Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit zijn dé bijzondere astrologie events van 2023 om naar uit te kijken
0
Nieuws Transits

Dit zijn dé bijzondere astrologie events van 2023 om naar uit te kijken

Dit zijn dé bijzondere astrologie events van 2023 om naar uit te kijken

Dat 2023 een bijzonder jaar zal worden, mag duidelijk zijn. Astrologisch gezien zal 2023 het gevoel van onafhankelijkheid en stabiliteit versterken. In dit artikel vind je bijzondere astrologie events van het komende jaar. Zet je ze in je agenda?

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Wat gebeurt er dan allemaal? Saturnus gaat naar het teken Vissen, Pluto gaat in Waterman en zo zijn er meer transits die nu al onze aandacht verdienen. Met Venus retrograde 2023 is een diepe focus op zelfliefde en zelfzorg noodzakelijk. Daarnaast kan Jupiter ons nieuwe (of meer) liefde, overvloed en (spirituele) groei brengen.

Without further ado, hierbij de astrologie events die 2023 tot een bijzonder jaar maken.

Jupiter in Ram

Hoewel deze overgang eind 2022 al begon (dinsdag 20 december 2022 om precies te zijn), houden de effecten ervan aan tot dinsdag 16 mei 2023. Jupiter is de geluksplaneet en met een plaatsing in vuurteken Ram geeft het jou alle extra energie om achter je dromen en doelen aan te jagen. Gedurende deze tijd voel je de positieve energie die jou aan het werk zet om dingen gedaan te krijgen.

Vooral de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok zullen zich gedurende deze maanden gedreven voelen. Het is een tijd van gezonde spanning, (spirituele) groei, netwerken en het aangaan van relaties.

Mars direct in Tweelingen

Nog iets aan het begin van het jaar: donderdag 12 januari 2023 gaat Mars direct in Tweelingen. Mars retrograde (die begon op 30 oktober 2022) is dan ten einde. Fieuw! Met Mars retrograde in een communicatieteken (Tweelingen) zag je duidelijk dat deze transit de manier van communiceren en digitale media heeft veranderd. Kijk maar naar al die AI selfies die je overal ziet verschijnen, en de manier waarop AI-gedreven chatsystemen vragen kunnen beantwoorden en op die manier interactie kunnen hebben met je.

Vooral de tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen hebben iets gemerkt van deze transit. Voor hen geldt dat ze de manier van communiceren willen (of hebben) veranderd, zodat ze zelf minder gefrustreerd zijn. Het is een les geweest om te leren hoe je tactvol kunt communiceren en zelf niet zo boos uit een gesprek komt.

Mars blijft ook na de retrograde voor opschudding zorgen, maar komt dan juist met oplossingen (in plaats van ‘problemen’).

Lees hier over Mars in Tweelingen 2023.

Saturnus in Vissen

Dinsdag 7 maart 2023 gaat Saturnus naar Vissen. Alle veranderlijke tekens (Vissen, Maagd, Tweelingen en Boogschutter) zullen deze energie intens ervaren omdat het hun tekens conjunct, tegengesteld of vierkant zal zijn (lees hier over aspecten in astrologie).

Deze transit zal jou laten zien wat het betekent om medelevend te zijn. Saturnus in Vissen zal je (nog meer) in contact laten komen met je emotionele kant, juist ook als het gaat om publieke/maatschappelijke debatten. Denk aan het verdedigen van mensen zonder stem, het helpen van anderen, algemene welzijn verbeteren en meer compassie te hebben voor je medemens.

Lees hier over Saturnus in Vissen 2023 – 2025

Pluto in Waterman

Donderdag 23 maart 2023 gaat Pluto het teken Waterman binnen. Dit is een van de meest verwachte transits sinds Pluto in 2008 in het teken Steenbok staat. Pluto is een (dwerg)planeet en staat in astrologie symbool voor dood, wedergeboorte en transformatie. Deze staat het verste weg van de aarde, dus de omloop duurt dan ook veel langer dan planeten die relatief dichtbij ons staan (zoals Mercurius). Pluto staat voor een hele generatie in één teken, de invloed ervan geldt dan (als je kijkt naar een geboortehoroscoop) voor heel veel mensen.

Waterman is het teken van revolutie, technologie en disruptie. Het is ook het teken dat alles voor de mensheid wil, voor het gehele collectief. Met Pluto in Waterman, vanaf maart 2023, is de kans groot dat we revolutionaire veranderingen zien op het gebied van rechtvaardigheid voor iedereen. Deze transit zal nog jaren duren, dus verwacht niet meteen een grote impact, maar weet dat dit een groot astrologisch event is van 2023.

Vooral Waterman, Stier, Leeuw en Schorpioen zullen de impact van deze transit voelen… Het gevoel van verandering. Deze plaatsing, Pluto in Waterman, staat voor het loslaten van oude structuren, het omarmen van veranderingen en het bouwen aan de toekomst.

Lees hier over Pluto in Waterman 2023 – 2044

Jupiter in Stier

Jupiter zal rond dinsdag 16 mei 2023 Stier binnengaan, voordat hij teruggaat naar het teken Ram. Met Jupiter in Stier kun je inkomensveranderingen zien, verschuivingen in de voedingsindustrie verwachten, ups en downs van de financiële markten meemaken en nieuwe lessen over sparen en uitgeven op persoonlijk niveau leren.

Venus retrograde in Leeuw

Venus retrograde 2023 in het teken Leeuw (zaterdag 22 juli tot en met zaterdag 23 september) gaat een interessante periode worden. Deze transit heeft met name invloed op de vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter.

Bij Venus in Leeuw gaat het erom iemand te vinden die het waard is, maar dat je tegelijkertijd ook jezelf kunt waarderen. Een krachtige les die we allemaal van deze transit kunnen verwachten is om nooit genoegen te nemen met minder. Zoek iemand die bij je energie past en zorg ervoor dat je elkaar wederzijds respecteert. Dit geeft echte groei en is een vruchtbare bodem om liefde te bloeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨