Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat zijn aspecten in astrologie?
0
Astrologie

Wat zijn aspecten in astrologie?

Wat zijn aspecten in astrologie?

Aspecten zijn de hoeken die de planeten met elkaar maken (gezien vanaf de aarde). Er zijn vijf aspecten die voornamelijk worden gebruikt.

Zon conjunct Mercurius, Mercurius driehoek Saturnus in Steenbok… Wat betekent dit toch?

Majeurse aspecten versus mineure aspecten

Je hebt majeure aspecten, namelijk: conjunctie, oppositie, vierkant, driehoek, sextiel en onconjunctie. Daarnaast zijn er ook nog mineure aspecten, namelijk halfsextiel, anderhalfvierkant en halfvierkant. Behoorlijk wat termen die je nu waarschijnlijk nog niks of weinig zeggen. Je hoeft ze ook niet allemaal te kennen, dat scheelt weer.

Ik ga de belangrijkste vijf aspecten en hun betekenis in het kort even langs:

SymboolNaamBetekenis
Conjunctie symboolConjunctieConjunctie is wanneer twee of meer planeten samen (conjunct) staan op dezelfde graad (of binnen 5º van elkaar). De krachten van de planeten worden dan gebundeld. De invloed is sterker en in elkaar verweven. Planeten in conjunctie zijn doorgaans gescheiden tussen de 0º met een maximum van 5º.
Sextiel SymboolSextielSextiel is wanneer planeten door 60º gescheiden zijn. Dit zijn gemakkelijke aspecten, de energie stroomt.
Vierkant SymboolVierkantVierkant is wanneer planeten door 90º gescheiden zijn. Vierkanten zijn uitdagende aspecten, die een botsing tussen betrokken planeten aanduiden. Deze wrijving brengt verandering teweeg.
Driehoek symboolDriehoekDriehoek is wanneer planeten door 120º gescheiden zijn. Dit zijn gemakkelijke, vloeiende aspecten en de betrokken planeten zijn in harmonie.
Oppositie symboolOppositieOppositie is wanneer planeten tegenover elkaar staan. Dat kan een gevoel van conflict geven – push & pull – en besluiteloosheid opleveren. Oppositie is op 180º.

Shop de nieuwste spirituele items

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨