Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan mei 2020 in Tweelingen: sociaal & communicatief
0
Nieuwe maan

Nieuwe maan mei 2020 in Tweelingen: sociaal & communicatief

Nieuwe maan in Tweelingen

Vrijdag 22 mei 2020 is er een nieuwe maan, ditmaal in luchtteken Tweelingen. ♊ Wat ga je van deze nieuwe maan mei 2020 merken?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Omdat de maan in dit teken staat en de maan draait om jouw instincten en emoties, krijgen we allemaal deze nieuwe maan allemaal een ‘snufje Tweelingen’ in onze energie. En misschien ben je Tweelingen als sterrenbeeld of heb je Tweelingen zelfs in je volledige geboortehoroscoop staan. Als dat zo is, dan wordt de energie op die terreinen wat intenser.

De energie van de nieuwe maan in Tweelingen

Tweelingen zijn van communicatie, openhartigheid en levendigheid. Dat is ook waar deze nieuwe maan van mei 2020 om draait. Communicatie bloeit op, je bent nieuwsgierig én openhartig en je zet iedere conversatie naar jouw hand. Ook is het de juiste tijd om je communicatieve vaardigheden te verbeteren. Dit doe je bijvoorbeeld door naar anderen te luisteren en hun standpunten te begrijpen, in plaats van je eigen standpunt als ‘de waarheid’ naar voren te schuiven.

Het sociale isolement, waar we nu in zitten, laat ons als collectief merken dat contacten absoluut noodzakelijk zijn. We kunnen ‘t niet alleen en we willen ‘t niet alleen. Communicatie is zó belangrijk. Contacten worden makkelijker gelegd. Had je al gemerkt dat men buiten op straat liever, vrolijker en opener is naar elkaar? Ja hè? Je maakt een praatje met iemand uit je buurt, de cassière in de winkel is vriendelijker en iedereen is blij om een ander tegen te komen.

Tweelingen zou Tweelingen niet zijn als daar ook wat tegenover staat… Want als Tweelingen hun andere kant laten zien – het sterrenbeeld Tweelingen kent duidelijk twee kanten – dan zijn ze sluwer, wispelturig en oppervlakkiger. Let er daarom deze nieuwe maan goed op wat je zegt. En daar bedoel ik vooral mee: dat wat je zegt, kan tegen je worden gebruikt.

Natuurlijk kun je je praatje maken met de buurt en de mensen in de winkel, maar houd het dicht bij jezelf en vermijd een ‘zeurend’ gesprek. Klaag niet, wees positief en blijf optimistisch.

Bijzondere datum: 22-05-2020 #numerologie

En om al die energie nogmaals te bekrachtigen: in de numerologie is 22 mei 2020 een mooie datum. Het getal 2 komt er maar liefst vier keer in voor. Nummer 2 staat voor samenwerken, verbinden, vrede en harmonie, geduld en zorg. Getal 5, van de maand mei, staat voor vrijheid, ongebondenheid en variatie (eventueel reizen). Energie die perfect past bij de huidige situatie!

Nieuwe maan mei 2020 in Tweelingen en de liefde

Liefdesplaneet Venus staat tot begin augustus 2020 in Tweelingen. Of nouja, normaliter dan. Planeet Venus is op dit moment niet ‘direct’ – dus in haar normale baan. Momenteel is Venus retrograde tot 25 juni, en dat betekent dat je wat conflicten op ‘t gebied van relaties en connecties kunt verwachten.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Nieuwe maan mei 2020 in Tweelingen en communicatie

Ook Mercurius staat op dit moment in Tweelingen en dat betekent dat we ons extra communicatief, nieuwsgierig en sociaal vaardig voelen. Mercurius is dé communicatie-planeet en bovenstaande punten zijn dé kenmerken van kwebbelaar Tweelingen, dus dat is dubbel thuiskomen deze periode.

Manifesteer met de nieuwe maan van mei 2020

Een nieuwe maan is ook wel de start van een nieuwe maanfase. Dit staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht van de nieuwe maan dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past en start iets nieuws. Je vindt hier wat tips voor nieuwe maan rituelen.

De nieuwe maan van mei 2020 is een periode om intenties te zettenen nieuwe maan rituelen uit te voeren, dus denk na over wat je de komende 6 maanden – tot aan de volle maan in Tweelingen van 30 november 2020 wil manifesteren (dit is trouwens een bloedmaan/maansverduistering!).

Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van luchtteken Tweelingen. Dus zet je intenties rondom communicatie, nieuwsgierigheid en sociaal zijn. Zo verbeter je je skills optimaal.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

De zon in Tweelingen

De zon staat vanaf 21 mei 2020 in Tweelingen. Wat dat betekent – en waarom de ‘Tweelingen-vibe’ nu zo groot is, lees je in dit artikel over de Tweelingen-periode 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨