Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Je intuïtie ontwikkelen: automatisch schrift (scripting)
0
Spiritualiteit

Je intuïtie ontwikkelen: automatisch schrift (scripting)

Je intuïtie ontwikkelen: automatisch schrift (scripting)

Intuïtief schrijven (ook wel scripting of automatisch schrift genoemd) is een simpele en krachtige manier om contact te maken met je ziel. Wil jij hiermee werken? Goed nieuws! Ook jij kunt dit! Lees hier hoe intuïtief schrijven werkt en hoe je dit kunt doen

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Intuïtief schrijven is voor iedereen. Je hoeft geen ‘goede schrijver’ te zijn. Je hoeft je ook niet druk te maken over spelling en grammatica. Dat doet er bij automatisch schrijven niet toe. Het gaat er om dat jij alles vanuit jouw hart en ziel, dat wat jij in je onderbewustzijn hebt opgeslagen, naar boven kunt halen en op papier zet. En zoals de naam automatisch schrift al doet vermoeden, gaat dat als vanzelf!

Wat is automatisch schrift?

Automatisch schrift is een intuïtieve schrijfoefening, die meestal wordt gedaan in een hogere staat van bewustzijn. De een zegt dat dat wat je schrijft afkomstig is vanuit je ziel en je onderbewustzijn en de ander zegt dat automatisch schrift komt vanuit spirituele gidsen en engelen. Of daar een waarheid zit, dat weten we niet. Dat hoeft er ook eigenlijk niet te zijn, want automatisch schrift werkt. Je kunt je pen op papier zetten en de woorden laten komen.

Automatisch schrift…

 • ontwikkelt jouw intuïtie;
 • heeft een kalmerende werking op lichaam en geest;
 • geeft jou directe spirituele begeleiding van je ziel/hogere zelf;
 • geeft meer innerlijke helderheid;
 • verbetert jouw vermogen om beslissingen te nemen;
 • versterkt jouw derde oog chakra en keel chakra;
 • verhoogt je hartverbinding;
 • verscherpt je intuïtieve vaardigheden;
 • laat jou meer vertrouwen op je onderbuikgevoel;
 • laat jou beter begrijpen wat je pad en doel in dit leven is.

Automatisch schrijven techniek

Heel leuk al deze theoretische kennis, maar hoe doe je dit nu écht? Wij delen hier een automatisch schrift techniek met je die jij kunt gebruiken.

Zorg voor de basics: pen en papier (of open een Word-document op je laptop, maar gebruik bij voorkeur pen en papier), een rustige omgeving en een ontspannen houding. Eventueel kun je nog op je zintuigen spelen door bijvoorbeeld ontspannende muziek af te spelen, geurolie in de diffuser te druppelen en een warme deken om je heen te slaan.

Hoeveel tijd heb je ‘nodig’ voor automatisch schrijven? Om te kijken wat voor jou werkt, moet je het vaak maar gewoon doen. De een houdt ervan om een timer te zetten (en dus binnen een bepaalde tijd te schrijven), de ander wil juist volledig de ruimte hebben en zien hoe lang het duurt.

Bedenk vooraf wat je van jezelf wil weten. Heb je een vraag? Of wil je iets duiden? Als het antwoord ‘ja’ is, houd dit dan in je hoofd op het moment dat je begint. Je kunt ook blanco beginnen. De bedoeling van intuïtief schrijven en automatisch schrift is dat je het antwoord uit jezelf naar boven haalt, dus er komt altijd iets op papier. Je kunt ook beginnen met een intentie of met een open vraag. Een fijne open vraag is ‘Hoe wordt het nog beter dan dit?’. Of ‘Wat mag ik vandaag horen?’. Daarnaast kun je ook een brief aan jezelf schrijven. Deze variant heb ik zelf al meermaals gedaan en daar kwamen echt prachtige boodschappen uit, die ik op dat moment van mezelf mocht horen.

Tools die jou bij automatisch schrift kunnen ondersteunen zijn…

Ben je er klaar voor? Mooi! Bedenk nogmaals: er is geen goed of fout. Beginnen maar!

Zet je pen op papier, sluit je ogen, herhaal je vraag/intentie/energie en begin met schrijven. Zoek je een begin? Je kunt altijd nog als aanhef ‘Lieve …-voornaam-…’ schrijven. De rest laat je komen. Schrijf alles op. Niks is te gek. Stop niet met schrijven om iets terug te lezen of aan te passen; ga gewoon verder. Kijk vanzelf maar naar waar je pen het papier raakt, laat het gebeuren.

Ik kan hier heel veel over schrijven, maar het is echt een kwestie van doen. Voor de een is dit makkelijker dan voor de ander. En de ene keer zul je meer schrijven (en met meer gemak) dan de andere keer. Allemaal goed!

En… dan ben je klaar. Ontcijferen maar! Lees nu terug wat je hebt opgeschreven. Wat valt jou op? Zet de datum boven je schrijfsels en bewaar deze om eventueel later op terug te kijken.

(2) Comments

 1. Sinds kort ben ik begonnen met mijn automatische schrift teksten te delen op mijn blog. Ik vind het bijzonder wat voor teksten er steeds op papier komen te staan. Dus ik zou zeggen, gewoon doen!

  1. Leuk! Ik ga je blog lezen ✨

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨