Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Hoe werkt manifesteren? Tips & uitleg
0
Manifesteren

Hoe werkt manifesteren? Tips & uitleg

Hoe werkt manifesteren? Tips & uitleg

Als je aan de slag wil met de Wet van Aantrekkingskracht, dan is het fijn om wat tips en uitleg te lezen over manifesteren. Hoe werkt manifesteren en wat kan het voor jou doen? Je leest ‘t hier!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Positieve mindset & bewustwording

Het begint allemaal bij de energie die je bij je draagt. Vibes don’t lie. Voel je je negatief, dan zie je de wereld ook negatief. Je bent slachtoffer geworden van je eigen gedachten. En onbewust trek je daarmee ook weer juist de dingen die je niet wilt naar je toe.

Met positieve energie werkt dat gelukkig net zo. En dat is precies hoe de Law of Attraction in elkaar steekt. Je krijgt terug wat je uitstraalt.

Het lijkt misschien lastig om – als je in een sh*t situatie zit – positief te zijn, maar je mag ook doen alsof. Je hersenen weten niet wanneer iets echt is of wanneer jij iets bedenkt. En jij bent niet jouw gedachten, je hebt gedachten.

Dus wees dankbaar en positief, ook als het allemaal tegenzit. Fake it until you make it! Hup, terug in de good mood! Geloof dat iets van jou is. Dat het voor jou is weggelegd en dat je er zelf voor gemaakt bent. Niets is onmogelijk.

Weet wat je wil

Weten wat je wil klinkt als een open deur, he? Maar weet je ook echt wat je wel wil? Of weet je vooral wat je niet wil? Als je gaat werken met de Law of Attraction, dan moet je juist heel goed weten wat je wel wil. Dat wat je niet wil, is helemaal niet relevant zelfs.

Daarnaast moet je echt specifiek weten wat je wil. Werk je aan je money mindset, dan moet je weten hoeveel geld je wil? Op welke manier moet geld tot jou komen – in cash of juist digitaal? Maandelijks of eenmalig? Zoek je de liefde, wees dan duidelijk over je toekomstige lover. Wat zoek je in een partner? Welke kleur haar, eigenschappen, ogen, etc. heeft hij of zij? Wat gaan jullie samen doen? Ben je op zoek naar werk of een volgende stap in je loopbaan, doe dan hetzelfde. Bedenk waar je ideale baan aan voldoet. Hoe je wil samenwerken en welk project jouw ideale project is.

Als je heel specifiek weet wat je wil, dan is het tijd voor de volgende stap.

Los beperkende overtuigingen op

Merk je blokkades? Lukt het je niet om je voor te stellen dat iets van jou is en zie je ‘t nog niet zo gebeuren, op welk vlak dan ook? Dan heb je beperkende overtuigingen en gedachten.

Beperkende overtuigingen zijn die gedachten die door je hoofd spoken en zeggen dat je je doelen niet kunt bereiken. Deze overtuigingen creëren het verhaal dat je jezelf vertelt als je ergens in faalt. Alsof je niet slim genoeg, vastberaden genoeg of sterk genoeg was om je doelen te bereiken.

Maar weet je wat het is? Deze beperkende overtuigingen worden de waarheid als je jezelf hetzelfde verhaal maar vaak genoeg herhaalt. Je gedachten hebben een enorme macht over je!

Visualiseer

Deze stap draait om visualisatie. Maak een moodboard/vision board op papier of gebruik Pinterest en zet alles tot in details er op. Wil je trouwen? Plot dan foto’s, woorden en video’s van je ideale bruiloft/aanzoek/jurk op je vision board. Je moet het echt volledig voor je zien.

Dit is een leuke stap, want hiermee wordt het ineens heel ‘echt’. En niks is te gek: het draait om JOUW visie en jouw wensen! Je hoeft je moodboard of visionboard ook helemaal niet met anderen te delen.

Praat alsof het er al is

Doe alsof het al van jou is. Ik ben rijk. Ik heb een fijne relatie. Ik ben goed in programmeren. Ik ga naar Amerika op vakantie. Ik snap dat dat heel onnatuurlijk is om te praten in de vorm waarin je iets al hebt, maar zo werkt de Law of Attraction.

Als je maar blijft zeggen “Ik ga” of “Ik zal” of “Ik wil”, dan blijft je onbewuste dat maar in de toekomst schuiven. En die toekomst van ‘ik zal’, die komt nooit. De toekomst is altijd ver weg, terwijl alles wat je hebt is het hier en nu. Dus hup, vorm je zinnen en gedachten om en praat erover alsof je het al hebt. Het is wellicht even wennen, maar je zult zien dat het werkt.

Voel alsof het er al is

Je moet het volledig gaan voelen. Wat voel je als je tegen jezelf zegt: ‘ik heb een fijne relatie’? Voel je het geluk stromen? Mooi, dat is precies de bedoeling! Zeg het net zolang tegen jezelf, tot je precies voelt wat je zou willen voelen. Dit is het punt waarop je je hersenen iets laat doen, iets laat voelen. Je hersenen weten niet of het waar is of niet of jij echt die fijne relatie hebt, maar ze ervaren het wel zo.

Je gaat in die energie leven alsof het er al is en daarmee werk je als magneet. Weet je nog? Je krijgt terug wat je uitstraalt.

Laat los

Loslaten… dat klinkt gemakkelijker dan het is – dat snap ik. Maar loslaten is echt het beste dat je nu kunt doen. Je hebt een positieve mindset, weet wat je wil en je gelooft dat het al van jou is. Je voelt het zelfs al, dus loslaten is wat je nu gaat doen. Laat het universum haar werk doen.

Let op tekens van het universum

Vertrouw erop dat je precies bent waar je moet zijn. Sta open voor hints en tekens van het universum, wees alert voor wat er op je pad komt en ga niet invullen hóe het zich zal manifesteren.

Tekens ontvang je bijvoorbeeld via…

  • Gesprekken van anderen (je vangt iets op);
  • Toevallige gesprekken (is dat wel toeval?);
  • Versprekingen (je onderbewustzijn kan je iets vertellen);
  • Uitdrukkingen;
  • Gedachten;
  • Emoties;
  • Oordelen;
  • Dromen;
  • Ziekten en kwalen;
  • Synchroniciteit.

Lees meer over de Law of Attraction en Manifesteren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨