Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Bekers Drie in tarot betekenis en uitleg
0
Tarot

Bekers Drie in tarot betekenis en uitleg

Bekers Drie in tarot betekenis en uitleg

Heb je de Bekers Drie (Three of Cups) tarotkaart getrokken? Je leest hier over de betekenis van Bekers Drie, inclusief uitleg over hoe je ‘m kunt interpreteren!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Deze pagina is geschreven op basis van het Modern Witch Tarot deck, dat weer een spin-off is van het klassieke Rider Waite tarot deck. Met de meeste tarot decks kun je deze kaart op dezelfde manier interpreteren, maar kijk vooral goed naar eigen symbolieken en kleuren. Volg ook altijd je gevoel.

Bekers Drie betekenis

In tarot staat Bekers Drie voor vreugde, viering, vriendschap en gemeenschap. Het is een echte community-kaart. De kaart staat ook wel bekend als de Three of Cups of Drie van Bekers.

Op de Three of Cups kaart zie je drie vrouwen die een beker vasthouden, proosten en dansen in een kring. Het is een vrolijke kaart om te zien.

Bekers in tarot komen overeen met het element water. Daarbij horen emoties, liefde, vriendschap, seksualiteit, verbinding en intuïtie.

Bekers Drie symbolen

Er zijn drie grote symbolen te ontdekken op de kaart, namelijk het dansen, de opgeheven bekers en het fruit op de grond.

  • Het dansen staat voor een jubelende, feestelijke stemming.
  • De opgeheven bekers staan voor een viering van een succes, of proosten op een bepaalde situatie. De bekers staan voor optimisme; het glas is halfvol.
  • Het fruit op de grond geeft overvloed aan; er is genoeg voor iedereen. De oogst is rijk.

Uiteraard valt er veel meer te zien, zoals vorm en kleur. Gebruik jouw intuïtie en kijk eens goed naar de kaart. Wat voel je hierbij?

  • Bekers Drie in tarot betekenis en uitleg
  • Bekers Drie in tarot betekenis en uitleg

Betekenis Bekers Drie rechtop

Komt Bekers Drie rechtop in je lezing, dan is dit een positief teken. De Drie van Bekers geeft aan dat het tijd is om je liefde en geluk met anderen te delen. Misschien heb je een gemeenschap van gelijkgestemden gevonden of vier je een mijlpaal met familie en vrienden? Geniet met volle teugen en maak er een feestje van. Proost!

Betekenis Bekers Drie ondersteboven

Komt Bekers Drie ondersteboven in je lezing, dan geeft dit aan dat je mogelijk teveel tijd met anderen hebt doorgebracht. Je sociale batterij kan even leeg zijn en je hebt een adempauze nodig na al die sociale interacties. Het kan ook betekenen dat je je niet meer op één lijn voelt met een bepaalde groep of vriend, of dat je júist deel wil uitmaken van een bepaalde groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.