Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker
0
Shop

Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker

Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker

Compleet handboek voor de Lichtwerker is een zéér uitgebreid handboek voor iedereen die zichzelf spiritueel wil ontwikkelen. Dit boek telt maar liefst 400 bladzijdes en laat geen enkel onderwerp onderbelicht. Lees hier onze review!

Lichtwerker… en dan?

Als je hebt ontdekt dat je een lichtwerker bent, dan kan je wereld even op z’n kop staan. Je snapt eindelijk waarom jij op een bepaalde manier op de wereld reageert (en waarom de wereld op een bepaalde manier op jou reageert). Je snapt eindelijk je gevoel, waarom je zo intuïtief bent en waarom het soms lastig is om aansluiting te zoeken met anderen. Het is een verademing om te weten waarom je bent zoals je bent.

Maar dan… Dan wil je meer weten.

Hoe kun je jezelf in je kracht zetten? Hoe kun je je skills en unieke gaven optimaal gebruiken als lichtwerker? Het Compleet handboek voor de Lichtwerker helpt je daarbij. Het helpt je om je eigen spiritualiteit te ontdekken. En spoiler alert: dit boek is niet alleen voor lichtwerkers. Iedereen die z’n spiritualiteit naar de next level wil brengen, moet dit boek lezen.

Jezelf spiritueel ontwikkelen? Lees dan verder!

 • Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker
 • Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker

Compleet handboek voor de Lichtwerker

Het boek is opgebouwd uit negen hoofdstukken. Elk hoofdstuk bestaat uit tientallen pagina’s vól informatie. Dit is de inhoudsopgave:

 1. Op zoek naar mezelf
 2. Mijn huidige situatie
 3. Welke band heb ik met mijn emoties
 4. Mijn energieën
 5. Mijn relaties
 6. Mijn gidsen
 7. Mijn spirituele kracht
 8. Mijn innerlijke kracht
 9. Mijn donkere jaren

Op zoek naar mezelf

In het eerste hoofdstuk ga je jezelf (beter) leren kennen. Wat is jouw karmische afkomst? Ben je een sjamaan, een heler of een aardse engel? Of past één van de vele andere karmische afkomsten bij je? Er is een testje om te ontdekken met welke jij het meest resoneert. Bekijk ook even de slideshow met foto’s verderop in dit artikel. Op deze foto zie je namelijk hoe mooi alles is afgebeeld in dit hoofdstuk. In kleur geprint, met een afbeelding die de tekst precies juist illustreert.

Vervolgens kun je je levensweg berekenen. Je kent dit misschien als je levensgetal in numerologie. Je telt je volledige geboortedatum bij elkaar op. Vervolgens reken je verder, tot je bij één getal uitkomt. Tenzij je uitkomt bij 11, 22 en 33. Dat zijn meestergetallen. Per getal staat uitgebreid omschreven wat je levensweg is. Naast je levensweg heb je ook een levensdoel. Ook die kun je hier leren berekenen en ook hier staat uitgebreid (per getal) wat het levensdoel betekent. Je kent dit misschien al als de rode draad in numerologie.

Daarna volgt veel informatie over astrologie, de vier elementen en de twaalf tekens uit de dierenriem. Het boek gaat uitgebreid in over de Bron, Akashakronieken en vorige levens. Met een voorbeeldlegging die je zelf kunt doen (handig!).

Heb je jezelf met dit hoofdstuk beter leren kennen? Mooi! Dan kun je door naar hoofdstuk 2…

 • Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker
 • Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker

Mijn huidige situatie

In dit hoofdstuk ga je leren leven in het moment. In het nu. Niet in het verleden en ook niet in de toekomst.

Je bevindt je je leven lang in een karmische cyclus. Een karmische cyclus duurt negen jaar. Elk jaar heeft een bepaalde betekenis. Een bepaalde lading, waar je mee kunt werken. In welk jaar zit jij nu? Je leert je karmische cyclus berekenen en begrijpen. Vervolgens is er een voorbeeldlegging die je kunt doen, waarmee je jezelf en je huidige situatie beter leert kennen.

Dit is qua pagina’s geen lang hoofdstuk, want hierna ga je al door naar deel 3.

Welke band heb ik met mijn emoties

Emoties zijn je grootste kracht. Emoties zijn je gidsen, waardoor je verder kan kijken dan wat anderen zeggen. Dat wordt in dit derde hoofdstuk onderzocht én uitgelegd. Omdat de maan gaat over emoties, vind je er eerst informatie over de maanfasen en de betekenis van de maan in de tekens. Verder staat er informatie over hooggevoeligheid (inclusief oefening) en informatie over emoties (zoals angst) en een oefening om emoties te beschermen.

Mijn energieën

Naast emoties heb je ook energieën in je. Energie kan fungeren als motor en als kracht, maar ook als rem of blokkade. Jij bepaalt zelf welke rol energieën voor jou spelen en welke invloed ze hebben op hoe jij reageert.

Chakra’s zijn een groot onderdeel van ons energiecentrum. Niet zo gek dus dat dit deel van het boek opent met informatie over de chakra’s. Ook is er een fijne oefening om je chakra’s in balans te krijgen.

Vervolgens staat er uitleg over je energetische lichamen. Je hebt natuurlijk een fysiek lichaam. Dat wat hier op aarde rondloopt. Maar je hebt ook nog een etherisch lichaam, astraal lichaam, mentaal lichaam, causaal lichaam, verlicht lichaam en spiritueel lichaam. Dit zijn allemaal vormen waarin jij verschijnt. Waarin jij bent. Je kunt het zien als lagen die om jou heen zitten. Elke laag is verbonden met een chakra.

Aura’s zijn energetische velden die, anders dan energetische lichamen, om je heen zijn. Aura’s geven je energetische vibratie weer. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat de kleur aura’s betekenen en hoe je kunt ontdekken welke kleur jouw aura is.

Mijn relaties

Het hoofdstuk over je relaties gaat over – jawel – relaties. Over de relatie die je hebt met jezelf, maar ook juist over de relaties die je hebt met anderen. Je vindt hier informatie over karmische relaties, tweelingzielen, toxische relaties en foute karmische relaties. Daarna volgt een heel stuk over het spiegeleffect. Anderen zijn (in relatie tot jou) een spiegel voor jouw blokkades en angsten, maar ook van je innerlijke kracht en licht. En ook in dit hoofdstuk zijn weer praktische oefeningen te vinden. Het is niet een heel uitgebreid hoofdstuk.

Mijn gidsen

Een hoofdstuk over gidsen, zoals engelen, kan niet ontbreken. Je leest er van alles over je begeleidingsengel en beschermengel, evenals informatie over spiegeluren, waarom gidsen mogelijk geen antwoord geven en wat je engel in de Kabbala is. Zo is ‘mijn’ engel Hayaiah (want mijn geboortedatum is 31 juli). En uiteraard is er veel informatie over de aartsengelen te vinden. Plus weer een praktische oefening om in verbinding te komen met je gids(en).

Ook wordt er uitgebreid gesproken over orakel (en hoe dit te gebruiken), totemdieren en krachtdieren. Een volgend hoofdstuk gaat over dromen en de symboliek ervan. Het is een hele gids van uitleg over onder andere de betekenis van kleuren, ruimtes en elementen in je dromen.

Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker

Mijn spirituele kracht

Dit hoofdstuk begint met wat spirituele kracht is (en wat het juist níet is), inclusief een test om te kijken wat jouw huidige spirituele kracht is. Onderwerpen als magnetisme, pendelen, mediumschap en intuïtie komen aan bod. Mediumschap kan zich op veel manieren uiten. Denk hierbij aan empathie (een laagdrempelige vorm van intuïtief voelen), maar ook aan heldervoelen of intuïtief schrijven.

Lithotherapie; heb je ooit van dit woord gehoord? Misschien herken je het niet direct. Lithotherapie is therapie met edelstenen en kristallen. Kijk, daar heb je natuurlijk wél al van gehoord. Dat stenen en kristallen een fijne werking op ons welzijn hebben, mag duidelijk zijn. Er is een heel hoofdstuk aan gewijd in Compleet handboek voor de Lichtwerker. Zo is Rozenkwarts de zachte, lieve steen en helpt Chrysocolla bij spanning of een emotioneel conflict.

Mijn innerlijke kracht

Het hoofdstuk Innerlijke kracht gaat over je vermogen om je te richten op het allermooiste en meest positieve wat je hebt. En dat te (blijven) voeden. Dit stuk gaat over jouw referentiekaders, (beperkende) overtuigingen en gedachten die je hebt en hoe je je innerlijke kracht kan vinden.

Je leert over de Wet van Aantrekkingskracht, inclusief oefeningen om hiermee aan de slag te gaan. Hier hoort loslaten ook bij. Er is zelfs een heel uitgebreid stuk over geschreven, inclusief tips om los te kunnen laten. Want om los te laten, moet je actie ondernemen. Dat geldt voor alles.

Verder leer je over vergiffenis, meditatie, verankering en zelfliefde. Dat zijn basis bouwstenen om je innerlijke kracht te vinden en te voeden. Vergeef, mediteer, zet jezelf stevig op de wereld en houd van jezelf.

Astraal reizen is het volgende onderwerp. Er wordt gesproken over drie varianten: astraal reizen tijdens je slaap, de astrale reis tijdens je meditatie en spontane astrale reizen. Dit fenomeen helpt je om terug te keren naar de Bron, je gidsen te ontmoeten, zielen van de andere kant te ontmoeten, geïncarneerde zielen te ontmoeten, naar de Akashakronieken te gaan en andere plaatsen te bezoeken.

Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker

Mijn donkere jaren

Dit hoofdstuk gaat over je donkere fasen. Je bent een wezen van licht en donker. Dat hoort erbij. De informatie die je uit dit hoofdstuk haalt, kunnen je helpen tijdens donkere fasen van je leven. Denk hierbij aan blokkerende herinneringen, herhalende toxische relaties, een gekwetste ziel, familiaal karma en transgenerationele herinneringen. Negatieve emoties worden ook genoemd. Ze kunnen een waarschuwing zijn. Een boodschap van jezelf, aan jezelf. Zo kan woede betekenen dat je ervan bewust bent dat er grenzen worden overschreden en kan ongemak betekenen dat je energie zich niet op z’n plek voelt.

Maar ook het spirituele ego hoort bij dit hoofdstuk over donkere fasen in je leven. Dominantie, weigeren jezelf ter discussie te stellen en onbuigzaamheid van je geest zijn hier voorbeelden van. Je verschuift je referentiekader naar andere mensen toe. Jouw manier van denken móet ook de manier van anderen zijn. Een tussenweg is er niet. Lastig, vooral voor de mensen om je heen. En het is jouw spirituele ego dat hier eigenlijk aan het praten is. Er is een test aanwezig om te kijken welk donker deel mogelijk aanwezig is in jouw energie.

Dit hoofdstuk is echt ontzettend uitgebreid (bijna 100 pagina’s!).

 • Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker
 • Review: Compleet handboek voor de Lichtwerker

Review

Ik kan alleen maar ontzettend positief zijn over dit boek! De naam van het boek, Compleet handboek voor de Lichtwerker, doet z’n naam volledig eer aan. Werkelijk álles op het gebied van spiritualiteit vind je terug in dit boek. Van theoretische kennis tot praktische oefeningen en tips. Het is laagdrempelig beschreven en zo voor iedereen interessant. Wel had ik de verwachting dat er informatie over lichtwerkers in zou staan. Dat is dus niet zo. De titel geeft ‘t dan ook eigenlijk wel goed aan: handboek VOOR de lichtwerker. Je kunt jezelf met dit boek volledig spiritueel ontwikkelen. Je haalt alles in huis wat je aan kennis nodig hebt. Een naslagwerk dat jarenlang plezier geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨