Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Geboortesteen december: Tanzaniet en Turkoois
0
Kristallen & stenen

Geboortesteen december: Tanzaniet en Turkoois

Geboortesteen December Tanzaniet Betekenis

Ben jij geboren in december, dan heb je een eigen geboortesteen. Dit is een edelsteen die past bij je geboortemaand. De geboortestenen van december zijn Turkoois en Tanzaniet. Lees hier alles over deze twee geboortestenen voor december!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Een geboortesteen is een edelsteen die bij je geboortemaand hoort. Voor jouw maand zijn er zelfs twee! Het bij je dragen of het hebben van een geboortesteen brengt een positieve energie met zich mee. Het is daarom ook populair om geboortestenen in sieraden te verwerken, zoals een geboortesteen ketting, ring of set oorbellen.

Geboren in december? Deze stenen horen bij jou!

Tanzaniet

Tanzaniet; deze prachtige edelsteen is een van de geboortstenen voor de maand december. Het is een betoverende, zeldzame steen die daarom ook staat voor luxe, exclusiviteit en elegantie. Tanzaniet is verbonden aan het Keelchakra. Het bij je dragen van Tanzaniet helpt daarom ook bij het uitspreken van je emoties en gedachten, bij communicatie en zelfexpressie (op allerlei manieren). Ook helpt Tanzaniet bij negatieve (zelf)gevoelens. Het brengt je weer in (emotionele) balans.

Wat Tanzaniet ook bijzonder maakt, is dat het een edelsteen is die staat voor transformatie en vergroot spiritueel bewustzijn. Het gebruiken van Tanzaniet in rituelen, op een altaar of het bij je dragen van deze beauty zorgt ervoor dat je in hogere staat van bewustzijn kunt raken. Eventuele paranormale gaven worden versterkt.

Turkoois

Turkoois is een andere geboortesteen voor december. Het wordt al eeuwenlang gebruikt, bijvoorbeeld door Egyptenaren, Perzen en Chinezen. In het oude Egypte werd Turkoois bij de doden begraven om hen te beschermen in het hiernamaals, in het oude Perzië werd aangenomen dat het geluk bracht en de drager tegen het kwaad beschermde. De Chinezen geloofden dat Turkoois de kracht had om de drager te beschermen tegen schade en om een lang en gezond leven te hebben.

Het is dan ook een krachtige steen. Turkoois is een symbool van vriendschap en als je het draagt heb je geluk en bescherming bij je. Ook is het een steen van waarheid en wijsheid; je kunt met Turkoois je diepste gedachten en gevoelens overbrengen. Daarnaast heeft Turkoois een kalmerend effect, helpt het bij depressie, angst en stress en geeft het een gevoel van rust en evenwicht. Moet je een keuze maken, dan helpt Turkoois jou de keuze maken vanuit het hart in plaats van vanuit je hoofd.

Geboortesteen december kopen

Welke steen hoort bij welke maand? Een overzicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.