Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Astrologie kalender oktober 2022
0
Kalender

Astrologie kalender oktober 2022

Astrologie kalender oktober 2022

Wat staat jou oktober 2022 te wachten op het gebied van astrologie en leven de maan? Dat lees je in de astrologie kalender oktober 2022!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

We starten oktober met onstuimig herfstweer. Zon en regen wisselen elkaar af. Officieel is de herfst al begonnen, maar deze weken voelen ook daadwerkelijk als de overgang tussen de zomer en de herfst. De bladeren vallen van de bomen, de natuur laat los en trekt zich terug. De zon staat in Weegschaal. Tijd om de balans op te maken! Weegschaal is een luchtteken dat houdt van fraaie dingen, fijne vrienden en goede gesprekken.

Lees ook: 10 kenmerken van sterrenbeeld Weegschaal

Astrologie oktober 2022: wat gaat deze maand je brengen?

Zondag 2 oktober is Mercurius retrograde voorbij. Deze retrograde draaide om het maken van aanpassingen, met name in je dagdagelijkse bezigheden. Zaken worden vanaf nu helder en je kunt meer begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan. Of waarom iets ging zoals het ging.

Ook Pluto gaat weer direct lopen na een periode van retrograde. Dit is op zaterdag 8 oktober. Pluto gaat om innerlijke transformatie en wedergeboorte en dat zijn dan ook meteen de zaken waar je je de afgelopen maanden mee bezig mocht houden. Nu Pluto weer direct loopt, zal ook hier helderheid komen.

Zondag 9 oktober staat de volle maan in Ram. Ram is een vurig teken dat best uit z’n slof kan schieten als iets niet gaat zoals ‘ie voor ogen heeft. Deze energie is sterk aanwezig. Ben je in balans, dan kan de energie van de volle maan in Ram jou gunstig gezind zijn. Het brengt je verder in projecten die tot aan nu langzaam verliepen. Ben je echter uit balans, dan zal de volle maan in Ram jou nog verder uit evenwicht brengen. Juist omdat je in verhitte discussies kan raken is het misschien beter om je terug te trekken en je te richten op jezelf. Wat kun je zelf doen rondom bepaalde situaties? Zoek het bij jou – en niet extern (bij een ander).

Maandag 10 oktober is de eerste poortdag van deze maand. De volgende is meteen de dag erna al: op dinsdag 11 oktober. Tijdens een poortdag is de kosmische energie op aarde goed te voelen. De sluier tussen ons ons en de kosmos is dan dun. Het maakt dat je intuïtie versterkt is, je kunt visioenen ontvangen en heldere, levendige dromen krijgen (die je ook nog eens beter kunt onthouden). Je kunt meer tekens van het universum ontvangen (let goed op!) en – als je daar gevoelig voor bent – beter in contact staan met je engelen. De derde poortdag van oktober 2022 is op zaterdag 22 oktober.

Zondag 23 oktober start het seizoen van Schorpioen, met de zon in Schorpioen. Schorpioen is van transformatie en het mysterieuze. Dat wat in het donker zit, komt aan het licht. Denk aan geheimen of verborgen gebreken. Dit is niet om te pesten, maar juist om datgene dat verborgen is te helen – te transformeren. Diezelfde dag gaat ook Saturnus direct lopen na een periode van retrograde.

Dinsdag 25 oktober staat de nieuwe maan in Schorpioen, inclusief zonsverduistering. Een eclips. Een eclips brengt altijd een acute verandering in de energie met zich mee. Het is energetisch een portaal dat zich opent om nieuwe energie te geven – maar het kan best zijn dat jij juist deze dag volledig blokkeert. Deze eclips markeert ook de start van eclips-seizoen 2022. Ik krijg het gevoel van tuimelen in de diepte, niet wetende waar je naartoe zal vallen. Je kunt het niet tegenhouden en je moet er maar op vertrouwen waar je uitkomt (en hoe je er uit komt).  

Aan het einde van de maand begint Mars retrograde, op zondag 30 oktober. Omdat Mars een vurige planeet is, staat Mars onder andere voor de manier waarop jij gemotiveerd wordt. En die motivatie lijkt even ver te zoeken tijdens de start van deze retrograde periode. Juist die paar dagen rondom het begin voelen als stilstand, maar in die stilstand kun je antwoorden vinden op vragen waarvan jij niet wist dat je ze had. Denk vooral na: kloppen je motivaties nog? Doe je dingen omdat je ze wil en omdat het goed voelt, of omdat het er zo ingesleten is? Dus vanuit gewoonte? Wees kritisch en bekijk wat eventueel anders mag.

De laatste dag van de maand is het Halloween (ook wel Samhain genoemd), op maandag 31 oktober. Lees hier over de spirituele betekenis van Halloween.

Jarig in oktober

Is oktober jouw geboortemaand? Dan hoort Rozenkwarts bij jou als edelsteen. Rozenkwarts staat bekend om de rustgevende en liefdevolle energie. Dit is dé steen voor liefde, selfcare en familie. Ook werkt ‘ie goed om je stresslevel te verlagen, waardoor je positiever in je vel/dag zit. ✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨