Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Wat is smudgen en hoe gebruik je salie?
0
Spiritualiteit

Wat is smudgen en hoe gebruik je salie?

Wat is smudgen en hoe gebruik je salie?

Wat is salie (ook wel sage) en hoe gebruik je salie om je huis te reinigen? Wat is ‘smudgen’? Je leest in dit artikel wat smudgen is en hoe je salie gebruikt.

Wat is smudgen?

Smudgen is een spirituele manier om je huis of je aura energetisch te reinigen. Bij het smudgen brand je planten of kruiden, zoals salie, langzaam op. De rook die hier vanaf komt vult de ruimte en zuivert ‘m vervolgens van negatieve energie. Ook heeft de aangename geur een kalmerende werking. Smudgen is een ritueel dat je altijd in kunt zetten.

Er zijn veel verschillende planten en kruiden die je kunt gebruiken om te smudgen. Populair is witte salie – daar gaat dit artikel verder ook over -, maar je kunt ook ceder of bijvoorbeeld lavendel gebruiken.

Witte salie gebruiken om te smudgen

Witte salie is het meest populaire en populaire kruid om te smudgen. Dat komt omdat witte salie wordt geassocieerd met zuiverheid. Daarnaast is er een witte salie ook flink aanwezig als je ’t rookt – het vult met gemak je ruimte. Om die reden is witte salie erg geschikt voor het energetisch reinigen van grote ruimtes of zelfs voor het reinigen van een heel huis.

De geur van witte salie geeft naast positieve energie ook kracht en wijsheid mee en het positieve negatieve energie uit je aura.

Je kunt zogenoemde ‘smudgesticks’ kopen om witte salie te roken, maar je kunt ook reguliere wierookstokjes vinden, zoals deze.

Hoe kun je ’t beste smudgen?

Als je salie gaat branden via smudgesticks, dan zal ’t gaan smeulen en roken.

  • Kies de ruimte die je wil reinigen en/of bedenk wat je wil uitspreken tijdens je ritueel.
  • Pak je spulletjes: een smudgestick, een aansteker en een kommetje met water.
  • Zet, als het kan, een raam open. Ventilatie is belangrijk en dit is ook om de energie die je ‘wegrookt’ meteen weg te laten stromen.
  • Steek je smudgestick aan. Let op: het moet niet vlammen, het moet smeulen. Blaas zo nodig de vlam uit. Let uiteraard altijd op kleding, kleedjes, etc.
  • Smudge niet te lang: de geur is vrij intens en je hebt niet veel nodig om een ruimte te vullen (en dus energetisch te reinigen). Je dooft je smudgestick in het kommetje met water. Niet helemaal onderdompelen: alleen het smeulende gedeelte licht dippen. Controleer altijd of ’t echt uit is voor je de smudgestick weglegt.

In plaats van rondlopen met een smeulende smudgestick, kun je de salie ook branden in een speciale abalone schelp of in een speciaal keteltje.

Lees hier hoe je je intenties kunt zetten tijdens ’t smudgen van witte salie.

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨