Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tweelingen-periode 2020: sociaal & begripvol
0
Zon

Tweelingen-periode 2020: sociaal & begripvol

Tweelingen-seizoen

Donderdag 21 mei start de Tweelingen-periode 2020.De zon verandert dan van aardeteken Stier naar luchtteken Tweelingen. Dit is de energie!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Met de zon in Tweelingen zijn we éxtra sociaal, intellectueel en nieuwsgierig. De afgelopen weken heb je al veel over de energie van dit luchtteken mogen lezen. Liefdesplaneet Venus staat momenteel retrograde Tweelingen, net als communicatieplaneet Mercurius en de nieuwe maan van 22 mei 2020.

Ook als je geen Tweelingen bent of geen Tweelingen in je geboortehoroscoop hebt is de energie van deze periode collectief te merken.

Tweelingen is een waar luchtteken, en als je ’t hebt over ‘The wind of change’, dan heb je het over een hen. Luchttekens, waaronder dus Tweelingen, zijn er om verandering teweeg te brengen voor het verbeteren van de mensheid. Ze houden van recht, kunnen beide kanten van een verhaal begrijpen en zijn niet bang om eigen ego opzij te zetten voor ‘the good cause’. Met vier hemellichamen (!) tegelijk in dit teken, is dit ook de algemene energie van mei en juni.

Kenmerken van sterrenbeeld Tweelingen

SymboolTweelingen
Periode21 mei – 20 juni
HeerMercurius
ElementLucht
KleurGeel
PolariteitPositief
LichaamsdelenSchouders, armen, handen en ademhalingsorganen
KernwaardeBegrijpen

Sociaal doen, maar houd afstand

En een sociaal leven, dat kunnen we allemaal wel (weer) gebruiken! Je mist je familie, je vrienden, de sportschool, je werkplek en noem maar op. De afgelopen twee maanden hebben we – met een goede reden – binnen gezeten. Om onszelf, maar ook elkaar, te beschermen. Met Tweelingen in de zon en ‘aan kop’ en de versoepeling van de regels rondom het coronavirus kunnen we – op veilige afstand – weer IRL (in real life) sociaal doen! Work-outs hoeven niet meer thuis te worden gedaan (hoewel het natuurlijk wel heel gezond is om dat vol te houden ;-)) en borrels kunnen mondjesmaat weer – op anderhalve meter afstand – plaatsvinden. Elkaar weer in de ogen aan kunnen kijken – het is heerlijk om dat weer te kunnen. En als waar luchtteken houdt Tweelingen van ‘naar buiten gaan’ en ‘frisse lucht’, dus trek die wandelschoenen aan, pak je zelfgemaakte detoxwater en je bullet journal en ga naar een mooi stukje natuur om je intenties en dankbaarheid op te schrijven.

Tweelingen-periode 2020 en de liefde

Verder staat de Tweelingen-periode in het teken van Venus retrograde. Tweelingen is een luchtteken, en er hangt liefde – en onweer – in de lucht. Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. De planeet Venus gaat over liefde, harmonie en balans. Tijdens een Venus retrograde kun je op deze gebieden conflicten ervaren.

Dit is geen fijne periode voor relaties. Zowel liefdesrelaties als bijvoorbeeld vriendschappen en zakenrelaties: er kan ruzie ontstaan en dat kan zelfs weer leiden tot relatiebreuken. Wees deze periode, vooral omdat we dan al een flinke tijd thuis zitten, extra lief en begripvol naar elkaar toe.

Astrologische agenda voor de Tweelingen-periode 2020

De nieuwe maan vindt plaats op vrijdag 22 mei, de maan staat dan – net als de zon – in luchtteken Tweelingen. Donderdag 28 mei gaat communicatieplaneet Mercurius naar waterteken Kreeft. Vrijdag 5 juni staat de volle maan in Boogschutter (optimische energie – je kunt nu grote zaken/projecten afronden!), donderdag 18 juni gaat Mercurius retrograde in Kreeft (verwacht nostalgie en emotionele gesprekken), zondag 21 juni staat de nieuwe maan in Kreeft (inclusief zonsverduistering – verwacht ‘t begin van een nieuwe cyclus) én op deze dag schuift de zon ook in Kreeft (de energie hier ligt op ‘thuis’ en ‘huis’).

De zon gaat iedere 30 dagen over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. De Tweelingen-periode van 2020 begint op 21 mei en eindigt op 20 juni. Hierna dient waterteken Kreeft zich aan. Daarover later meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨