Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Orakelkaarten voor november 2021
0
Orakel

Orakelkaarten voor november 2021

Orakelkaarten voor november 2021

Als je dit ziet, dan ben je voor november 2021 op zoek naar mooie inzichten op het gebied van liefde, familie en jezelf. Gastredacteur Liane heeft weer een prachtige orakelkaarten reading voor deze maand. Lees gauw verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Een orakelkaarten reading: zo doe ik het

Ben je benieuwd hoe ik een orakelkaarten reading doe? Hoe de kaarten tot mij komen en hoe jij dit ook kunt doen? Ik leg het je graag uit. Als ik aan mensen een reading geef, dan pak ik eerst een kaartendeck voor de vraagstelling. Is er bijvoorbeeld een vraag over de liefde, dan pak ik mijn Engelen en romantiek orakelkaarten van Doreen Virtue.

Als er geen specifieke vraag gesteld wordt of zoals in deze situatie dat ik algemene kaarten leg voor VolleMaanKalender.nl, dan pak ik een kaartendeck op gevoel. Vandaag is dat Helen met de Elfen, ook van Doreen Virtue.

Uit het eerste kaartendeck viel een kaart met een eenhoorn erop, dus daarop pakte ik als tweede Magische Eenhoorns orakelkaarten. Op deze tweede kaart zag ik naast een eenhoorn een tijger staan. Een tijger staat voor mij voor kracht en dat associeer ik met Aartsengel Michaël. Het derde kaartendeck dat ik daarom koos was Aartsengel Michaël Orakelkaarten!

Orakelkaarten voor november 2021
De drie orakelkaarten voor november 2021

Jezelf (her)ontdekken en pijnpunten helen

‘Neem eens een time-out’ zeggen de Helen met de Elfen Orakelkaarten. En dat is eigenlijk altijd wel nodig! Even jezelf terugtrekken uit de drukte van het dagelijks leven. Even alleen aan jezelf denken, ook in je relatie. De eenhoorn heeft vleugels en kan overal heen. Stijg figuurlijk boven jezelf uit en zie deze time-out als een soort ‘helicopterview’ over jou en je relatie. Wat zie je en wat voel je? Geluk? Twijfel? Of voel je angst en boosheid? Is alles evenredig in jullie relatie. Ben jij zelf nog wel in balans?

Kom al je emoties onder ogen. Schrijf ze voor jezelf op, desnoods. Vanuit hier kan je je emoties een plek gaan geven en daar waar nodig gaan helen met liefde. En met name liefde voor jezelf is daarin heel belangrijk! Chiron retrograde 2021 duurt nog tot half december. Chiron is de planeet van de ‘gewonde heler’ en nu ‘ie retrograde staat in vuurteken Ram, is het goed om aan je pijnpunten te werken en deze om te draaien naar jouw krachten. Ook is deze retrograde om te ontdekken wie jij écht bent. Lees hier meer over de impact van Chiron retrograde 2021. Ontdek waar jouw Chiron in staat (in welk teken en in welk huis) via jouw gratis geboortehoroscoop.

Selfcare

Wees lief voor jezelf deze donkere maand en geef je zelf wat extra liefde. Het kan lastig zijn om elke dag een momentje voor jezelf te creëren, maar zulke momenten hoeven geen uren te duren. Je kan op het toilet of onder de douche al een korte meditatie van 2 minuten doen.

Zie dit soort selfcare-momenten als onderhoud. Je hebt ‘t nodig. Probeer ook eens in de zoveel tijd écht een aantal uur voor jezelf uit te trekken en ga een middag wandelen in de natuur, maak (en drink) detoxwater, ontspan in de sauna of ga shoppen. Doe waar jíj blij van wordt. Maak er een dag van waarin je alleen contact hebt met jezelf.

Quality time met je gezin

Heb je een gezin, dan is ‘t uiteraard ook belangrijk om quality time in te plannen voor alleen jullie als gezin. Luister naar elkaar, laat de liefde stromen, krijg meer begrip en respect voor elkaar en geniet. Dat hoeft niet te wachten tot de feestdagen. En waarom zou je niet ieder weekend een ‘feestdag-moment’ maken?

Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat jullie een klein cadeautje voor elkaar kopen of (nog leuker) zelf maken. Dat kan ook een gedichtje zijn, het hoeft niet materialistisch te worden. Dek gezellig de tafel en kleed jullie feestelijk aan.

Eigenlijk kan je van elke maaltijd wel een soort feestje maken en dat is precies wat jij en je deze maand nodig hebben. Meer in het nu leven. Meer bewustzijn. Meer genieten van dat wat is, in plaats van rennen en naar de toekomst kijken. Maar ook meer plezier maken met zowel jezelf als met je gezin.

Liefde heelt angst

‘Liefde heelt angst’, zegt de Magische Eenhoorn orakelkaart.

Loslaten is hier de sleutel. Laat het los als anderen jou, je relatie of iets anders van jou niet kunnen waarderen. Is dat lastig? Absoluut. De kracht van liefde kan jou daarbij helpen. Sterker nog. Met jouw gedachten kun je al heel veel doen, want jij bent jouw gedachten. Je bent (mentaal) sterker dan je denkt! Kun je wel wat hulp gebruiken, lees je dan eens in over de Wet van Aantrekkingskracht en hoe je deze in jouw voordeel kan laten werken. Of bekijk deze dagelijkse routine die je kunt gebruiken.

Hulp vanuit Aartsengel Michaël

‘Vraag Aartsengel Michaël om hulp in deze situatie’, zegt de Aartsengel Michaël orakelkaart. Dit is de laatste kaart uit deze reading.

Aartsengel Michaël staat voor mij voor kracht en als ik ergens niet uitkom of als ik iets nodig heb, vraag ik hem om hulp. En dat kun jij ook doen! Hoe? Nou, de ene keer vraag ik het via mijn gedachten en de andere keer spreek ik een gebed uit. Het is maar net wat het beste bij jou past. Doe wat goed voelt!

Wil je iets loslaten (angst, oud zeer, maar ook een vooroordeel), gebruik dan deze tekst: ‘Aartsengel Michaël, bedankt voor je hulp bij het loslaten van mijn angst. Help mij alsjeblieft om op elk moment vervuld van liefde te zijn.’ Die laatste zin kun je ook – vanuit de Wet van Aantrekkingskracht is dat – aanpassen naar ‘Ik ben elk moment vervuld van liefde’. Volgens de Wet van Aantrekkingskracht praat je, denk je en doe je namelijk alsof iets al zo is. Kies wat werkt voor jou!

Tot slot…

Past deze reading voor november 2021 niet bij jou? Dan is deze niet voor jou… Of misschien: nu nog niet? Als je dit leest, heb je waarschijnlijk wel het hele artikel gelezen. En dat is nooit voor niets. Deze kennis en inspiratie staat nu in je geheugen, wellicht kun je ‘t later nog eens gebruiken. Dat komt vanzelf.

Zelf aan de slag met orakelkaarten? Check dan deze decks van Doreen Virtue!

(2) Comments

  1. Marcella Lof says:

    Weer een prachtige reading Liane!!!!

    1. DANKJEWEL voor jouw reactie!
      Dat geeft vertrouwen☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.