Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Kardinaal, vast of veranderlijk: wat is jouw teken?
0
Sterrenbeeld

Kardinaal, vast of veranderlijk: wat is jouw teken?

Kardinaal, vast of veranderlijk: wat is jouw teken?

De twaalf sterrenbeelden uit de dierenriem zijn onder te delen in vier elementen: vuurtekens, aardetekens, luchttekens en watertekens. Je kunt dit nog weer verder splitsen in drie categorieën: kardinaal, vast en veranderlijk. Dit worden ook wel Kwaliteiten of Kruizen genoemd. Ontdek hier wat de betekenis is én wat bij jouw teken hoort!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Er zijn drie kwaliteiten (of kruizen) te benoemen. Dit zijn Kardinaal, Vast en Veranderlijk.

Kardinale sterrenbeelden

Kardinale sterrenbeelden zijn Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok. Zij beginnen (in) een nieuw seizoen. Ram begint de lente, Kreeft begint de zomer, Weegschaal begint de herfst en Steenbok begint de winter.

Kardinale tekens staan dan ook symbool voor vernieuwing en ‘het voortouw nemen’. Dit zijn de doeners. Ze zijn niet bang om actie te ondernemen en met hun charmes en drive behalen ze hun beoogde doelen. Ze bezitten leiderschapskwaliteiten, maar… hoewel ze wél de vonk hebben om nieuwe ideeën na te jagen, hebben ze vaak niet de energie om ze tot een goed einde te brengen/af te ronden.

Vaste sterrenbeelden

Vaste sterrenbeelden zijn Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Zij zitten volledig in een van de seizoenen (lente, zomer, herfst en winter). Stier versterkt de lente, Leeuw straalt zomer uit, Schorpioen voedt de herfst en Waterman omarmt de winter.

Vaste sterrenbeelden zijn de krachtpatsers die het uithoudingsvermogen hebben om ideeën op te pakken en ze te voltooien. Mits ze daar zelf ook toekomst in zien. Ze zijn namelijk erg koppig en houden niet van verandering. Vaste sterrenbeelden zitten midden in een seizoen en dat maakt hen loyaal en betrouwbaar. Ze staan duidelijk voor een bepaald doel en nemen dan een duidelijk standpunt int.

Veranderlijke sterrenbeelden

Veranderlijke sterrenbeelden zijn Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Zij sluiten ieder een seizoen (lente, zomer, herfst en winter) af en helpen ons overgaan naar het volgende seizoen. Tweelingen neemt afscheid van de lente, Maagd haalt ons uit de zomer, Boogschutter laat de herfst los en Vissen sluit de winter af.

Tijdens deze periodes van het jaar reflecteren we op wat we hebben meegemaakt en geleerd in de afgelopen periode, maar kijken we al een beetje vooruit naar waar we daarna heen zullen gaan. We realiseren ons dat het tijd is om verder te gaan.

Veranderlijke sterrenbeelden hebben een natuurlijk vermogen om flexibel en aanpasbaar te zijn (waar andere mensen dat niet zijn). Ze snappen dat verandering onvermijdelijk is, dus dat het is beter om mee te gaan in plaats van ertegen te vechten. Veranderlijke tekens ze tekens die het multitasken beheersen en meestal gemakkelijk bewegend tussen vele projecten, situaties en relaties. Vrijheid is belangrijk voor hen. Ze hebben vaak veel interesses en hobby’s. Waar veranderlijke sterrenbeelden op mogen letten, is hun focus. Omdat ze altijd op zoveel verschillende dingen tegelijk letten kan hen dat een gebrek aan focus opleveren.

Gratis geboortehoroscoop bereken & uitgebreide uitleg

Zelf aan de slag met je geboortehoroscoop? Lees hier hoe een geboortehoroscoop werkt en hoe je voor jezelf een gratis geboortehoroscoop kunt bereken. Inclusief uitgebreide uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨