Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Geboortesteen december: Tanzaniet en Turkoois
0
Kristallen & stenen

Geboortesteen december: Tanzaniet en Turkoois

Geboortesteen December Tanzaniet Betekenis

Ben jij geboren in december, dan heb je een eigen geboortesteen. Dit is een edelsteen die past bij je geboortemaand. De geboortestenen van december zijn Turkoois en Tanzaniet. Lees hier alles over deze twee geboortestenen voor december!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Een geboortesteen is een edelsteen die bij je geboortemaand hoort. Voor jouw maand zijn er zelfs twee! Het bij je dragen of het hebben van een geboortesteen brengt een positieve energie met zich mee. Het is daarom ook populair om geboortestenen in sieraden te verwerken, zoals een geboortesteen ketting, ring of set oorbellen.

Geboren in december? Deze stenen horen bij jou!

Tanzaniet

Tanzaniet; deze prachtige edelsteen is een van de geboortstenen voor de maand december. Het is een betoverende, zeldzame steen die daarom ook staat voor luxe, exclusiviteit en elegantie. Tanzaniet is verbonden aan het Keelchakra. Het bij je dragen van Tanzaniet helpt daarom ook bij het uitspreken van je emoties en gedachten, bij communicatie en zelfexpressie (op allerlei manieren). Ook helpt Tanzaniet bij negatieve (zelf)gevoelens. Het brengt je weer in (emotionele) balans.

Wat Tanzaniet ook bijzonder maakt, is dat het een edelsteen is die staat voor transformatie en vergroot spiritueel bewustzijn. Het gebruiken van Tanzaniet in rituelen, op een altaar of het bij je dragen van deze beauty zorgt ervoor dat je in hogere staat van bewustzijn kunt raken. Eventuele paranormale gaven worden versterkt.

Turkoois

Turkoois is een andere geboortesteen voor december. Het wordt al eeuwenlang gebruikt, bijvoorbeeld door Egyptenaren, Perzen en Chinezen. In het oude Egypte werd Turkoois bij de doden begraven om hen te beschermen in het hiernamaals, in het oude Perzië werd aangenomen dat het geluk bracht en de drager tegen het kwaad beschermde. De Chinezen geloofden dat Turkoois de kracht had om de drager te beschermen tegen schade en om een lang en gezond leven te hebben.

Het is dan ook een krachtige steen. Turkoois is een symbool van vriendschap en als je het draagt heb je geluk en bescherming bij je. Ook is het een steen van waarheid en wijsheid; je kunt met Turkoois je diepste gedachten en gevoelens overbrengen. Daarnaast heeft Turkoois een kalmerend effect, helpt het bij depressie, angst en stress en geeft het een gevoel van rust en evenwicht. Moet je een keuze maken, dan helpt Turkoois jou de keuze maken vanuit het hart in plaats van vanuit je hoofd.

Geboortesteen december kopen

Tanzaniet FAQ

 • Wat is tanzaniet? Tanzaniet is een zeldzame edelsteen die behoort tot de zoisietfamilie. Het staat bekend om zijn opvallende blauwviolette kleur, die vaak wordt beschreven als een levendig blauw met een vleugje paars. Het werd voor het eerst ontdekt in Tanzania en is genoemd naar het land van herkomst.
 • Hoe wordt tanzaniet gevormd? Tanzaniet wordt gevormd door een combinatie van specifieke geologische omstandigheden, zoals de aanwezigheid van bepaalde mineralen en een uniek verwarming- en koelingsproces. Het kristalliseert in de aarde en wordt meestal gewonnen uit de mijnen in de regio Merelani in Tanzania.
 • Wat is de betekenis van tanzaniet? Tanzaniet wordt geassocieerd met spirituele verlichting, intuïtie en hoger bewustzijn. Het wordt beschouwd als een steen van transformatie en persoonlijke groei. Het wordt vaak gebruikt om helderheid van denken te bevorderen, negatieve energie te verwijderen en emotioneel evenwicht te herstellen.
 • Waar wordt tanzaniet gevonden? Tanzaniet wordt vrijwel uitsluitend gevonden in de regio Merelani in Tanzania, vandaar de naam. Hoewel er enkele andere vindplaatsen van tanzaniet zijn ontdekt, is Tanzania nog steeds de belangrijkste bron van deze edelsteen.
 • Hoe wordt tanzaniet gebruikt? Tanzaniet wordt veel gebruikt in sieraden, zoals ringen, hangers, oorbellen en armbanden. Het wordt gewaardeerd om zijn opvallende kleur en wordt vaak gezet in edelmetalen zoals goud of zilver. Tanzaniet kan ook worden gebruikt voor collectiedoeleinden en als investering in edelstenen.
 • Kan tanzaniet worden gereinigd en opgeladen? Ja, tanzaniet kan worden gereinigd en opgeladen. Het wordt aanbevolen om tanzaniet voorzichtig te reinigen met warm water en een milde zeep. Het kan worden opgeladen door het in het zonlicht te plaatsen of door het te combineren met andere stenen zoals bergkristal.

Turkoois FAQ

 • Wat is turkoois? Turkoois is een blauwgroene edelsteen die al duizenden jaren wordt gewaardeerd om zijn unieke kleur en schoonheid. Het is een gehydrateerd fosfaatmineraal dat voornamelijk voorkomt in gebieden met hoge concentraties koper.
 • Waar wordt turkoois gevonden? Turkoois wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, Iran, China, Mexico en Afghanistan. Elke locatie kan variaties vertonen in kleur, kwaliteit en patronen van turkoois.
 • Wat is de betekenis van turkoois? Turkoois wordt vaak geassocieerd met bescherming, genezing en spirituele verbinding. Het wordt beschouwd als een steen van moed, geluk en welzijn. Turkoois wordt ook gezien als een symbool van vriendschap en wordt vaak gebruikt als een talisman tegen negatieve energie.
 • Hoe wordt turkoois gebruikt? Turkoois wordt veel gebruikt in sieraden, zoals kettingen, armbanden, ringen en oorbellen. Het wordt ook gebruikt in decoratieve voorwerpen, kunst en ambachtelijke projecten. Turkoois kan worden gedragen voor persoonlijke bescherming, als een mode-uiting of als een spirituele steen tijdens meditatie en energiewerk.
 • Welke geneeskrachtige eigenschappen worden aan turkoois toegeschreven? In sommige alternatieve geneeswijzen wordt turkoois gebruikt vanwege de veronderstelde geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt gezegd dat het helpt bij het verlichten van stress, het bevorderen van de algehele gezondheid en het versterken van het immuunsysteem. Turkoois wordt ook soms gebruikt om emotionele heling en communicatievaardigheden te verbeteren.
 • Kan turkoois worden gereinigd en opgeladen? Ja, turkoois kan worden gereinigd en opgeladen. Het wordt aanbevolen om turkoois voorzichtig te reinigen met een zachte doek en milde zeep of met behulp van een zachte tandenborstel. Omdat turkoois poreus is, moet het worden beschermd tegen extreme hitte, chemicaliën en direct zonlicht. Turkoois kan worden opgeladen door het te plaatsen op een bedje van hematietstenen of door het te combineren met andere stenen zoals bergkristal.

Welke steen hoort bij welke maand? Een overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨