Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Intenties zetten voor 2023: zo doe je dat
0
Manifesteren

Intenties zetten voor 2023: zo doe je dat

Intenties zetten voor 2023: zo doe je dat

Het is bijna 2023, dus tijd om na te denken over hoe je 2023 in wil gaan. Welke wensen, doelen en dromen heb je? In dit artikel ontdek je hoe je je intenties voor 2023 kunt zetten. Doe je mee?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Waarom zou je intenties zetten? Het zetten van intenties voor het nieuwe jaar kan een handige manier zijn om je energie te concentreren en een road map voor je persoonlijke groei te maken. Het geeft je richting en kan je structuur bieden. Het is daarom ook een stok achter de deur; het zijn beloftes die je jezelf doet. Het is iets dat je tijdens Oud & Nieuw kunt doen, maar ook in de dagen ervoor of zelfs erna.

Zo zet je je intenties

Er zijn een drie grote stappen die je mag nemen voor het zetten van je intenties.

Reflecteer op het oude jaar

Het afgelopen (of huidige, het is maar wanneer je dit leest) jaar; wat heb je geleerd? Wat waren de lessen van 2022? Welke momenten hebben jou gevormd? Bedenk wat je hetzelfde wil houden en wat je graag zou willen veranderen of verbeteren.

Bepaal je intenties en stel specifieke en haalbare doelen

Nu je weet wat je in 2022 achter je wil laten en waar je je op wil focussen in 2023, kun je je intenties zetten. Een goede intentie kent specifieke, positieve en haalbare doelen. Het is bijna alsof je ze SMART maakt ;-). Maak geen lange lijst; focus je op een paar hoofdintenties. Later kun je dit gemakkelijk opdelen in subdoelen. En zo word je ook niet overweldigt door wat je van jezelf ‘moet’ doen.

Schrijf je intenties op

Schrijf je intenties op en bewaar ze ergens zichtbaar als herinnering. Zo zie je altijd weer wat je jezelf als belofte hebt gedaan. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat opschrijven van je intenties (dromen, doelen en wensen) beter helpt om ze te bereiken. Het maakt het ‘echter’. Je kunt ook een vision board maken!

Voorbeelden van intenties voor het nieuwe jaar

Zoek je wat inspiratie? Hier vind je wat gebieden waarop je je intenties kunt zetten. En bedenk altijd; je doet het voor jezelf, niet voor een ander.

  • Verbeter je fysieke gezondheid. Je gezondheid verbeteren is altijd een goed voornemen. Denk aan het drinken van meer water, meer bewegen, gezonder te eten en voldoende te slapen.
  • Heb oog voor je mentale welzijn. Je mentale welzijn is heel belangrijk! Denk bij het zetten van een intentie op dit gebied aan bijvoorbeeld mindfulness oefeningen (ademwerk, yoga en meditatie). Ook vaker nee zeggen en beter je eigen grenzen leren kennen, aangeven en respecteren vallen hieronder.
  • Persoonlijke groei. Een intentie op het gebied van persoonlijke groei kan gaan om een nieuwe vaardigheid, een nieuwe uitdaging, een stap zetten buiten je comfort zone of door meer te reflecteren op jezelf.

Wil je er een ritueel van maken? Lees dan Ritueel voor oud & nieuw: reflecteren en intenties zetten. Veel succes bij het zetten van intenties en het maken van goede voornemens voor 2023, en natuurlijk de allerbeste wensen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨