Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Saturnus retrograde 2020 is begonnen
0
Retrograde Saturnus

Saturnus retrograde 2020 is begonnen

Saturnus retrograde 2020

Saturnus retrograde 2020 is vandaag, zondag 10 mei, van start gegaan. Eerst in teken Waterman, later in teken Steenbok. Dit is wat je van deze Saturnus retrograde gaat merken!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

De planeet Saturnus gaat over discipline en verantwoordelijkheidsgevoel. Tijdens een Saturnus retrograde kun je op deze gebieden een iets andere draai verwachten – en in dit geval: een positieve kick-in-the-ass!

Saturnus retrograde in Waterman en Steenbok

Dit hele jaar, 2020, staat Saturnus in Steenbok, maar tijdens de retrograde gaat de planeet naar luchtteken Waterman. Later gaat ‘ie opnieuw terug naar aardeteken Steenbok. Daar verblijft ‘ie in tot het einde van de retrograde, om vervolgens weer direct te gaan in Steenbok.

Steenbok en Waterman zijn beiden de ‘heersers’ over planeet Saturnus. Voor hen is dit dus thuiskomen, dus verwacht deze periode positieve energie rondom discipline, verantwoordelijkheid en planning. Die ‘draai’ die jij nodig hebt om te starten in je projecten – here it is!

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Saturnus retrograde is een goede periode om de onderwerpen discipline, verantwoordelijkheid en planning eens opnieuw te bekijken. Aangezien Saturnus dus in eigen tekens staat, is het deze periode juist makkelijker voor iedereen om je doelen en dromen waar te maken. Discipline-vibes zijn hoog, verantwoordelijkheden zijn duidelijk (je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen succes!) en je kunt van de energie van het collectieve 4-jaar (2020 is een 4-jaar en dat betekent structuur en hard werken) gebruik maken om successen te behalen.

Maar let op…

Je kan deze periode meer de neiging hebben om verantwoordelijkheden en verplichtingen in twijfel te trekken. Dit is niet het moment, je kunt er beter in meegaan! Ook kun je je – meer dan normaal – schuldig voelen als iets niet is gelukt. Ook wanneer dit niet jouw fouten betreft. Bekijk de situatie: ligt het in jouw ‘cirkel van invloed’ om er iets aan te kunnen doen? Zo ja: maak een plan en voer ‘t uit. Zo nee: laat het los.

Tot wanneer duurt Saturnus retrograde?

Saturnus retrograde duurt nog tot en met 28 september. Dan gaat Saturnus weer direct lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨