Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Hoe werkt een retrograde schaduwperiode?
0
Retrograde

Hoe werkt een retrograde schaduwperiode?

Hoe werkt een retrograde schaduwperiode?

Wat is een retrograde schaduwperiode en hoe werkt het? Retrogrades kennen een ‘schaduwperiode’. Een periode voor en na de retrograde, waarin de energie van de retrograde al (of: nog) voelbaar is.

Retrograde? Retroshade!

De retrograde schaduwperiode begint ongeveer twee weken voor de daadwerkelijke retrograde periode. Daarnaast eindigt ‘ie weer zo’n twee weken erna. Dat is een behoorlijke tijd, want het verlengt de retrograde periode van iedere planeet met zo’n vier weken.

Planeten maken een vaste baan, hebben een vaste ‘route’. Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Lees hier meer over het fenomeen retrogrades.

Hoe zit ’t nou met zo’n retrograde schaduwperiode?

Nou, voor en nadat een planeet retrograde is, doorloopt hij dus een periode van zo’n twee weken die ‘stationering’ wordt genoemd. In deze fase past de planeet zich aan aan de bocht die ‘ie gaat maken. Dat is dé bocht, waarvan het op aarde lijkt alsof ‘ie stilstaat en weer terugdraait ( = retrograde).

Dit betekent concreet dat de effecten van de retrograde al voelbaar beginnen te worden. De planeet bereidt zich immers voor én maakt al een andere beweging dan de reguliere baan.

Dit is waarom de retrograde schaduwperiode dus al voelbaar is en je deze niet moet onderschatten.

Lees hier wanneer Mercurius retrograde 2021 is of check het overzicht van alle retrograde planeten 2021.

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨