoek je andere informatie, dan verwijs ik je door naar deze pagina over tarot (waar je alle informatie over tarot kunt vinden).

Twee manieren om een enkele tarot kaart te trekken

Er zijn eigenlijk twee manieren om een tarot kaart te trekken. Oh, en nog een tip: een ‘goede’ tarot vraag is een open vraag (‘wat’, ‘hoe’, ‘waarom’), die betrekking heeft op het heden of de nabije toekomst én waarbij je jezelf (of de persoon waar je de kaarten voor trekt) als onderwerp hebt.

  1. Schud je deck, leg de kaarten – op kop – voor je uit en kies een kaart op gevoel
  2. Schud je deck net zolang tot er een kaart uitvliegt/uitvalt tijdens het schudden

1) Schud je deck, leg de kaarten – op kop – voor je uit en kies een kaart op gevoel

Schud je kaarten op gevoel en stel – terwijl je daarmee bezig bent – de vraag. Je kunt het hardop uitspreken, maar je mag de vraag ook in je hoofd herhalen. Blijf schudden tot je zelf het gevoel hebt dat het goed is. De ene keer is dat misschien wat langer dan de andere keer. Waaier je deck vervolgens (op kop) voor je uit. Als het niet lukt om een waaier te maken, leg ze dan gewoon neer en spreid ze een beetje. Ga met je handen boven het deck en voel de energie van de kaarten. Herhaal de vraag in je hoofd en trek op gevoel een kaart uit je deck.

2) Schud je deck net zolang tot er een kaart uitvliegt/uitvalt tijdens het schudden

Schud je kaarten op gevoel en stel – terwijl je daarmee bezig bent – de vraag. Je kunt het hardop uitspreken, maar je mag de vraag ook in je hoofd herhalen. Soms vallen er tijdens het schudden al kaartjes uit. Hier kan je mee aan de slag gaan. Vallen er teveel uit of valt er niets uit, begin dan opnieuw. Je kunt ook een waaier van kaarten op tafel leggen, met je hand over de kaarten heengaan en de kaarten op gevoel kiezen.

Je tarot kaart uitlezen

Heb je je kaart, dan is het tijd om deze te interpreteren. Bekijk je kaart en merk op of er bepaalde afbeeldingen, symbolen of kleuren uitspringen. Houd je vraag uiteraard altijd in je hoofd. Geef de kaart eerst jouw persoonlijke betekenis mee, voordat je in het boekje (of dit Tarot handboek) opzoekt wat ze betekenen. Zo krijg je een mooie mix tussen je eigen interpretatie en de algemene betekenis van de kaart.

Noteer alles bij voorkeur in een Tarot journal. Zo leer je je deck snel kennen en geef je er je eigen twist aan (in de vorm van een eigen ‘database’ aan informatie).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨