Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat zijn affirmaties? Uitleg & voorbeelden
0
Manifesteren Spiritualiteit

Wat zijn affirmaties? Uitleg & voorbeelden

Affirmaties uitleg en voorbeelden

Jouw geest is hartstikke krachtig, wist je dat? Als je namelijk iets wil en je gelooft er oprecht in, dan is de kans groot dat je je dromen werkelijkheid kunt laten worden. Daar moet je uiteraard wel voor werken, maar het begint bij een idee. Je leest hier wat affirmaties zijn. Ook vind je een aantal affirmatie voorbeelden.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is een affirmatie?

Een affirmatie is een korte, krachtige zin. Een affirmatie stelt je in staat om bewust controle te hebben over je gedachten. Als je een affirmatie uitspreekt (of denkt), worden ze de gedachten die jouw realiteit vormen. Jouw wereld bestaat immers precies uit hoe jíj ernaar kijkt.

Affirmaties zijn altijd positief en ‘in het nu’. Door dagelijks bezig te zijn met affirmaties, help je jezelf alles positief te bekijken. Daarmee zorg je er dus voor dat negativiteit minder kans heeft om de boventoon te voeren.

Stel je hebt een droom, wens of doel. Zo’n idee in je hoofd mag groeien. Je gaat erin geloven en dat maakt dat je kansen gaat zien. Als je de gehele dag door denkt aan een blauwe auto, dan ga je die overal tegenkomen. En als je iedere dag tegen jezelf zegt dat je de beste versie van jezelf bent, dan bén je dat. Je zegt het en je gelooft er in. Het wordt jouw werkelijkheid. Het is hoe jij de wereld ziet en ervaart. Affirmaties zijn een groot onderdeel van manifesteren met de Wet van Aantrekkingskracht.

Affirmaties maken

Wil je zelf je eigen affirmaties maken, dan zijn er een aantal stappen die je kan doorlopen.

  1. Je affirmatie begint altijd met het woord ‘Ik’. Hiermee betrek je het bewust en onbewust volledig op jezelf en herprogrammeer je je gedachten tot positiviteit.
  2. Maak korte, krachtige zinnen: ‘Ik ben geliefd’ of ‘Ik ben moedig’.
  3. Maak ze – waar nodig – specifiek. Wil je een nieuwe baan in een bepaalde branche of wil je qua gezondheid beter voor jezelf zorgen? Schrijf het op! ‘Ik ben mode-ontwerper’ of ‘Ik ben fit’.
  4. Schrijf in de tegenwoordige tijd. Iets moet al er al zijn. Of het nu zo is of niet; je gedachten moeten zo worden gevormd dat ze geloven dat het er al is. Dat het al van jou is.
  5. Herhaal je affirmatie(s) zovaak als je wil! Er is geen goed of fout; doe wat bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨