Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: De date met jezelf journal
0
Shop

Review: De date met jezelf journal

Review: De date met jezelf journal

De date met jezelf is een journal voor jezelf, je doelen en je dromen. De journal zit vol met spannende oefeningen, waardoor je meer inzichten krijgt over jezelf. Het boek is een uitnodiging om te ontvluchten van alle invloeden van buitenaf en erachter te komen wie je bent, waar je voor staat en hoe je je verder wilt ontwikkelen. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Om in dit journal jouw definitie van succes te ontdekken, is er maar één belangrijk regel: jezelf zijn. Als je jezelf bent kan je ontdekken wat jou gelukkig maakt en hoe jij het gevoel kan krijgen om iets zinvols te bereiken in je leven. Dit journal gaat je helpen daarachter te komen!

De date met jezelf journal begint met de uitnodiging om te stoppen met scrollen en te starten met reflecteren. Jezelf beter leren kennen en ontdekken wie je bent, kan alleen als je terugkomt bij jezelf en te onderzoeken welke weg je wilt inslaan. Dit journal gaat niet over het perfectioneren van jezelf; het wil je helpen om de spontaniteit van je creatieve ik weer wakker te maken.

Opbouw van De date met jezelf journal

De journal begint in het heden. Je onderzoekt je levenssituatie, inventariseert in je sterke en minder sterke punten en je gaat ontdekken waar je gelukkig van wordt. Daarna blik je terug op het verleden. Wat waren de hoogte- en dieptepunten die je tot nog toe hebt meegemaakt? Deze opdrachten zullen je helpen om in je bewustzijn te komen. Ten slotte visualiseer je je toekomst. Je schept helderheid over je ware verlangens en dromen. Uiteindelijk kom je terug in het nu en kan je je verdere leven vormgeven.

De reis naar je ware ik start met een persoonlijke uitnodiging om je huidige situatie te analyseren. Op welke momenten voel je je bijzonder gelukkig? Je doet een realiteitscheck en geeft cijfers voor verschillende aspecten in je leven. Daarna vul je een vriendenboek in voor jezelf en eindig je het eerste deel van de journal met de essentials. Hier wordt duidelijk wat belangrijk voor je is en wat je mag loslaten, letterlijk.

De date met jezelf journal gaat verder met creatieve manieren om je bewust te worden van je huidige gemoedstoestand. Ook kijk je naar je omgeving: wie zijn je familie en vrienden. Je ontdekt welke mensen werkelijk belangrijk voor je zijn.

De afwisseling tussen interne en aspecten maken De date met jezelf journal extra leuk. Je analyseert, maar kijkt ook kritisch naar je gewoontes en gezondheid. De journal krijgt gaandeweg meer diepgang. In hoofdstuk tien ga je inzien waarom je leven tot nu toe is gelopen zoals het is gelopen. Het hoofdstuk heet daarom Emotionele achterbaan. Een aantal vragen zorgen ervoor dat je gaat inventariseren over de hoogte- en dieptepunten van je leven. Je tekent een ideale levensloop en analyseert je relaties met anderen. Het boek eindigt door het opzetten van een route naar geluk. Je hebt namelijk meer inzicht over je eigen leven, relaties, gezondheid en gewoontes: je hebt verkering met jezelf!

Review: De date met jezelf journal

Zo gebruik je deze journal

De date met jezelf werkt in principe zoals het voor jou goed voelt. Echter haal je het meeste uit de journal als je het in de aangegeven volgorde doet. Leg je smartphone weg en neem er de tijd voor om helemaal op jezelf en de oefening te kunnen concentreren.

Elk hoofdstuk heeft een impulsvraag over het heden, verleden en toekomst. Hierna wordt het doel van de oefening uitgelegd en krijg je te weten waarom je de oefening doet. Elk hoofdstuk heeft ook een impulsvraag over het thema dat in de oefening centraal staat. Je kunt gaan tekenen of je gedachten schriftelijk beantwoorden. Alle oefeningen zijn gemakkelijk en begrijpelijk toegelicht. De voldoende witruimtes zorgen ervoor dat je op je eigen creatieve manier de oefening kan uitvoeren!

Review

De vragen en opdrachten in de journal zorgen ervoor dat je op een leuke en creatieve manier kan reflecteren op je leven. De afwisseling tussen luchtige en zware onderwerpen zijn ideaal. De date met jezelf journal geeft niet alleen fijne inzichten over je situatie, maar biedt ook activiteiten met jezelf. De journal is letterlijk een date met jezelf. Het bezoeken van een film, het komen van een cadeau voor jezelf of een wandeling maken in een vreemde stad. Alle activiteiten zorgen ervoor dat je in verbinding komt met jezelf. Op het einde van de journal kom je erachter wie je bent! Het is een heerlijke manier om je mobiel weg te leggen en in je eigen leven te duiken. De journal geeft nieuwe zelfinzichten en zorgt ervoor dat je erachter komt hoe je leven kan vormgeven.

  • Titel: De date met jezelf
  • Auteur: No Drama Club
  • Prijs: €20
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • ISBN: 9789043925402

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨