Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wanneer is Saturnus retrograde 2020?
0
Astrologie Retrograde Saturnus

Wanneer is Saturnus retrograde 2020?

Wanneer is Saturnus retrograde 2020?

Saturnus gaat in 2020 retrograde van zondag 10 mei tot maandag 28 september. Eerst in het teken Waterman, en vanaf woensdag 1 juli in het teken Steenbok.

Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. De planeet Saturnus gaat over discipline en verantwoordelijkheidsgevoel. Tijdens een Saturnus retrograde kun je op deze gebieden een iets andere draai verwachten – en in dit geval: een positieve kick-in-the-ass!

Saturnus in Steenbok 2020

In 2020 staat Saturnus in aardeteken Steenbok. Tijdens de retrograde gaat de planeet eerst naar het luchtteken Waterman, om later opnieuw terug te keren naar Steenbok. Daar verblijft ‘ie in tot het einde van de retrograde, om vervolgens weer direct te gaan in Steenbok.

Wat is de invloed van Saturnus retrograde 2020?

Je merkt van Saturnus retrograde minder dan van bijvoorbeeld Mercurius retrograde. Dat is omdat planeet Mercurius dichter bij de aarde staat dan planeet Saturnus. Hierdoor is de energie die op ons afstraalt ook minder en zijn we minder gevoelig voor de retrograde.

Daarnaast zijn Steenbok en Waterman beiden de ‘heersers’ over planeet Saturnus. Voor hen is dit dus thuiskomen, dus verwacht deze periode positieve energie rondom discipline, verantwoordelijkheid en planning. Die ‘draai’ die jij nodig hebt om te starten in je projecten – here it is! Lees hier meer over de invloed van de Saturnus retrograde 2020.

Saturnus retrograde 2020 kansen

Niettemin is de Saturnus retrograde wel een goed moment om deze onderwerpen eens onder de loep te nemen. En aangezien Saturnus dus in eigen tekens staat, is het deze periode juist makkelijker voor iedereen om je doelen en dromen waar te maken. Discipline-vibes zijn hoog, verantwoordelijkheden zijn duidelijk (je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen succes!) en je kunt van de energie van het collectieve 4-jaar (2020 is een 4-jaar en dat betekent structuur en hard werken) gebruik maken om successen te behalen.

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨