Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Pluto retrograde in Steenbok 2020 is begonnen
0
Pluto Retrograde

Pluto retrograde in Steenbok 2020 is begonnen

Pluto retrograde 2020

Pluto retrograde is vandaag begonnen! Pluto, de planeet van innerlijke transformatie en wedergeboorte, is tot begin oktober retrograde in Steenbok. Geheimen worden onthuld en problemen worden belicht.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Planeet Pluto is de god van de onderwereld en wordt in de astrologie gezien als ‘de grote onthuller’. Het haalt geheimen naar boven en schijnt licht op onderliggende problemen. Doel hiervan is om (positief) te veranderen en om met een schone lei te beginnen. Een zuivering, zo kun je ’t ook wel noemen.

Aangezien de retrograde in aardeteken Steenbok is, komt de andere kant van de anders zo’n verantwoordelijke en respectvolle Steenbok naar voren. Denk aan autoritair, bazig en machtig. ‘Het doel heiligt de middelen’. Heb je Steenbok in je geboortehoroscoop? Dan merk je deze energie nog meer.

De ware aard..

Tijdens een Pluto retrograde kan men dus autoritair en bazig overkomen. Ook komen geheimen boven tafel, of je ‘t nu wil of niet. Misschien word je wel onder druk gezet om iets te delen? Ga er niet in mee en houd de eer aan jezelf. Aangezien Pluto de grote onthuller is, kan dit nog weleens de ware aard van iemand zijn… Maar onthoud hierbij: mensen veranderen niet, maar hoe jij ze ziet wel.

Maar kijk ook naar jezelf…

Pluto retrograde in Steenbok heeft ook als doel te kijken naar jouw eigen verhouding met macht en ambitie. Ben je (te) obsessief? Noemen mensen jou een controlfreak? En wat is jouw definitie van succes? Als jouw definitie van succes bijvoorbeeld 80 uur per week werken is, wat is dan je leven?

Nu we in Stier-periode 2020 zijn is aarden absoluut noodzakelijk. Doe dit dan ook. Wandel de natuur in of ga in je tuin bezig. Je gaat inzichten krijgen en je voelt je gelijk beter.

Wat is een retrograde ook alweer? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Mercurius retrograde is de bekendste. Tijdens een retrograde kun je conflicten op bepaalde gebieden verwachten. Dat is omdat de planeet dan even ‘tegendraads’ is. De planeet Pluto gaat over innerlijke transformatie en wedergeboorte, dus tijdens tijdens een Pluto retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren.

Tot wanneer duurt Pluto retrograde 2020?

Pluto retrograde duurt van zaterdag 25 april 2020 tot zondag 4 oktober 2020.

En denk eraan…

Eerlijkheid duurt het langst. Alles komt aan ’t licht. Daarom kan deze retrograde kan aanvoelen als een heftige beproeving. Wees niet bang: het is voor het goede doel. Een innerlijke zuivering zorgt uiteindelijk voor rust en ruimte in je hoofd. De wedergeboorte en (her)nieuw(d)e denkwijzes. Soms moet je door het donker heengaan om ‘t licht te kunnen vinden. ✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨