Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Maagd-seizoen 2022: tijd voor die grote schoonmaak
0
Zon

Maagd-seizoen 2022: tijd voor die grote schoonmaak

Maagd-seizoen

De zon staat van circa 23 augustus tot 22 september in sterrenbeeld Maagd. Dit perfectionistische, ijverige en hardwerkende teken houdt van structuur. Het is een harde werker, iemand die alles tiptop in orde wil hebben. Opruimen maar; het is tijd voor de grote schoonmaak!

De afgelopen zomer hebben we genoten van de uitbundige Leeuw-periode, waarbij plezier en optimisme hoog in ‘t vaandel stonden. Je hebt weer kunnen ‘spelen’, net als vroeger. Je innerlijke kind kwam naar buiten. Spetteren in zwembadjes, spelletjes doen en vrij zijn. Misschien heb je een vakantieliefde ontmoet! Of is het zelfs je tweelingziel…? Hoe je deze eeuwige zomer dan ook hebt doorgebracht: alles draait gewoon door. Het is tijd voor het volgende regerende teken: Maagd.

Elke 30 dagen gaat de zon over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens deze periode voel je de heersende energie van dit sterrenbeeld, ongeacht of je dat teken in je geboortehoroscoop hebt of niet. Maagd-seizoen 2022 duurt van 23 augustus tot en met 22 september en deze periode staat voor opschonen, opruimen, gronden en efficiënter zijn (in bijvoorbeeld je werk of dagindeling). 

Zon in Maagd

Sterrenbeeld Maagd

Maagd is van nature een type dat houdt van rust, regelmaat en reinheid en daar kun je deze periode gebruik van maken. Je wil namelijk efficiënter werken, efficiënter je dag indelen en efficiënter leven. Geen chaos, maar orde! Nu de scholen weer gaan beginnen en de vakantie dan toch écht ten einde is, begint het normale leven weer. Hoe ga je dit allemaal bolwerken? Er lijkt heel veel op je bordje te liggen, maar met de ordelijke energie van Maagd gaat je dit lukken.

Maagd houdt namelijk van focus. Van orde in de chaos, van structuur. Ze zijn perfectionistisch en willen zaken graag opgeruimd. Ze werken hard en krijgen dingen gedaan. Maar ook als Maagd níet jouw sterrenbeeld is, zul je je productiever voelen de komende weken. Bereid je dus voor op een (positieve) verandering in energie! Work hard, play hard. Want na al dat werken houdt Maagd van ontspanning. Een goed boek lezen, iets nieuws leren (zoals pendelen of handlezen) of samen met vrienden cosy een film kijken of knutselen.

Tijd voor die grote schoonmaak

Wat mag jij opschonen? Tijdens Maagd-seizoen 2022 mag je schoon schip maken om na de zomervakantie opnieuw te beginnen. Opruimen geeft ruimte voor (spirituele) groei. Er zijn veel mensen die momenteel spiritueel ontwaken en aan het begin staan van hun reis. Anderen maken een verdiepingsslag in hun spirituele zijn.

Energetisch opruimen: je hoofd vrijmaken

Als eerste is het goed om je hoofd vrij te maken. Dat kun je doen op meerdere manieren, zoals

  • Wandelen in de natuur
  • Mediteren
  • Rituelen, zoals je aura reinigen met een veer
  • Opschrijven wat jou niet meer dient (en het briefje verbranden, begraven, of wat dan ook bij jou past)

Cleanse je lichaam: eropuit én detoxwater

Om je lichaam te cleansen kun je een aantal dingen doen, zoals

Je huis schoonmaken: go Marie Kondo

Ruim je huis op! Oude spullen er uit, ruimte voor frisse energie. Denk hierbij aan

  • Ontspullen (kastje voor kastje en laatje voor laatje – alles op z’n tijd, maar begin ergens!)
  • De ruimte zuiveren met bijvoorbeeld witte salie
  • Maak een back-up van je laptop en telefoon en maak wat digitale ruimte vrij

Je hoofd, je lichaam en je huis verdienen een grote schoonmaak. Met bovenstaande tips kun je aan de slag, maar laat vooral ook in de comments weten wat jij hierop wil aanvullen.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨