Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Healing frequencies: zo werkt het
0
Spiritualiteit

Healing frequencies: zo werkt het

Healing frequencies: zo werkt het

Healing frequencies, ook wel Sound healing genoemd, is geluid op een bepaalde trilling (Hz). Lees in dit artikel wat het precies is en hoe het werkt!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Energie

Alles (het universum, je lichaam, de ruimte om je heen) is energie en alle energie bestaat uit trillingen. Verschillende trillingen komen overeen met verschillende frequenties. Het luisteren naar deze frequenties heeft een positief effect op de energie in en rond je lichaam.

Het luisteren naar healing frequencies (= sound healing) brengt je chakra’s in balans. Chakra’s zijn ‘ronddraaiende wielen van energie’ in en rond je lichaam. Dit zijn de poorten waarop energie je lichaam in- en uitstroomt. Het luisteren naar een bepaalde frequentie opent eventueel geblokkeerde chakra’s en dat geeft nieuwe inzichten (want energie kan weer stromen). Ook zorgt het luisteren naar healing frequencies voor focus, waardoor je je gedachten goed op rij kunt krijgen. Gedachten die je hebt weggestopt kunnen naar boven komen en je staat meer open voor je eigen intuïtie. Dat kan helderheid bieden.

Healing frequencies

Een van de meest populaire healing frequencies is 528 Hz, ook wel bekend als de frequentie van transformatie, wonderen en magie. In onze healings gebruiken wij met name deze frequentie, omdat wij geloven dat dit de meest allesomvattende en krachtige frequentie is.

Er zijn natuurlijk ook andere healing frequencies. Bij deze een overzicht:

  • 396 Hz. Deze frequentie hoort bij het Wortelchakra. Het luisteren naar 396 Hz helpt bij het aarding. Ook zorgt dit voor een fijn (geborgen) gevoel van veiligheid en zekerheid.
  • 417 Hz. Deze frequentie hoort bij het Sacraalchakra. Het luisteren naar 417 Hz bevordert je creativiteit, plezier en (speels) genot.
  • 432 Hz. Dit is de ‘natuurlijke frequentie van het universum’. Het luisteren naar 432 Hz zorgt voor vrede, rust en evenwicht.
  • 528 Hz. Deze frequentie hoort bij het Zonnevlechtchakra. Luisteren naar 528 Hz helpt bij een gevoel van kracht en zelfrespect. Het is een zachte, fijne frequentie voor meer zelfliefde. Daarnaast staat deze frequencie ook bekend als de ‘liefdesfrequentie’ of ‘frequentie van wonderen en magie’. Het luisteren naar 528 Hz zorgt voor reparatie van je blauwdruk en transformatie. Dit is in onze ogen de meest krachtige frequencie voor emotionele en spirituele healing.
  • 639 Hz. Deze frequentie hoort bij je Hartchakra. Luisteren naar 639 Hz zorgt voor meer liefde en compassie.
  • 741 Hz. Deze frequentie hoort bij het Keelchakra. Luisteren naar 741 Hz zorgt voor meer innerlijke wijsheid. Ook helpt het jou je waarheid te spreken en je gedachten te uiten.
  • 852 Hz. Deze frequentie hoort bij het Derde-oogchakra. Het luisteren naar 852 Hz helpt bij spiritueel ontwaken. Ook draagt deze frequentie bij aan een goede intuïtie en je innerlijke visie.
  • 963 Hz. Deze frequentie hoort bij het Kruinchakra. Luisteren naar 963 Hz draagt bij aan je verbinding met het goddelijke. Het zorgt voor spirituele wijsheid en begrip.

Het is niet wetenschappelijk bewezen of het luisteren naar deze frequenties daadwerkelijk kan helpen bij bovenstaande punten. Doe vooral waar jij je zelf fijn bij voelt. Er zijn ook andere manieren van sound healing. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van klankschalen en stemvorken, waar ook trillingen en geluid mee wordt geproduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨