Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Van een diep dal naar licht leven met rituelen
3
Interviews, verhalen & columns Rituelen Spiritualiteit

Van een diep dal naar licht leven met rituelen

Van een diep dal naar licht leven met rituelen

Ben jij hooggevoelig en vind je het soms lastig om hiermee om te gaan? In dit artikel van gastredacteur Cheyenne lees je hoe je lichter kunt leven met rituelen die jou helpen.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Zolang ik me kan herinneren weet en ervaar ik dat er meer is in het leven. Spiritualiteit is voor mij altijd een belangrijk thema geweest. Ik ben opgegroeid in een omgeving waar over spiritualiteit gesproken en naar geleefd wordt. Als kind voel en zie ik al van alles. Ik kan me nu pas weer (na mijn burn-out) herinneren dat ik vroeger in mijn ogen bleef wrijven, omdat ik aura’s zag en niet zo goed wist wat ik nou daadwerkelijk zag.

Ook ga ik naar spiritueel teachers en alternatieve geneeswijzers die mij vanuit holistische wijze hebben behandeld met hevige eczeem, onverklaarbare onderrugklachten, een benauwde keel en misselijk-, duizeligheidsklachten. Op latere leeftijd bleek ik een prikkelbare darm te hebben en was mijn buik aan het einde van de dag altijd mega opgeblazen. Mijn zonnevlechtchakra was overactief en stond wijd open. Daarnaast kreeg ik een periode weinig adem, omdat het leek alsof mijn keel werd dicht geknepen. Later bleek dat mijn keelchakra op slot zat en ik nog veel trauma en karma te verwerken had.

Ik heb nooit geleerd om mijn eigen energie te beschermen. Dit zijn bekende lichamelijke klachten bij hooggevoelige mensen.

Maar wat is hooggevoeligheid en spiritualiteit eigenlijk en hoe leef je ermee in de huidige maatschappij?

Iedereen is spiritueel. Het is alleen je eigen taak om het weer te kunnen herinneren. Spiritualiteit is een breed begrip dat alles te maken heeft met de geest (Latijn spiritus). Spiritualiteit kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring: jouw waarheid.

Mijn waarheid ben ik een periode kwijt geweest, terwijl ik in mijn onderbewustzijn altijd heb geweten dat ik bepaalde levenservaringen nodig had om mijn eigen waarheid te kunnen herinneren. In deze periode voelde ik ook vrij weinig, op dromen met belangrijke signalen na. Tijdens een reading bij een spiritueel teacher kwam ik erachter dat mijn missie in dit leven is om verantwoordelijkheid te nemen over mezelf – mijn hoogste waarheid. Mezelf herinneren, zodat ik mensen kan ondersteunen en inspireren. Mufasa zegt niet voor niets tegen Simba in the Lion King: “Remember who you are”. Ik denk dat dat voor iedereen geldt.

Hier begon de échte persoonlijke reis. Tijdens mijn opleidingen en specialisaties heb ik bepaalde theorieën mogen leren over het kind zijn, (intergenerationele) hechting, gezinssystemen en je rol als mens binnen de maatschappij. Ik heb deze opleiding nodig gehad om mijn innerlijke kind te herinneren, te ontdekken wie ik ben en welke rol ik wil spelen in dit huidige leven. Mijn persoonlijke reis is gestart met onderzoek. Lezen, schrijven, voelen, luisteren, ontdekken. Ik ben research gaan doen met behulp van wetenschappelijke onderzoeken, podcasts, documentaires, boeken, guru’s, methodieken, noem het maar op. Allemaal om me te kunnen herinneren wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wil bereiken. Ondertussen ben ik mijn eigen routine, ritme, leefstijl, draai, gaan vinden in wat het beste voor mij werkt.

Tijdens breathworksessies ben ik erachter gekomen dat er ontzettend veel blokkades in mijn lichaam zaten en ik meer bodywork moest gaan doen om die verkrampingen los te krijgen. Al die research zat in mijn hoofd, maar het integratieproces zorgt ervoor dat je daadwerkelijk kunt gaan voelen en ervaren in je lichaam.

Rituelen om in balans te komen en te blijven

Om deze balans in mind, body en soul te gaan voelen en ervaren gebruik ik verschillende rituelen. Ik tune eerst bij mezelf in. Hoe zit ik erbij? Hoe voelt mijn lichaam? Waar denk ik aan? Dit doe ik met behulp van de maanstanden. In welke maanfase zitten we nu en hoe kan ik daarop anticiperen? Mijn vrouwelijke cyclus is volledig afgestemd op de maancyclus. Ik voel dus letterlijk aan mijn water wát ik nodig heb.

Rituelen zijn eeuwenoude traditionele manieren om herhalende handelingen uit te voeren. De rituelen die ik graag uitvoer om goed in mijn vel te zitten zijn de volgende:

Bovenstaande rituelen probeer ik (bijna) allemaal dagelijks te doen. Pas als dit voor mij in balans is, ben ik mijn meest zuivere zelf en kan ik naar mijn hoogste waarheid leven. Ook dan kan ik pas het werk doen in de maatschappij wat ik wíl doen.

Bijzonder is dat op het moment dat je hiervoor kiest, het universum je signalen gaat geven en je de juiste richting op blijft wijzen. Het vergt wat werk, maar ook dit wordt een natuurlijk proces zonder dat het moeite of energie kost. Het resultaat is het meer dan waard.

In 2022 is het volgens de numerologie belangrijk om jezelf lief te hebben, goed voor jezelf en je gezin te zorgen en in harmonie te blijven leven.

Wellicht een mooi begin om te starten met de zoektocht naar jouw innerlijke waarheid en rituelen die voor jou het beste werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨