Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Alle retrograde planeten van 2023 op rij
0
Retrograde

Alle retrograde planeten van 2023 op rij

Retrograde 2023

Bekijk hier de retrograde kalender 2023 – met alle retrograde planeten van 2023 op een rij: van Chiron en Mercurius tot Mars, Uranus, Neptunus, Saturnus en Venus. Dit zijn alle data, inclusief in welk teken de retrograde is.

Planeten bewegen zich in een vaste baan. Ze hebben een vaste route die ze volgen. Wanneer een planeet retrograde is betekent dit dat het, vanuit ons perspectief op aarde, lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan. En dat geeft weer een bepaalde energie af richting ons.

Welke energie en hoe we dat merken is afhankelijk van welke planeet in retrograde is en in welk teken de planeet op dat moment staat. Je kunt deze retrograde kalender voor 2023 info in je voordeel gebruiken, zodat je je kunt voorbereiden op dat wat komt. Over het algemeen is dit het (positieve) advies:

  • Jupiter retrograde: reis naar een favoriet plekje of bezoek een nieuwe plek waar je altijd al heen had gewild
  • Mars retrograde: herpak je sportieve ritme en ga naar de sportschool, pak een goede gewoonte op of start een nieuw project
  • Mercurius retrograde: herstel oude vriendschappen 
  • Neptunus retrograde: haal negatieve energie uit je omgeving en breek bijvoorbeeld de band met iemand die energie uit je zuigt
  • Pluto retrograde: ruim de ruimtes in je huis op en zorg voor wat feng shui
  • Saturnus retrograde: ga aan de slag met zelf-discipline
  • Venus retrograde: herstel issues in je relatie
  • Uranus retrograde: bekijk huidige zaken; wat mag anders?

Maar nogmaals; het is afhankelijk van in welk teken de retrograde is en wat de positie van de betreffende planeet is ten opzichte van de andere hemellichamen. Uiteraard doen we van elke retrograde uitgebreid verslag op VolleMaanKalender.nl, dus zet ons in je favorieten!

Alle retrograde planeten van 2023 op volgorde van datum

Alle retrogrades van 2023 per planeet

Ceres

Chiron

Jupiter

Mars

Mars retrograde is slechts eenmaal in 2023, en alleen in het begin. Het is het staartje van een retrograde-periode die begon in oktober 2022. Deze retrograde staat in het teken Tweelingen. Tweelingen regeert over het derde huis in astrologie. Daar hoort bij: spraak, korte reizen, je directe omgeving, buren, broers en zussen en nieuws en media. Op al die gebieden zal Mars retrograde 2022-2023 invloed uitoefenen. Denk hierbij aan miscommunicatie en verkeerde opvattingen of intenties… Twee keer nadenken voor je er iets uitflapt is dan ook het advies.

Mercurius

We starten 2023 én eindigen 2023 met Mercurius retrograde. Dit is over het algemeen een goede tijd om oude vriendschappen te herstellen. Zet je trots aan de kant (ja, lieve Leeuw, ook jij) en stuur dat eerste berichtje.

Neptunus

  • Vrijdag 30 juni 2023 tot en met woensdag 6 december 2023 (in Vissen)

Pallas

  • Woensdag 30 november 2022 tot en met 16 februari 2023 (in Kreeft)

Pluto

Saturnus

Venus

Vesta

Uranus

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨