Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Schorpioen, het is jouw seizoen! (2021)
0
Zon

Schorpioen, het is jouw seizoen! (2021)

Schorpioen-seizoen

Vanaf zaterdag 23 oktober staat de zon in Schorpioen.  Waterteken Schorpioen het teken is van transformatie, vastbeslotenheid en mysterie. ♏ Dit is de energie van Schorpioen-seizoen 2021!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De zon staat vanaf zaterdag 23 oktober 2021 in waterteken SchorpioenWatertekens (Kreeft, Vissen en Schorpioen) staan bekend om hun emotionaliteit, intensiteit en gevoeligheid. Van verfrissend naar kolkend: watertekens kunnen zich volledig vrij voelen of juist verdrinken in de diepte van hun gedachten.

De komende weken zal de energie mysterieus, krachtig en emotioneel zijn. Het is een goede tijd voor innerlijke genezing en het afsluiten van pijn uit het verleden. De kracht van de volle bloedmaan van 19 november verdubbelt deze energie.

Kenmerken van sterrenbeeld Schorpioen

Schorpioen is een pittig teken, dat je het beste kunt beschrijven als strategisch (lees: geheimzinnig), gepassioneerd (lees: controlerend) en doorzettend (lees: obsessief) ;-). Ook transformatie is een belangrijk element voor de Schorpioen. Verwacht veranderingen in je leven (of verwacht minstens de energie om ze in werking te zetten).

SymboolSchorpioen
Periode23 oktober – 21 november
HeerPluto, co-heerser Mars
ElementWater
KleurKastanjebruin
PolariteitNegatief
LichaamsdelenSeksorganen, blaas en urinewegen, prostaat
KernwaardeTransformeren

Genezing en verlichting

Genezing en verlichting zijn tijdens Scorpio season de sleutelwoorden. Want juist tijdens deze donkere najaarsdagen, wanneer de zon in een ‘mysterieus’ teken zoals Schorpioen staat, is het juist de Schorpioen zelf die de verlichting opzoekt. In de figuurlijke zin: een Schorpioen komt altijd achter de inhoud en achter de waarheid. Dat komt dan aan het licht.

En omdat Schorpioen een enorm transformerende werking heeft, kun je deze energie inzetten om jezelf te helen en te genezen. Ga op zoek naar je inner child en duik in je verleden. Welke patronen herhalen zich? Negatieve gevoelens en gewoonten herkennen, laat staan om ze te veranderen, is niet altijd even makkelijk. Patronen doorbreken kost tijd en veel zelf-werk. Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen.

Astrologische agenda voor de Schorpioen-seizoen 2021

Zaterdag 30 oktober gaat actieplaneet Mars in Schorpioen. Mars geeft ons geheimzinnige, sluwe en manipulatieve energie als ‘ie in Schorpioen staat. En dat met maar één ding in het vooruitzicht: je eigen ambitie en diepste verlangens nastreven.

Zondag 31 oktober is het Halloween! Lees ook ‘Halloween 2021: maanstand en numerologische betekenis‘ en ‘Samhain: over bekende (en minder bekende) gebruiken‘.

Donderdag 4 november staat de nieuwe maan in Schorpioen. Deze nieuwe maan moedigt je aan om inner work te doen. Om diep te gaan en je schaduwzelf te verkennen. Het starten van dingen (projecten, gesprekken, relaties, etc.) kan moeilijk zijn, maar vertrouw op jezelf. Als je ‘t doet tijdens deze periode dan zal het leiden tot krachtige transformaties!

Vrijdag 5 november gaat liefdesplaneet Venus in Steenbok en gaat communicatieplaneet Mercurius in Schorpioen. En als Mercurius in Schorpioen staat, dan betekent het dat communicatie voor de komende weken intens en mysterieus zal zijn… Daarnaast kun je ietwat wantrouwig zijn en zul je in ieder gesprek naar de waarheid zoeken. Of je dit nu bewust doet of onbewust: let er op dat het niet een obsessie wordt! Ken je de serie You? Juist… dat wil je voorkomen.

Vrijdag 19 november staat de volle maan in Stier. Dit gaat een heftige volle maan (tevens gedeeltelijke maansverduistering aka bloedmaan) worden! Verwacht afronding op ‘t gebied van relaties en financiële zaken. Je kunt met de gevonden antwoorden ein-de-lijk afsluiten waar je zo lang mee bezig was… en

Zondag 21 november gaat de zon over naar Boogschutter.

De zon gaat iedere 30 dagen over in een ander sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. Schorpioen-seizoen 2021 begint op 23 oktober en eindigt op 21 november. Hierna dient vuurteken Boogschutter zich aan. Daarover later meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.