Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Steenbok-periode 2021: gronden en tot rust komen
0
Zon

Steenbok-periode 2021: gronden en tot rust komen

Steenbok-seizoen

Woensdag 22 december start de Steenbok-periode 2021. De zon verandert dan van vuurteken Boogschutter naar aardeteken Steenbok. Dit is de energie van zon in Steenbok! 

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Elke 30 dagen gaat de zon over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens deze periode voel je de heersende energie van dit sterrenbeeld, ongeacht of je Steenbok in je geboortehoroscoop hebt of niet.

De zon staat voor ‘je wezenlijke ik’, je zelfexpressie en je identiteit. Als de zon in Steenbok staat voel je je vindingrijk en volhardend. Je weet wat je doel is en wil dat bereiken. En als je niet helemaal duidelijk weet hoe je dat doel wil bereiken, dan kun je gebruik maken van de vindingrijke ‘probleem-oplossende’ energie van aardeteken Steenbok.

Je hebt de komende weken een sterk plichtsgevoel naar anderen toe. Tóch is deze periode, ondanks je vindingrijkheid, een goede tijd om te gronden. Om te bezinnen en tot rust te komen. Zoals gastredacteur Anne in haar review van De Kracht van Nu al aangaf: ‘Daarom verdient De Kracht van het Nu het om volledig gelezen te worden. En eigenlijk leent deze periode van het jaar en deze tijd waarin we nu leven zich daar heel goed voor. In deze donkerste dagen van het jaar ontstaat de rust om de wereld even buiten te sluiten en juist naar binnen te keren, met aandacht voor jezelf.

SymboolSteenbok
Periode22 december – 19 januari
HeerSaturnus
ElementAarde
KleurDonkergrijs, zwart
PolariteitNegatief
LichaamsdelenBotten, knieën en huid
KernwaardePresteren

Astrologische agenda voor de Steenbok-periode 2021

Vrijdag 24 december 2021 beginnen de Twaalf Heilige Nachten 2021-2022. Een perfecte tijd om je dromen op te schrijven en te journallen (zodra je wakker wordt) en je intenties voor 2022 te zetten.

Zondag 2 januari is de nieuwe maan in Steenbok.

Donderdag 6 januari gaat Mars in Stier. Zaterdag 8 januari gaat Mercurius retrograde in Waterman en op diezelfde dag gaat Venus in Steenbok.

Vrijdag 14 januari gaat Uranus na een retrograde-periode weer direct lopen, dinsdag 18 januari is er een volle maan in Kreeft en woensdag 19 januari gaat de zon over naar het volgende teken uit de dierenriem: Waterman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.