Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tweelingzielen 2023: een bijzonder jaar
2
Tweelingzielen

Tweelingzielen 2023: een bijzonder jaar

Tweelingzielen 2023 - VolleMaanKalender.nl

Wat kan jij in 2023 verwachten rondom jou, je tweelingziel en je tweelingzielenproces? En wat is de missie van tweelingzielen in 2023? Dat lees je in dit artikel van twinflame expert Natasja!

Onthoud dat ieder tweelingzielenproces uniek is, met een eigen unieke blauwdruk. Met daarbij dat jij als mens, maar ook je tweelingziel als mens, zijn of haar eigen keuzes maakt. In dit artikel lees je over data’s in 2023 en bijbehorende energie die jou bewuster kunnen maken in je tweelingzielenproces.

Natuurlijk zal ik je ook in 2023 iedere maand een boodschap voor tweelingzielen geven en zul je rondom speciale dagen voor tweelingzielen speciale artikelen en readingen vinden.

Lees ook: Tweelingzielen: korte terugblik op 2022

2023 voor tweelingzielen

2023 (2+0+2+3 =7) is verbonden aan de planeet Neptunus. Neptunus is planeet van het mystieke. Sluiers tussen mystieke werelden worden dun (of zelfs opgeheven). Wat betekent dit voor tweelingzielen?

Tweelingzielen worden richting hun eigen spirituele en intuïtieve ontwikkeling geduwd. Dit betekent bijvoorbeeld het leren vertrouwen op eigen ingevingen. Tweelingzielen gaan in 2023 ook steeds meer communiceren via hun hogere zelf en hun energetische (spirituele) verbinding. Ze zullen elkaar steeds fijner aanvoelen en elkaar gaan stimuleren in de spirituele ontwikkeling.

Waar Venus (het 6-jaar) het jaar van de liefde was, wordt je in 2023 (dankzij het getal van de 7) uitgenodigd om nog meer naar je eigen ontwikkeling te kijken. Met name naar je spirituele ontwikkeling. Daarin spelen tweelingzielen naar elkaar toe een grote rol, maar zoals ik al in de intro schreef ook de hele ontwikkeling op aarde.

In 2023 zullen astrologische en kosmische happenings niet ontbreken. Engelenpoortdagen, eclipsen, retrogrades en de Leeuwenpoort zijn voor velen inmiddels al wel bekend. Ook dit jaar komt het terug. Deze kosmische/astrologische happenings zijn er niet zomaar en juist in 2023 (het jaar van Neptunus), zijn alle kosmische toestanden jouw hulpmiddel om je spirituele gaven verder te ontwikkelen.

Je ziet en voelt het al op de wereld: alles is aan het veranderen. Ook de processen van tweelingzielen en zielsconnecties veranderen. Tweelingzielen doorlopen hun processen in 2023 sneller dan voorheen, omdat het collectief al in hoger bewustzijn verkeerd. Waar tweelingzielen voorheen nog veel langer in het projectie stuk bleven zitten en in het aantrekken en afstoten, wordt er mede door de hoge energie gevraagd om de verantwoordelijkheid al snel bij jezelf leggen en niet bij de ander. Het is onontkoombaar…

Aantrekken en afstoten, runnen en chasen…in 2023 is het onontkoombaar dat veel tweelingzielen door het universum worden uitgenodigd hun verantwoordelijkheid te nemen en hun (schaduw)stukken (vanuit hun blauwdruk) te gaan helen voor zichzelf. Naarmate de tijd en het jaar verstrijkt zullen, mede door alle kosmische en astrologische happenings, de uitnodigingen overgaan in een sfeer van ‘moeten’. Dit is richting het einde van het jaar.

Saturnus in Vissen

Een van de belangrijke astrologische transits van 2023 is Saturnus, die vanaf maart 2023 van Waterman naar Vissen gaat lopen.

Saturnus sluit zich aan bij Neptunus, die al door Vissen heen loopt. Saturnus voelt zich alles behalve thuis in het teken van de Vissen. Vissen is namelijk een van de meest spirituele tekens uit het dierenriem en Saturnus krijgt daar maar moeilijk grip op. Dit ga je merken.

Dankzij Saturnus in Vissen wordt alles concreter, dus ook jouw spirituele ontwikkeling en de ontwikkeling van je tweelingziel. Saturnus wilt doorgaans bepalen en de controle houden over de materie. En laat een tweelingzielenverbinding juist gaan over iets dat niet tastbaar is gaan. Over iets dat alleen maar te maken heeft met energie en spiritualiteit.

Je kan het zo dus zien dat Saturnus vanaf maart 2023 wordt afgezwakt. Tweelingzielen en zielsconnecties krijgen vanaf die periode te maken met een hele andere energie. Het voelt bijna alsof er minder tegenwerking is en er veel meer ruimte ontstaat voor jullie (gezamenlijke) spirituele ontwakingsproces.

Pluto in Waterman

Daarnaast gaat Pluto in 2023 heel eventjes door het teken van de Waterman heen, om vervolgens in 2024 voor een periode van 21 jaar in dit teken te blijven staan. Deze verschuiving van Pluto naar het teken van de Waterman is bijzonder, omdat Pluto hier best wel lang over doet. Pluto is een ‘generatie’ planeet en zal dan ook ‘langzaam’ gaan zorgen voor het afbrokkelen van bepaalde structuren en patronen.

Pluto helpt je niet alleen met het afbreken hiervan, maar geeft je ook nieuwe kansen (inzichten) en helpt de gehele mensheid, een generatie, met een transformatieproces. Nou, laat het tweelingzielenproces nou net één groot transformatieproces zijn…

Pluto in het teken van de Waterman betekent vooral vrijheid. Voor tweelingzielen en zielsconnecties symboliseert dit dat je erachter kan komen dat je meer vrijheid wil in je huidige relatie. Je wil meer je hart gaan volgen en hierin kunnen tweelingzielen elkaar in tegemoet komen. Dit helpt jullie elkaar door alle transformatieprocessen heen.

Kortom: ook Pluto draagt in 2023 (kort) zijn steentje bij om naar die verdieping in jezelf te gaan. Om te gaan voor wat voor jou werkt.

Lees ook: Dit zijn dé bijzondere astrologie events van 2023 om naar uit te kijken

Leeuwenpoort 2023

Verderop in het jaar (hartje zomer) staat de maand augustus in het teken van de Leeuwenpoort. De Leeuwenpoort is op 8-8, oftewel 8 augustus 2023. Dit is ieder jaar (vooral voor tweelingzielen) een terugkerend hoogtepunt, met meerdere (nieuwe) tweelingzielen ontmoetingen. Sirius energie!

Maar dit jaar hebben we in augustus ook nog eens twee volle supermanen én zes planeten retrograde. Dit maakt augustus energetisch en kosmisch een rollercoaster voor tweelingzielen en zielsconnecties.

Dromen en telepathie

Zoals ik al zei staat de spirituele ontwikkeling in 2023 centraal voor tweelingzielen en zielsconnecties. Dromen over jouw tweelingziel zal een ieder vast wel hebben gehad, maar in 2023 zal er steeds meer tussen tweelingzielen worden gecommuniceerd via dromen en boodschappen die ze via telepathie aan elkaar doorgeven (dat is 5d).

Je zal door jullie sterke telepathische verbinding steeds meer en steeds sneller door hebben wat er tussen jou en je tweelingziel speelt. Zelf herinneringen ervaren uit vorige levens zal ook steeds meer gaan voorkomen, omdat tweelingzielen zich in 2023 op spiritueel vlak meer ontwikkelen en ontwaken. Iets dat uiteindelijk het hogere doel is van tweelingzielen en hun missie hier op aarde.

Tweelingzielen en de maan in 2023

De volle maan en de nieuwe maan het zijn voor het tweelingzielenproces maandelijks een belangrijke gebeurtenis. Je kan er eigenlijk niet omheen, dat de maan met haar kracht en het dierenriemteken waar ze instaat veel invloed heeft.

Wat ik al zei… wat in 2023 opvalt is de twee volle supermanen van augustus. Eentje op de eerste van de maand (1-8) en op de laatste dag van de maand augustus (31-8). Deze laatste maan wordt ook wel Blauwe maan genoemd.

In mijn maandelijkse artikelen over de maan zal ik jullie heel 2023 uiteraard updaten.

Eclipsseizoen 2023

In 2023 is er uiteraard ook weer een eclipsseizoen. Voor tweelingzielen en zielsconnecties is dit een belangrijk meetmoment. Mocht jij of je tweelingziel van het pad zijn afgeweken, dan zal het eclipsseizoen jullie weer het pad zetten. Dus op het pad van eigen blauwdrukken of zielsafspraken.

Heel beknopt gezegd staan zonsverduisteringen voor grote veranderingen in je buitenwereld en maansverduisteringen voor grote veranderingen in je gevoelsleven (dus je binnenwereld).

We beginnen dit voorjaar op 20 april 2023 met een zonsverduistering, waarna er op 5 mei 2023 (een poortdag én bevrijdingsdag) een gedeeltelijke maansverduistering zal plaatsvinden.

In het najaar is de tweede eclips-ronde, met op 14 oktober 2023 een zonsverduistering en daaropvolgend op 28 oktober 2023 een maansverduistering.

Lente-equinox/herfst-equinox en de zonnewendes

De lente-equinox, herfst-equinox en de zonnewendes zijn voor jou en je tweelingzielenproces ook (weer) een keerpunt in het jaar, waarin veel tweelingzielenprocessen een andere wending kunnen nemen. Letterlijk zoals de naam van het seizoensevent.

De eerste equinox van het jaar is de Lente-equinox, die valt dit op 20-03-2023. Dit zal voor velen na de winterperiode een nieuw begin zijn en ook echt aanvoelen als een nieuwe start.

Engelenpoortdagen

Ook in 2023 zijn er weer een reeks aan Engelenpoortdagen. Hieronder vind je een aantal van de de belangrijkste (reguliere) poortdagen van 2023.

 • 1-1-2023
 • 11-1-2023
 • 2-2-2023
 • 22-2-2023
 • 3-3-2023
 • 4-4-2023
 • 5-5-2023 (Deze is extra krachtig dankzij Bevrijdingsdag en de volle maan met gedeeltelijke maansverduistering)
 • 6-6-2023
 • 7-7-2023 (Een maand voor de Leeuwenpoort is de krachtige 777 poort (2+0+2+3 =7), het hoogtepunt qua poortdagen van dit jaar. Deze dag bereid jou vast voor op de Leeuwenpoort. Op 16-7-2023 zal deze nog een keer pieken door het getal 16 (1+6=7) in de datum.)
 • 8-8-2023 (Leeuwenpoort)
 • 9-9-2023
 • 10-10-2023
 • 11-11-2023
 • 22-11-2023
 • 12-12-2023
 • 22-12-2023

Retrograde-seizoen 2023

Ook in 2023 hebben we weer te maken met een ‘retrograde seizoen’. We noemen het een retrograde seizoen omdat er dan meerdere planeten retrograde lopen. Op 24 augustus hebben we dankzij Uranus zes planeten die dan retrograde lopen. Bekijk hier het overzicht van alle retrogrades van 2023. Wat ook opvalt is dat Mercurius in al haar retrogrades in 2023 in een aardeteken retrograde loopt in de volgorde van Stier, Maagd en Steenbok. Bekijk hier Mercurius retrograde 2023 data.

Kortom…

Niet alleen de spirituele ontwikkeling staat in 2023 centraal. In 2023 blijft niks ongezien, plottwists in jouw tweelingzielenproces of jouw spirituele pad zullen in 2023 erbij horen. Je kan bijna zeggen: het is aan de orde van de dag. Je eigen (spirituele) pad en hart volgen is hierin ontzettend belangrijk in 2023.

Hierbij wens ik jullie allemaal een magisch en liefdevol 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨