Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is smudgen en hoe gebruik je salie?
0
Spiritualiteit

Wat is smudgen en hoe gebruik je salie?

Wat is smudgen en hoe gebruik je salie?

Wat is salie (ook wel sage) en hoe gebruik je salie om je huis te reinigen? Wat is nsmudgen? Je leest in dit artikel wat smudgen is en hoe je salie gebruikt.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is smudgen?

Smudgen betekent ‘beroken’ en is een spirituele manier om je huis of je aura energetisch te reinigen. Smudge sticks zijn gedroogde bladeren van planten of kruiden, zoals salie, die zijn samengebonden in een bundeltje. Bij het smudgen brand je deze planten of kruiden langzaam op. De rook die hier vanaf komt vult de ruimte en zuivert ‘m vervolgens van negatieve energie. Ook geeft smudgen een aangename geur en kent het een kalmerende werking. Smudgen is een reinigingsritueel dat je altijd in kunt zetten.

Er zijn veel verschillende planten en kruiden die je kunt gebruiken om te smudgen. Populair is witte salie – daar gaat dit artikel verder ook over -, maar je kunt ook ceder of bijvoorbeeld lavendel gebruiken.

Let op: gebruik geen salie bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Ook als er (kleine) kinderen in de ruimte zijn, kun je dit beter niet inzetten.

Witte salie smudgen

Witte salie is het meest populaire en populaire kruid om te smudgen. Dat komt omdat witte salie wordt geassocieerd met zuiverheid. Daarnaast is er een witte salie ook flink aanwezig als je ’t rookt – het vult met gemak je ruimte. Om die reden is witte salie erg geschikt voor het energetisch reinigen van grote ruimtes of zelfs voor het reinigen van een heel huis.

De geur van witte salie geeft naast positieve energie ook kracht en wijsheid mee en het positieve negatieve energie uit je aura.

Je kunt zogenoemde ‘smudgesticks’ kopen om witte salie te roken, maar je kunt ook reguliere wierookstokjes vinden, zoals deze witte salie Palo Santo wierook stokjes.

Hoe kun je ‘t beste smudgen?

Als je salie gaat branden via smudgesticks, dan zal ‘t gaan smeulen en roken.

  • Kies de ruimte die je wil reinigen en/of bedenk wat je wil uitspreken tijdens je ritueel.
  • Pak je spulletjes: een smudgestick, een aansteker en een kommetje met water. Je kunt ook een abalone schelp gebruiken en die met zand vullen.
  • Zet, als het kan, een raam open. Ventilatie is belangrijk en dit is ook om de energie die je ‘wegrookt’ meteen weg te laten stromen.
  • Steek je smudgestick aan. Let op: het moet niet vlammen, het moet smeulen. Blaas zo nodig de vlam uit. Let uiteraard altijd op kleding, kleedjes, gordijnen, et.
  • Smudge niet te lang: de geur is vrij intens en je hebt niet veel nodig om een ruimte te vullen (en dus energetisch te reinigen). Je dooft je smudgestick in het kommetje met water of in de abalone schelp met zand. Gebruik je een kommetje water, dan hoef je ‘m niet helemaal onder te dompelen. Dip alleen het smeulende gedeelte licht. Controleer altijd of ‘t echt uit is voor je de smudgestick weglegt.

In plaats van rondlopen met een smeulende smudgestick, kun je de salie ook branden in een speciaal (heksen)keteltje.

Lees hier hoe je je intenties kunt zetten tijdens ‘t smudgen van witte salie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨