Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan januari 2023 in Kreeft: dit is de energie
0
Volle maan

Volle maan januari 2023 in Kreeft: dit is de energie

Volle maan in Kreeft - VolleMaanKalender.nl

In de nacht van vrijdag 6 januari op zaterdag 7 januari 2023 staat de volle maan om 00:07 uur in Kreeft. Lees hier over de energie van deze eerste volle maan van het nieuwe jaar!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Volle maan januari 2023

De eerste volle maan van 2023 is de volle Wolfmaan in Kreeft, op zaterdag 7 januari om 00.07 uur. Kreeft is het teken dat hoort bij de maan. Dit is het zorgzame teken van ‘huis en thuis’. Ook is het een waterteken, waardoor emoties en onderstromen kunnen opspelen. Daarom zal de eerste volle maan van het jaar emotioneel en gevoelig zijn. 

De volle maan in Kreeft staat recht tegenover de zon in Steenbok. Steenbok is het teken van hard werken, ambitie en structuur.

Met deze twee tekens lijnrecht tegenover elkaar wil je na gaan denken over hoeveel tijd en energie je in je werkleven stopt versus dat wat je in je thuissituatie stopt. En ook: wat krijg je er eigenlijk uit? Steenbok is een carrièretijger. Het kan zo zijn dat je hard werkt, maar dat het een uiting van vluchten is. Je stopt iets weg of verbloemt dit door keihard te werken. Of daardoor ‘druk’ of ‘afwezig’ te zijn. En je kunt je verschuilen in jezelf, als een ware Kreeft in je ‘huisje’. Je bent zachter van binnen, maar hard van buiten. Het vertonen van je emoties is deze dagen lastig voor je en je houdt ze liever voor jezelf. Dit zijn mooie dagen om rust in de chaos te krijgen. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Deze volle maan in Kreeft nodigt je uit niet meer weg te rennen maar het probleem onder ogen te zien. Anders blijft het opspelen. 

Hooggevoelige Kreeft

Kreeft is hét teken van huis, thuis en familie. Je voelt je melancholisch en nostalgisch. Gebruik deze volle maan daarom om thuis te zijn met je geliefden, met de mensen om je heen die net als jij zijn. Hooggevoeligheid speelt op deze dagen en dat kan te veel worden. Je hoeft deze maan verder niets, vooral genieten van het ‘zijn’ in het hier en nu. Tijd om de werk-privé balans op te maken voor dit gehele jaar. Heb jij als goed voornemen minder werken en meer genieten, wees daar dan ook serieus in.

Kortom: je werk-privé balans (en daarmee je mentale gezondheid) wordt uitgelicht onder de stralende kracht van de volle maan van januari 2023.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.