Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Hoe werkt een retrograde schaduwperiode?
0
Retrograde

Hoe werkt een retrograde schaduwperiode?

Hoe werkt een retrograde schaduwperiode?

Wat is een retrograde schaduwperiode en hoe werkt het? Retrogrades kennen een ‘schaduwperiode’. Een periode voor en na de retrograde, waarin de energie van de retrograde al (of: nog) voelbaar is.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Retrograde? Retroshade!

Voor en nadat een planeet retrograde is, doorloopt hij dus een periode van zo’n twee weken die ‘stationair’ wordt genoemd. In deze fase past de planeet zich aan aan de retrograde die ‘ie gaat maken. Zo’n retrograde schaduwperiode betekent concreet dat de effecten van de retrograde al voelbaar beginnen te worden. De planeet bereidt zich immers voor én maakt al een andere beweging dan de reguliere baan.

Planeten maken een vaste baan, hebben een vaste ‘route’. Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Lees hier meer over het fenomeen retrogrades.

Hoe zit ‘t nou met zo’n retrograde schaduwperiode?

De retrograde schaduwperiode begint ongeveer twee weken voor de daadwerkelijke retrograde periode. Daarnaast eindigt ‘ie weer zo’n twee weken erna. Dat is een behoorlijke tijd, want het verlengt de retrograde periode van iedere planeet met zo’n vier weken. Let op: dit is wel afhankelijk per planeet. De ene planeet heeft een kortere retrograde schaduwperiode dan de andere planeet.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨