Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Een boodschap van overledenen: hoe herken je die?
0
Spiritualiteit

Een boodschap van overledenen: hoe herken je die?

Een boodschap van een overledene: hoe herken je die?

Stel je voor dat de grenzen tussen onze wereld en het hiernamaals niet zo strikt zijn als je altijd hebt gedacht… Wat als de overledenen nog steeds bij ons zijn en ons tekenen geven? In dit artikel lees je hoe jij deze subtiele berichten (boodschappen, tekens) van dierbaren die zijn overgegaan kunt herkennen en begrijpen.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Boodschappen van overledenen herkennen

Wanneer een overledene jou een boodschap probeert te sturen, is het eerste wat je mag doen, je bewust zijn van de subtiele tekens. Deze berichten kunnen komen in de vorm van dromen, symbolen of zelfs via zintuiglijke waarnemingen zoals geuren of geluiden die je doen denken aan de overledene. Sta open voor deze signalen en laat je intuïtie je gids zijn. Het kan een gevoel zijn, een plotseling inzicht of zelfs een fysieke sensatie die je vertelt dat iemand van gene zijde bij je is.

Hoe weet je of er een overleden persoon bij je is?

Je kunt de aanwezigheid van een overledene herkennen door te letten op onverklaarbare fenomenen. Voel je plotseling een koude rilling zonder dat er een tocht is? Ruik je een geur die je sterk aan de overledene doet denken? Dit zijn vaak tekenen dat een overleden dierbare in de buurt is. Luister naar je gevoelens en emoties op deze momenten – ze kunnen dienen als een brug tussen jou en de spirituele wereld.

Welke tekens krijg je door overledenen?

Tekens kunnen variëren van het verschijnen van specifieke dieren tot het vinden van voorwerpen op een betekenisvolle plaats. Een vlinder die om je heen fladdert of een plotseling opduikende munt kunnen meer zijn dan toeval. Let op terugkerende patronen of symbolen in je dagelijks leven die verband kunnen houden met de overledene. Dit kunnen manieren zijn waarop ze proberen met je te communiceren. Hier zijn tien voorbeelden van dergelijke tekens, samen met een uitleg over wat ze kunnen betekenen:

 • Onverwachte geuren. Het waarnemen van een specifieke geur die je sterk doet denken aan de overledene, zoals hun parfum, tabaksgeur of zelfs hun favoriete maaltijd, kan een teken zijn. Dit kan voorkomen op momenten dat je aan hen denkt of wanneer je troost of begeleiding nodig hebt.
 • Elektronische fenomenen. Onverklaarbare elektronische activiteiten, zoals knipperende lampen, televisies die vanzelf aan- of uitgaan of radio’s die spontaan aanspringen op een significant lied, kunnen indicaties zijn van een aanwezigheid.
 • Dromen. Duidelijke, levensechte dromen waarin de overledene verschijnt, kunnen een manier zijn voor hen om contact met je op te nemen. Deze dromen kunnen troostend, raadgevend of informatief zijn.
 • Vogels en dieren. Het zien van een specifieke vogel of dier, vooral als het gedrag ongewoon is of als het dier een speciale betekenis had voor de overledene, kan een teken zijn van hun aanwezigheid.
 • Voorwerpen. Het vinden van voorwerpen op onverwachte plaatsen, zoals munten, veren, of zelfs sieraden die een speciale betekenis hadden, kan een manier zijn waarop overledenen communiceren.
 • Fysieke sensaties. Het voelen van een lichte aanraking, een kus of een warme omhelzing, zelfs als er niemand in de buurt is, kan een teken zijn van de overledene die je geruststelt.
 • Symbolische tekens. Het zien van symbolen of patronen, zoals nummerreeksen (bijv. 11:11) of specifieke vormen die relevant zijn voor de overledene, kan betekenisvol zijn.
 • Onverwachte ontmoetingen. Het tegenkomen van mensen die een onverklaarbare gelijkenis hebben met de overledene of die onverwachte berichten of troost bieden, kan een teken zijn.
 • Geluiden. Het horen van de stem van de overledene of een significant geluid, zoals het tikken van een klok of het rinkelen van een bel, kan een manier zijn om hun aanwezigheid te laten voelen.
 • Temperatuurveranderingen. Plotselinge koude rillingen of onverklaarbare temperatuurwisselingen in een kamer kunnen wijzen op de spirituele aanwezigheid van een overledene.

Kan een overledene je helpen?

Ja, overledenen kunnen je helpen. Ze kunnen optreden als spirituele gidsen, je bijstaan in moeilijke tijden of je sturen naar belangrijke levenslessen. Soms kan een zacht duwtje in de rug of een plotseling inzicht net datgene zijn wat je nodig hebt om verder te kome. Dit kan dus heel goed afkomstig zijn van een overledene die over je waakt.

Kan je een overleden persoon voelen?

Het is absoluut mogelijk om de aanwezigheid van een overledene te voelen. Dit kan variëren van het voelen van een lichte aanraking tot een gevoel van warmte of liefde. Deze sensaties zijn vaak een teken van hun aanwezigheid en zorg voor jou. Wees ontvankelijk voor deze gevoelens en accepteer ze als een vorm van communicatie van gene zijde.

Kan je een overleden persoon aanraken?

Hoewel fysiek contact met een overledene niet breed bekend is, zijn er meldingen van mensen die een hand of een zachte aanraking hebben gevoeld. Deze ervaringen zijn vaak kortstondig en subtiel, maar ze laten een diepe indruk achter op degenen die ze meemaken. Het is een krachtige bevestiging van de aanhoudende band tussen de levenden en de doden.

Hoe lang blijft overledene op aarde?

De tijd die een overledene op aarde doorbrengt, kan variëren. Sommige spirituele overtuigingen suggereren dat zielen blijven totdat ze vrede hebben gevonden of hun boodschap hebben overgebracht. Anderen geloven dat overledenen altijd op de een of andere manier bij ons blijven, waakzaam en beschermend.

Blijven overledenen bij je?

Overledenen kunnen inderdaad bij je blijven. Ze kunnen je leven op subtiele manieren beïnvloeden, je leiden en beschermen. Deze aanwezigheid kan voelen als een troostende kracht, een bron van wijsheid of gewoon een gevoel van niet alleen zijn.

Contact met overledenen via droom

Dromen zijn een krachtig medium voor communicatie met overledenen. In de droomstaat zijn we meer open en ontvankelijk voor berichten van de andere kant. Als je droomt over een overleden dierbare, let dan op de details en emoties in de droom. Dit kunnen belangrijke berichten zijn die ze proberen over te brengen.

 • Dromen over gesprekken met overledenen
  • In deze dromen voer je directe gesprekken met een overleden dierbare. Deze ervaring kan zeer realistisch aanvoelen. Spiritueel gezien kan dit type droom wijzen op een behoefte aan afsluiting of verder inzicht in een bepaald aspect van je leven. De overledene kan advies, troost of wijze woorden bieden, die je kunnen helpen bij het verwerken van je verlies of het nemen van belangrijke beslissingen.
 • Dromen over het herbeleven van herinneringen
  • Dit zijn dromen waarin je mooie momenten herbeleeft die je met de overledene hebt gedeeld. Deze dromen kunnen zeer gedetailleerd en emotioneel zijn. Spiritueel gezien kunnen deze dromen een manifestatie zijn van het verlangen van je onderbewustzijn om de verbinding met de overledene te behouden. Het kan ook een teken zijn dat de overledene je wil herinneren aan de gelukkige tijden die jullie samen hebben doorgebracht, als een manier om troost en vrede te bieden.
 • Dromen over het ontvangen van berichten of symbolen
  • In deze dromen verschijnt de overledene om je een specifiek bericht of symbool te geven. Dit kan variëren van een woord of zin tot een voorwerp of een beeld. Deze dromen kunnen soms raadselachtig zijn, maar ze dragen vaak diepe persoonlijke of spirituele betekenissen. Deze berichten kunnen gezien worden als leiding van de overledene, die je probeert te helpen of te begeleiden op je levenspad.
 • Dromen over het ontvangen van waarschuwingen of voorgevoelens
  • In deze dromen waarschuwt de overledene je voor een dreigend gevaar of geeft je een voorgevoel over een toekomstige gebeurtenis. Deze dromen kunnen soms onrustbarend zijn, maar ze worden vaak geïnterpreteerd als een teken van bescherming en zorg vanuit de spirituele wereld. Het is een manier waarop de overledene probeert om over je te waken en je te behoeden voor negatieve invloeden of beslissingen.
 • Dromen dat overledene weer leeft
  • Dromen dat een overledene weer leeft, is een ander type droom dat vaak voorkomt bij mensen die een dierbare hebben verloren. In deze dromen verschijnt de overledene alsof ze nooit zijn overleden, vaak betrokken bij alledaagse activiteiten of interacties. De ervaring kan verwarrend, ontroerend en soms zelfs verontrustend zijn.
   • Verwerking van verlies en rouw. Deze dromen kunnen een deel zijn van het rouwproces, waarin je onderbewustzijn probeert te worstelen met het verlies en de afwezigheid van de dierbare. Het kan een manier zijn om tijdelijk de pijn van het verlies te verzachten en een soort troost te bieden.
   • Verlangen naar ‘normaal’ leven. Het zien van een overledene in het dagelijks leven in je dromen kan een weerspiegeling zijn van je verlangen om terug te keren naar hoe dingen waren toen de persoon nog leefde. Het kan een uiting zijn van je verlangen naar normaliteit en stabiliteit in een tijd waarin je leven mogelijk is ontwricht door verdriet.
   • Onafgemaakte zaken. Als de droom interactief is, waarbij je in gesprek bent met de overledene of bepaalde activiteiten samen uitvoert, kan dit wijzen op onafgemaakte zaken of onopgeloste gevoelens. Deze droom kan een gelegenheid zijn om emotionele afsluiting te vinden of antwoorden te krijgen op vragen die bleven hangen na het overlijden.
   • Herbevestiging van jullie band. Dromen waarin een overledene terugkeert naar het leven, kunnen ook een diepere spirituele betekenis hebben, waarbij de overledene wil benadrukken dat de band die jullie hadden, de fysieke dood overstijgt. Het kan een herinnering zijn dat hoewel ze fysiek niet meer aanwezig zijn, de liefde en connectie blijven bestaan.
   • Verwerking van de realiteit van de dood. Deze dromen kunnen ook een manier zijn voor je onderbewustzijn om de realiteit van de dood te verwerken. Door de overledene levend te zien in je dromen, kun je op een veilige manier de complexe emoties die gepaard gaan met verlies en afscheid navigeren.

Overledenen as in huis, doet dat nog iets op spiritueel vlak?

Het bewaren van de as van een overledene kan een krachtige spirituele connectie creëren. Deze fysieke link kan dienen als een ankerpunt voor de geest van de overledene, waardoor het makkelijker wordt om hun aanwezigheid te voelen en te communiceren. Het is een manier om de herinnering levend te houden en een voortdurende band te onderhouden met hen die zijn overgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨