Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Groene zoekmachines en online initiatieven
0
Duurzaamheid Lifestyle

Groene zoekmachines en online initiatieven

Groene zoekmachines en online initiatieven

Wil jij al surfend meewerken aan een betere wereld? Maak dan gebruik van groene zoekmachines zoals Ecosia of ZoekGroen. In dit artikel lees je meer over beide organisaties én over andere groene online initiatieven.

Ecosia

Ecosia is misschien wel de bekendste groene zoekmachine. Wij citeren: “Jouw zoekopdrachten planten bomen op een paar van de meest barre plekken op aarde. In Burkina Faso maken ze de woestijn weer vruchtbaar.” Met andere woorden: zoek jij via Ecosia, dan zorg jij ervoor dat er bomen kunnen worden geplant.

Het verdienmodel en de zoekresultaten verlopen via zoekmachine Bing. Ecosia verkrijgt inkomsten via advertenties.

Ze publiceren maandelijks (financiële) verslagen, zodat jij kunt zien waar ‘t geld terecht komt. Hun servers lopen op 200% hernieuwbare energie (dus ze zijn zelfs méér dan CO2-neutraal) en hun bomen halen met elke zoekopdracht 1 kilogram CO2 uit de atmosfeer. Ze verkopen je gegevens niet door aan adverteerders, hebben geen tracking door derden en maken alle zoekopdrachten anoniem binnen één week.

OceanHero

OceanHero is een zoekmachine die de oceaan opruimt ‘met elke klik’. Je kunt het gemakkelijk als add-on toevoegen aan je browser. OceanHero verdient geld aan kliks op advertenties die zij tonen in hun zoekomgeving. Met dat geld zorgen ze ervoor dat er plastic uit de oceaan wordt gehaald.

OceanHero en PlasticBank betalen mensen in nood om plastic uit de oceaan te halen. Op de vele inzamelpunten van hun partners in Indonesië, Haïti en de Filippijnen kunnen mensen nu plastic inleveren voor geld. Binnenkort wordt Brazilië ook aan deze lijst toegevoegd.

Dit initiatief is een win-win. Plastic wordt uit de oceaan gehaald en gerecycled, en mensen in arme gebieden kunnen geld verdienen door dit te doen.

Zoekgroen

ZoekGroen is – naar eigen zeggen – een zoekmachine die haar inkomsten gebruikt voor het herstellen van gedegradeerde landschappen naar groene, vegetatierijke landschappen. Kortom: droog land wordt weer groen.

Hun zoekresultaten worden geleverd door Google, maar ze hebben een verdienmodel. Naast dat de dienst draaiende moet worden gehouden, geven ze maar liefst 95% van hun inkomsten aan de Nederlandse non-profitorganisatie Justdiggit. Die inkomsten verkrijgen ze uit enkele webshop-linkjes boven de ZoekGroen.nl zoekbalk en uit klikken op de gesponsorde zoekresultaten die boven de reguliere zoekresultaten verschijnen.

Op hun website zie je ook de resultaten, maandelijkse updates en updates van Justdiggit uit de projectgebieden.

Andere groene initiatieven

Browsy is een ander groen initiatief. Dit is geen zoekmachine, maar een extensie voor je browser. Installeer de plug-in en shop online: meer hoef je niet te doen. Browsy krijgt een kleine commissie (tussen de 1-6%) over iedere aankoop die gedaan wordt en van dat geld gaat vervolgens 80% weer naar het planten van bomen.

Ze publiceren maandelijks financiële rapporten, zodat jij kunt zien hoeveel geld er is opgebracht en hoeveel bomen er zijn geplant.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨