Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Tekens van het universum boek
0
Shop

Review: Tekens van het universum boek

Review: Tekens van het universum

Er zijn tientallen – honderden – tekens van het universum te zien en ervaren, voor wie er voor openstaat. Maar hoe herken je nu een teken? En wat is de betekenis van zo’n teken? Om je op weg te helpen heeft auteur Denise Linn er een praktisch boek over geschreven:Tekens van het universum. Lees hier de review!

Vraag je je af wat toevalligheden, voorgevoelens, synchroniciteit en andere tekens je te vertellen hebben? Zie je bijvoorbeeld opvallend vaak dubbele getallen, of denk je al heel lang aan iets en opeens ‘overkomt’ het je?

De natuur is rijk aan tekens en (dieren)symboliek. Met het boek Tekens van het universum leer je tekens herkennen en in te zetten als krachtige wegwijzers voor je persoonlijke ontwikkeling.

Inhoud van het boek Tekens van het universum

Het meer dan 300 pagina’s tellende boek is een uitgebreide en vooral praktische gids over het herkennen en vertalen van tekens van het universum. Volgens auteur Denise Linn heeft iedereen het vermogen om de tekens te verstaan, maar moet ‘t soms wel geactiveerd worden.

In dit boek vind je informatie en inspiratie over…

Ook vind je er een uitgebreid woordenboek van tekens van a tot z. Gastredacteur Mandy schreef, geïnspireerd door het boek, al eens over de spirituele betekenis van een witte vlinder en haar ervaring daarmee. 🦋

Hoe tekens werken

Eerst even naar de basis. In het eerste hoofdstuk lees je wat tekens zijn en hoe tekens werken. Tekens kun je zien als een brug tussen onze (abstracte) wereld en de spirituele wereld. Tekens hebben twee functies: ze geven je belangrijke informatie over je huidige omstandigheden (en soms ook je toekomst) én ze weerspiegelen waar je op dit moment in je leven staat.

Tekens kunnen je richting geven, maar ze kunnen je ook waarschuwen. Er zijn tekens die boodschappen overbrengen, zoals het walmen van een kaars of het ruisen van de wind. Ook zijn er dus tekens die jouw huidige gesteldheid weerspiegelen. Als jij je eenzaam voelt, dan zul je dit ook zien in mensen, dieren en situaties die jij aantrekt.

Als een oud (karmisch) patroon op het punt staat voelbaar te worden, zal dit zich eerst via tekens aan je uiten. Dit werkt ook zo bij oud zeer en (oude) overtuigingen. Daarom is het belangrijk om te luisteren naar de tekens. Ervoor open te staan en te (door)voelen wat ze je proberen te zeggen.

Dit hoofdstuk van het boek gaat dus uitgebreid in op hoe tekens werken, inclusief bijzondere (en soms herkenbare) voorbeelden uit de praktijk. Want heb je weleens een ‘tegenslag’ ervaren en dat het later een zegen bleek te zijn? Er zijn verhalen genoeg.

Je kunt tekens krijgen vanuit…

 • Het collectieve bewustzijn;
 • Een cultuur, samenleving of religie;
 • Je voorouders;
 • Familie;
 • Vorige levens;
 • Je onderbewustzijn;
 • Engelen, gidsen en het goddelijke;

Een teken krijgen

Goed. Als je aan het tweede hoofdstuk begint dan weet je hoe tekens werken. Wat het nut van een teken is, waar ze vandaan komen en hoe je ze kunt herkennen. Maar dan… Dan wil je ze natuurlijk ook onvangen.

Tekens ontvang je bijvoorbeeld via…

 • Gesprekken van anderen (je vangt iets op);
 • Toevallige gesprekken (is dat wel toeval?);
 • Versprekingen (je onderbewustzijn kan je iets vertellen);
 • Uitdrukkingen;
 • Gedachten;
 • Emoties;
 • Oordelen;
 • Dromen;
 • Ziekten en kwalen;
 • Synchroniciteit;

En ga zo maar door. Het hele tweede hoofdstuk legt uit via welke manier je tekens kunt ontvangen én er staat bij hoe dit werkt.

Vragen om een teken

Het boek legt je uit dat je, ondanks dat je altijd omringd bent door tekens, het ook zinvol kan zijn om bewust om een teken te vragen. Dit derde hoofdstuk gaat in op de manieren waarop je om een teken kunt vragen.

De meest simpele manier is de ‘ja/nee-manier’, waarbij je een vraag in je hoofd houdt en een muntje opgooit. Kop is ja, munt is nee. Of andersom. Dat spreek je vooraf met jezelf af. Bij dit soort methodes geeft je gevoel vaak al wel aan wat je hoopt dat het wordt. Zegt je gevoel namelijk al: ‘ik hoop dat het munt wordt?’. Dan kun je net zo goed kiezen voor het antwoord dat bij munt hoort.

Er zijn ook spirituele manieren om dit te doen, zoals middels astrologie, tarot, numerologie of I Tjing (een oud Chinees orakel dat gebaseerd is op de gedachte dat alles altijd in verandering is en dat niets hetzelfde blijft).

We verklappen verder niets, maar je leest er uiteraard uitgebreide beschrijvingen bij, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

De interpretatie van tekens

Goed. Je hebt je teken(s) herkent. Nu wil je ze gaan interpreteren. De betekenis weten. Maar… hoe dan? Er zijn volgens de auteur tien manieren om achter de betekenis te komen. Per manier lees je (wederom) een uitgebreide beschrijving van de methode.

 1. Intuïtie
 2. Letten op wat je voelt
 3. Het teken worden
 4. Een dagboek met tekens
 5. Raadpleeg je gidsen
 6. Vrije associatie
 7. Doe of je een Marsmannetje ontmoet
 8. Onderzoek je voorgeslacht
 9. Gebruik een woordenboek
 10. Gebruik het woordenboek van tekens

Woordenboek van tekens

Het laatste deel is letterlijk een woordenboek dat van ‘Aankloppen’ tot ‘Zwijn’ loopt. Meer dan 200 pagina’s vól met uitleg over onder andere tekens, dieren en situaties.

Tot slot…

Het boek leest prettig weg en is zeker niet om eenmalig te lezen. Het is een naslagwerk dat je in huis wil halen, zodat je altijd de kennis omtrent tekens bij je hebt. Je scoort het boek Tekens van het universum bij Bol.com. Er is een paperback versie (voor 23:00 uur besteld is morgen in huis!) en een e-book versie (deze download je natuurlijk meteen).

Tekens van het universum‘ is geschreven voor Denise Linn. Dit boek wordt uitgegeven door spiritueel uitgeverij AnkhHermes. Andere boeken van deze uitgeverij zijn onder andere ‘Leven met de Maan‘, ‘Leven met de Mercurius retrograde‘ en ‘Leven met de Sterren‘.

(1) Comment

 1. Ik las eerst ‘Tekens zijn overal’ en daarna deze.. En toen viel dit boek mij een beetje tegen. Met name omdat het ‘woordenboek van tekens’ zó groot is! Wel fijn om dat bij de hand te hebben en de tekens er in op te zoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨