Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dag buiten de tijd 2023, wat is het en wat merk je ervan?
1
Spiritualiteit

Dag buiten de tijd 2023, wat is het en wat merk je ervan?

Dag buiten de tijd

Dinsdag 25 juli 2023 is het vanuit de Maya Tzolkin kalender de ‘Dag buiten de tijd’. Rondom deze datum gebeuren er een paar dingen die het thema ‘nieuw begin’ en ‘het oude afronden’ bij zich dragen. Wat is Dag buiten de tijd precies en wat merk je ervan? In dit artikel lees je er alles over!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat is de Dag buiten de tijd?

De Dag buiten de tijd is een concept uit de Mayakalender, die in plaats van de gebruikelijke 365 dagen, 364 dagen telt. De overgebleven dag, 25 juli, wordt gezien als een dag die ‘buiten de tijd’ valt. Het is een dag van reflectie. Een overgang tussen het oude en het nieuwe jaar (dat op 26 juli 2023 begint).

De Dag buiten de tijd staat in het teken van het afronden van het oude en het verwelkomen van het nieuwe. Het is een moment om stil te staan bij de cycli van het leven, de dood en wedergeboorte.

  • Wat zijn de dingen die je wilt loslaten?
  • Waar ben je dankbaar voor?
  • Wat wil je verwelkomen in je leven?

Dit zijn (onder andere) de vragen die je jezelf mag stellen.

Oud-Egyptisch Nieuwjaar en de opening van de Leeuwenpoort

Een dag erna is het Oud-Egyptisch Nieuwjaar (26 juli 2023) en de opening van de Leeuwenpoort (26 juli 2023 – 12 augustus 2023). De opening van de Leeuwenpoort bereikt haar hoogtepunt op dinsdag 8 augustus, tijdens de Leeuwenpoort. Hierover binnenkort meer!

Deze gebeurtenissen zijn allemaal nauw verbonden zijn met ster Sirius, de helderste ster aan de nachtelijke hemel. Sirius speelt een belangrijke rol speelde in de oude Egyptische cultuur. Sirius is zo helder dat deze ook wel wordt gezien als de ‘spirituele zon die licht en kennis brengt’.

De Maya’s en de oude Egyptenaren hadden een diep begrip van de cycli van de tijd en de kosmos. Door stil te staan bij de Dag buiten de tijd, het Oud-Egyptisch Nieuwjaar en de opening van de Leeuwenpoort eer je niet alleen deze oude wijsheid, maar maak je ook verbinding met je eigen voorouders en vorige levens.

Je mag deze dag zien als een brug tussen het verleden, het heden en de toekomst.

Wat merk je van de Dag buiten de tijd 2023?

Op de Dag buiten de tijd kun je vooral bezig zijn met verandering – letterlijk en figuurlijk. Je bent je meer bewust van de patronen die je wilt doorbreken en de nieuwe wegen die je wilt inslaan. Je kunt ook synchroniciteit ervaren, waarbij gebeurtenissen op een betekenisvolle manier samenvallen. Denk aan dat ene muzieknummer dat ineens op de radio komt, of bepaalde dubbele getallen op de klok of in kentekens… Let goed op tekens van het universum én schenk aandacht aan je intuïtie.

Vorig jaar schreef Natasja van Twinflame Rollercoaster hier al eens over, de meeste informatie uit dit artikel komt dan ook uit haar artikel: Dag buiten de tijd 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨