Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Recept: Pompoensoep voor de herfst
0
Lifestyle

Recept: Pompoensoep voor de herfst

Recept: Pompoensoep voor de herfst

Zoek je een recept voor een pompoensoep voor de herfst? In dit artikel delen we drie heerlijke recepten met je. Pompoensoepen voor de herfst, met een spicy twist.

Overwin verlatingsangst en bindingsangst; lees Liefdesbang van Hannah Cuppen en ontdek je patronen.

De herfst is het seizoen van warme truien, kleurrijke bladeren en natuurlijk eten dat de maag (en het hart) verwarmd. In dit artikel delen we drie unieke recepten voor pompoensoep die de traditionele smaken van de herfst combineren met verrassende twists. Maak kennis met pompoensoep met kaneel, pompoensoep met chili en pompoensoep met appel!

Pompoensoep met kaneel

Kaneel en herfst zijn een match made in heaven. Kaneel geeft een zoete, kruidige smaak die perfect past bij de romige textuur van pompoensoep.

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote pompoen (ongeveer 1,5 kg)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Snijd de pompoen in blokjes en hak de ui en knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in een grote pan met wat olijfolie tot de ui glazig is.
  • Voeg de pompoenblokjes, groentebouillon en kaneel toe. Laat het geheel 20-25 minuten koken tot de pompoen zacht is.
  • Gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde massa te pureren. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Pompoensoep met chili:

Hou je van een beetje pit? Deze pompoensoep met chili zal je niet teleurstellen. De pittige chili geeft een spicy twist aan de traditionele pompoensoep.

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote pompoen (ongeveer 1,5 kg)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chili
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Snijd de pompoen en chili in stukjes en hak de ui en knoflook fijn.
  • Fruit de ui, knoflook en chili in een grote pan met wat olijfolie.
  • Voeg de pompoen en groentebouillon toe en laat het geheel 20-25 minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Pompoensoep met appel

De zoetheid van de appel vormt een heerlijk contrast met de aardse smaak van pompoen. Deze soep is de perfecte afsluiter van een herfstige dag.

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote pompoen (ongeveer 1,5 kg)
  • 1 grote appel (bijvoorbeeld een Jonagold)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Snijd de pompoen en appel in blokjes en hak de ui en knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in een grote pan met wat olijfolie.
  • Voeg de pompoen, appel en groentebouillon toe en laat het geheel 20-25 minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveren maar!

Met een lepel crème fraîche maak je de soep nóg romiger. Voeg dit toe naar smaak (bij het serveren). Serveer het geheel met wat pompoenpitten. Oh, en een goede pompoensoep wordt nog beter als je er iets knapperigs bij serveert. Een versgebakken stokbrood of wat zelfgemaakte croutons zijn perfect! Dippen maar.

Als je wat soep over hebt (is dit mogelijk?!), kun je dit gemakkelijk bewaren. De soep blijft tot drie dagen goed in de koelkast en kan ook worden ingevroren. Als je de soep weer wilt opwarmen, doe dit dan langzaam op een laag vuur om de smaken te behouden.

Lees meer over de herfst...

Er valt veel te vertellen over de herfst. Daarom hebben we een dossier gebouwd met de spirituele betekenis van diverse herfst-gerelateerde items. Bekijk de lijst hieronder en ontdek de boodschap voor jou!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨