Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis winter
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis winter

Spirituele betekenis winter

De winter begint officieel op 21 december, maar met al die sneeuw in ons land voelt het al helemaal als winter. Wat is eigenlijk de spirituele betekenis van winter? En hoe kun je het beste leven met dit seizoen? We delen het met je in dit artikel!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Leven met de seizoenen

Laten we eerst even stilstaan bij de vier seizoenen. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en invloed. De lente brengt vernieuwing, de zomer staat voor energie en de herfst staat voor transformatie. En dan komt de winter. Daar hebben we het nu in dit artikel over.

De winter is een tijd voor rust en introspectie. De natuur trekt zich terug en dit is jouw kans om dat ook te doen.

Spirituele betekenis winter

De winterwende, die 21 december plaatsvindt, is het keerpunt van het jaar met de kortste dag en langste nacht. Dit fenomeen is in vele culturen van grote betekenis geweest. Het is een moment van stilstaan en reflectie.

De contrasten tussen licht en donker tijdens de winterwende zijn rijk aan symboliek. De lange nacht vertegenwoordigt het onbekende, het onderbewustzijn en alles wat verborgen is. Het is als yin en yang, om de schaduwkanten van jezelf te erkennen en te accepteren. En wanneer het licht terugkeert vanaf dit moment, staat dit voor nieuwe inzichten, helderheid en de hoop op een mooie, frisse en nieuwe toekomst.

Wat te doen in de winter?

De winter vraagt jou om naar binnen te keren. Zoals de natuur zich terugtrekt en zelfs slaapt, mag jij het ook rustig aan doen. De winter is de perfecte tijd voor bezinning en het heroverwegen van wat belangrijk is. De kou en de duisternis helpen jou om jouw innerlijke licht te vinden en dit te koesteren. Je mag de warmte in jezelf vinden. Ook staat de winter symbool voor stilte en de essentie van het zijn. In het moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨