Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Aartsengelen betekenis: lees hier per aartsengel de spirituele betekenis
0
Engelen

Aartsengelen betekenis: lees hier per aartsengel de spirituele betekenis

Aartsengelen betekenis: lees hier per aartsengel de betekenis

Wie zijn de aartsengelen en wat kunnen ze voor jou betekenen? Je leest in dit artikel alles over bekende aartsengelen en hun spirituele betekenis!

Wat zijn aartsengelen?

Aartsengelen worden gezien als krachtige spirituele wezens. Ze hebben een hele sterke energie. Ze trekken al eeuwenlang onze aandacht. Je kunt aartsengelen om hulp vragen. Ze zijn er om jou te ondersteunen. Om je kracht te geven wanneer je dit nodig hebt, maar ook om je te laten weten of je wel (of niet) op het juiste pad bent.

Aartsengelen oproepen

Wil je een aartsengel oproepen, zorg er dan voor dat je op een rustige plek zit waar je niet gestoord kan worden. Sluit je ogen, haal diep adem en bevrijd je van onnodige energie in je lichaam en geest. Leg je hand op je hart tot je warmte voelt en denk aan de engel waar je contact mee wil maken. Spreek de naam uit van de engel die je wil aanroepen. ‘Beste…’. Vervolgens kun je je verhaal doen en/of je vraag stellen. Blijf in deze vorm van meditatie. Je kunt op diverse manieren een boodschap krijgen. Je kunt ook vragen om een boodschap te sturen, dat als je een teken krijgt, dan weet je wat er bedoelt wordt. Bedank daarna je engel hardop. Sluit áltijd af in dankbaarheid, dat is een energie-uitwisseling die niet vergeten mag worden. Schrijf eventuele gewaarwordingen op.

Aartsengelen betekenis: lees hier per aartsengel de spirituele betekenis

Alle aartsengelen

Je vindt hieronder een lijst van alle bekende aartsengelen en waar ze voor staan.

Aartsengel Ariël, de engel van de natuur en dieren

Aartsengel Ariël is de beschermer van de natuur en dieren. Hier valt ook het milieu onder, evenals de elementen aarde, water, vuur en lucht. Aartsengel Ariël zorgt ervoor dat jij contact kan leggen met de energie van dieren en de natuur. En als jij een beroep hebt rondom dieren en natuur, zal hij je hierin ondersteunen.

Aartsengel Azraël, de engel van de overgangen

Aartsengel Azraël is de engel van de overgangen. Dit klinkt misschien een beetje spannend, maar het is juist een fijne aartsengel. Deze aartsengel helpt je namelijk met verlies en bij verdriet. Ook helpt ‘ie jou de balans opmaken, zodat je weer goed (opnieuw) van start kan gaan.

Aartsengel Chamuël, de engel van de liefde

Aartsengel Chamuël is de engel van vrede, liefde en vreedzame relaties. Deze engel helpt je bij levensvragen, bijvoorbeeld over relaties, liefde, vriendschappen en carrière. Maar ook bij toxische relaties en grotere levensvragen, zoals die over de zin van het leven. Ben je zoekende? Aartsengel Chamuël helpt je bij het vinden van jouw pad!

Aartsengel Gabriël, de engel van communicatie

Je kunt aartsengel Gabriël aanroepen als je hulp nodig hebt op diverse gebieden. Het is de boodschapper van God, de engel van communicatie. Zoek je een manier om je boodschap over te brengen aan een bepaalde doelgroep? Loop je tegen problemen aan in het vertalen van een idee naar tekst, beeld of audio? Of wil je een bepaald gesprek aangaan, maar weet je niet hoe? Aartsengel Gabriël is jouw go-to engel voor al je vraagstukken rondom communicatie, taal en geschrift. Ook helpt aartsengel Gabriël jou bij het vinden van motivatie.

Roep aartsengel Gabriël op als je denkt dat je hulp nodig hebt.

Aartsengel Haniël, de engel van energie

Aartsengel Haniël is de engel van energie. Hij helpt je energie te zuiveren, zodat je verder kunt groeien in je spirituele ontwakening. Ook helpt Aartsengel Haniël je fysiek weer fit te voelen, zodat je ook in je aardse lichaam goed op pad kunt.

Aartsengel Jeremiël, de engel van de helderziendheid

Aartsengel Jeremiël is de engel van de helderziendheid. Hij helpt je contact te maken met je eigen mediumschap. Zo kan hij ervoor zorgen dat jij weet hoe jij boodschappen kunt ontvangen (en hoe je ze kunt duiden) en hoe je je dromen kunt begrijpen.

Aartsengel Jophiël, de engel van schoonheid

Jophiël is de aartsengel van schoonheid. Hij helpt je bij inspiratie en het vinden van de schoonheid in alles om je heen. Maar dit is ook (of eigenlijk júist) de engel van #selfcare en liefde voor jezelf.

Aartsengel Metatron, de engel van de geïncarneerde zielen

Metatron is de aartsengel van de geïncarneerde zielen. Hij verschijnt altijd met een veer in zijn hand. Aartsengel Metatron zorgt ervoor dat je contact maakt met de energie van het evenwicht en met de energie van de liefde.

Aartsengel Michaël, de strijder en beschermer

Deze naam heb je vast al eens gehoord: aartsengel Michaël. Dit is namelijk een van de bekendste aartsengelen uit dit rijtje. Aartsengel Michaël is een strijder en beschermengel. Dat wat hij voor ogen heeft, zal gerealiseerd worden. En die energie deelt ‘ie graag met jou! Heb je hulp nodig? Wil je iets loslaten of juist omarmen? Zoek je een bepaalde route of een pad om te volgen? Een situatie of een vraagstuk, het maakt niet uit wat: roep aartsengel Michaël aan en hij zal je helpen!

Wil je iets loslaten (angst, oud zeer, maar ook een vooroordeel), gebruik dan deze tekst: ‘Aartsengel Michaël, bedankt voor je hulp bij het loslaten van mijn angst. Help mij alsjeblieft om op elk moment vervuld van liefde te zijn.’ 

De energie van aartsengel Michaël is blauw/paars van kleur. Wil je aartsengel Michaël aanroepen, mediteer en visualiseer dan dat deze kleur jou energie brengt om de antwoorden te vinden. Je kunt ook accessoires of andere items in die kleur gebruiken, denk aan lavendel (lavendel aromatherapie), blauw/paarse edelstenen of een pendel met die kleur.

En wist je dat aartsengel Michaël er ook om bekend staat dat je hem kan aanroepen om hulp bij het doorsnijden van energiekoorden (met zijn zwaard)? Lees hier meer over in ‘Tweelingzielen energiekoorden verbreken, schoonmaken of opruimen‘.

Aartsengel Orion, de engel van de bevrijding uit de schaduw

Aartsengel Orion is de engel van de bevrijding uit de schaduw. Met andere woorden: deze engel helpt je je te bevrijden van negatieve energieën en entiteiten, zodat je op een fijne en positieve manier beschermd bent.

Aartsengel Raphael, de genezer

Aartsengel Raphael (ook wel Rafaël) helpt bij (lichamelijke) genezing. Hij is er voor je als je ziek bent, maar ook als je in de gezondheidszorg werkt. Als het gaat om mentale gezondheid en verslaving, zal aartsengel Raphael je helpen om angst en stress bij je weg te halen, zodat je je innerlijke rust kunt herstellen. Ook helpt Raphael je naar energetische bevrijding. Dat wat jij nodig hebt.

Aartsengel Raphael wordt vaak gezien als smaragdgroen licht/een smaragdgroene verschijning.

Aartsengel Raziël, de engel van de magie

Aartsengel Raziël is de engel van de magie. Hij helpt je contact te maken met je innerlijke magie, zorgt ervoor dat blokkades weggaan en dat er ruimte komt voor spirituele groei.

Aartsengel Sandalphon, de engel van je eigen waarheid

Sandalphon is de tweelingbroer van Metatron. Hij laat zich niet rechtstreeks zien; je kunt hem wel tegenkomen in dromen of via subtiele tekens zoals muziek of woorden die je hoort. Aartsengel Sandalphon laat je jouw eigen waarheid inzien. Hij zorgt ervoor dat je contact kunt maken met je gedachten en je innerlijke redeneringen. Ook zorgt Aartsengel Sandalphon ervoor dat je afstand kan nemen van informatie ‘van buitenaf’, zodat je je kunt focussen op je eigen waarheid.

Aartsengel Uriël, de engel van het licht

Aartsengel Uriël is de engel van het licht. Zijn missie is om jou te helpen je eigen, innerlijke licht (en kracht) te vinden, zodat je dit weer voor anderen in kunt zetten. Hij helpt je ook bij je spirituele groei.

Aartsengel Zadkiël, de engel van het medeleven

Aartsengel Zadkiël is de engel van het medeleven. Hij helpt je vergevingsgezind te zijn en contact te maken met positieve emoties. Ben je sip of zie je het even niet meer zitten? Roep dan de hulp in van aartsengel Zadkiël.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨