Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Groene zoekmachines en online initiatieven
0
Duurzaamheid Lifestyle

Groene zoekmachines en online initiatieven

Groene zoekmachines: een lijstje

Wil jij al surfend meewerken aan een betere wereld? Maak dan gebruik van groene zoekmachines zoals Ecosia of ZoekGroen. In dit artikel lees je meer over beide organisaties én over andere groene online initiatieven.

Groene zoekmachine Ecosia

Ecosia is misschien wel de bekendste groene zoekmachine. Wij citeren: “Jouw zoekopdrachten planten bomen op een paar van de meest barre plekken op aarde. In Burkina Faso maken ze de woestijn weer vruchtbaar.” Met andere woorden: zoek jij via Ecosia, dan zorg jij ervoor dat er bomen kunnen worden geplant.

Het verdienmodel en de zoekresultaten verlopen via zoekmachine Bing. Ecosia verkrijgt inkomsten via advertenties.

Ze publiceren maandelijks (financiële) verslagen, zodat jij kunt zien waar ‘t geld terecht komt. Hun servers lopen op 200% hernieuwbare energie (dus ze zijn zelfs méér dan CO2-neutraal) en hun bomen halen met elke zoekopdracht 1 kilogram CO2 uit de atmosfeer. Ze verkopen je gegevens niet door aan adverteerders, hebben geen tracking door derden en maken alle zoekopdrachten anoniem binnen één week.

Groene zoekmachine Zoekgroen

ZoekGroen is – naar eigen zeggen – een zoekmachine die haar inkomsten gebruikt voor het herstellen van gedegradeerde landschappen naar groene, vegetatierijke landschappen. Kortom: droog land wordt weer groen.

Hun zoekresultaten worden geleverd door Google, maar ze hebben een verdienmodel. Naast dat de dienst draaiende moet worden gehouden, geven ze maar liefst 95% van hun inkomsten aan de Nederlandse non-profitorganisatie Justdiggit. Die inkomsten verkrijgen ze uit enkele webshop-linkjes boven de ZoekGroen.nl zoekbalk en uit klikken op de gesponsorde zoekresultaten die boven de reguliere zoekresultaten verschijnen.

Op hun website zie je ook de resultaten, maandelijkse updates en updates van Justdiggit uit de projectgebieden.

Andere groene initiatieven

Browsy is een ander groen initiatief. Dit is geen zoekmachine, maar een extensie voor je browser. Installeer de plug-in en shop online: meer hoef je niet te doen. Browsy krijgt een kleine commissie (tussen de 1-6%) over iedere aankoop die gedaan wordt en van dat geld gaat vervolgens 80% weer naar het planten van bomen.

Ze publiceren maandelijks financiële rapporten, zodat jij kunt zien hoeveel geld er is opgebracht en hoeveel bomen er zijn geplant.

Shop de nieuwste spirituele items

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨