Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Intenties voor 2021 zetten: dit is hoe
3
Manifesteren

Intenties voor 2021 zetten: dit is hoe

Intenties voor 2021 zetten: dit is hoe

Het nieuwe jaar is al snel in aantocht. Tijd om na te denken over het zetten van je intenties voor 2021. Waar wil jij aan werken? Wat wil je loslaten en wat wil je leren? Lees hier hoe je je intenties voor 2021 kunt zetten.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Stap 1) Denk na over wat je wil (en wees helder in de hoe, wat en waarom)

De eerste stap is nadenken over wat je wil. Welke doelen en dromen heb je? Wat heb je in 2020 gedaan dat je zou willen voortzetten in 2021? En wat zou je graag willen loslaten? Wees ook helder in de hoe, wat en waarom van je droom of doel. Hoe concreter, hoe beter. Dat zal je namelijk gedurende het gehele jaar motiveren. Dan weet je weer waarom je ‘t ook alweer doet.

Schrijf ‘t op in een notitieboek (tip: scoor een nieuwe voor ‘t nieuwe jaar, een onbeschreven boek vol nieuwe bladzijdes is net als ‘t nieuwe jaar!).

Stap 2) Hoe wil je dat je leven er over een jaar uitziet?

En dan de volgende stap. Je hebt je dromen en doelen helder en uitgewerkt op papier. Hoe wil je dat je leven er over een jaar uitziet? Visualiseer verder en combineer je dromen en doelen tot een plaatje in je hoofd. Noteer in je notitieboek (of bullet journal) hoe dat voelt en wat je erbij denkt.

Hoe voelt ‘t om aan het einde van het jaar die skills te beheersen, of die droombaan te hebben? En hoe voelt ‘t om in zo’n fantastische (nieuwe) relatie te zitten? Dit deel van het zetten van je intenties gaat over het visualiseren van je droom. Het is écht mogelijk, zolang je er zelf maar in gelooft. En ja, dit lijkt heel erg op manifesteren met de Law of Attraction (Wet van Aantrekkingskracht). Het principe werkt namelijk hetzelfde: het zetten van je intenties voor 2021 werkt als een magneet voor het universum.

Stap 3) Nog even terug naar 2020: wat heb je van dit jaar geleerd?

Denk bij deze stap nog even weer terug aan dit jaar. Wat zijn successen? Wat zijn verbeterpunten? En van welke gewoonte wil je ab-so-luut af? De stap naar verbetering van jezelf is de erkenning van dat ‘t niet helemaal lekker gaat, dus wees eerlijk tegenover jezelf. Schrijf ook deze punten op.

Stap 4) Stel jezelf deze belangrijke vraag

‘Wat kan ik bij mezelf veranderen, zodat ik vasthoud aan mijn intenties voor 2021?’

Heb je valkuilen die je van jezelf herkent of weet je jouw zwakke punten? Het is van belang om die te noteren én er een alternatief bij te schrijven. Dus stel je vervalt qua gedrag in zo’n valkuil, wat is dan (per valkuil) het alternatief dat je jezelf nu gaat aanleren?

Stap 5) Reflecteer

Bekijk wat je allemaal hebt genoteerd. Is dat hoe jij jouw 2021 voor je ziet? Klopt je gevoel erbij? Heb je ‘t goed uitgewerkt? En bedenk: je doet dit voor jezelf, niemand anders hoeft jouw notities te lezen!

Bekijk hier tips voor leuke notitieboeken voor 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨