Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is de spirituele betekenis van vogels (met uitgebreide uitleg)
0
Spirit Animals

Dit is de spirituele betekenis van vogels (met uitgebreide uitleg)

Dit is de spirituele betekenis van vogels (met uitgebreide uitleg)

Het vinden van de spirituele betekenis van vogels is wereldwijd populair. Vogels zijn namelijk altijd aanwezig, waar je ook bent. Maar waar staan vogels voor? Je leest hier over de spirituele betekenis van vogels, inclusief uitleg!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Vogels staan in het algemeen symbool voor verlichting, ‘licht’ en vrijheid. Vogels leven tussen hemel en aarde en worden daarom ook gezien als boodschappers. Natuurlijk hoeft niet elke duif iets te betekenen. Vogels leven immers in grote getallen naast ons. Je kan voor jezelf het beste bepalen wanneer een vogel een teken is.

De algemene spirituele betekenis van vogels

  • Vrijheid
  • Opstijgen naar nieuwe hoogten
  • Jouw reis naar spirituele werelden
  • Boodschapper vanuit de spirituele wereld
  • Goed nieuws (bij een zingende vogel)

Wil je wat weten over veertjes? Lees dan ‘Veertje gevonden? Dit is wat het betekent!‘ en vind de spirituele betekenis van een witte veer, de spirituele betekenis van een grijze veer, de spirituele betekenis van een zwarte veer en meer.

Een overzicht van spirituele betekenis per vogel

Klik hieronder op de naam van de vogel om naar de uitleg te gaan.

VogelSymboliek en spirituele betekenis
AdelaarMoed, wedergeboorte en kracht
DuifVrede, zegeningen en een nieuw begin
GansVrouwelijke energie
GierOpruiming
HavikPerspectief en observatie
KanarieHarmonie, vreugde en ‘lichtheid’
KipHuiselijk instinct en nesteldrang
KolibrieVreugde, liefde en genezing
KraaiVerandering, transformatie en flexibiliteit
KraanvogelVrede, zegeningen en (goed) geluk
MerelOntdekkingen, onderzoek en iets nieuws
MusProductiviteit, creativiteit en zorgvuldigheid
NachtegaalAnticipatie, liefde en geheimen
OoievaarHuiselijk geluk en nieuwe dingen
PauwTrots en ijdelheid
RaafVerandering, transformatie en flexibiliteit
RoodborstjeZelfvertrouwen, liefde, hoop en geluk
SpechtVernieuwing, transformatie en uitdagingen
StruisvogelOntkenning en waarheid
UilInzichten, wijsheid en transformatie
ValkLevensduur, overwinning en adelijk
ZwaanLicht, tweelingzielen(proces) en puurheid

Adelaar: Moed, wedergeboorte en kracht

Een adelaar is een belangrijk teken, al vanuit oudsher. Zie je een adelaar? Luister dan goed naar signalen, want dit kan wijzen op een periode van grote kracht in je leven. Het kan ook een teken zijn van uitbundige vrijheid en van het leven bezien vanaf een nieuwe hoogte. Zit je vast in een situatie, bekijk ‘t dan van bovenaf.

Lees ook: Spirituele betekenis adelaar

Duif: Vrede, zegeningen en een nieuw begin

De duif staat voor vrede, zegeningen en een nieuw begin. Het is een hoopvol en optimistisch dier. Zie je een duif, dan voel je je vrij om te gaan en staan waar je wil. Je bent op de plek waar je moet zijn, zowel mentaal als fysiek. Het is het symbool voor vrede en liefde: is er een persoon waarmee je vrede zou willen sluiten?

Lees hier wat de spirituele betekenis is van een duivenveer.

Gans: Vrouwelijke energie

Het zien van een gans wordt geassocieerd met vrouwelijke energie, bescherming, samenwerking en zorg dragen.

Gier: Opruiming

Het zien van een gier wordt door veel mensen als iets negatiefs beschouwd. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Gieren zijn – in tegenstelling wat je mogelijk denkt – schone dieren. De spirituele betekenis van een gier is opruiming, voltooiing en opschoning. Wat mag jij opruimen, voltooien of opschonen? Let op andere tekens en je innerlijke gevoel hierover.

Havik: Perspectief en observatie

Een havik staat voor perspectief. Het is een vogel die alles observeert en in de gaten heeft. Heb je een havik gezien, dan heb je het vermogen om dingen van alle kanten te kunnen zien. Deze skills maken jou meelevend en empathisch.

Kanarie: Harmonie, vreugde en ‘lichtheid’

Een kanarie staat voor harmonie. Voor vreugde en voor ‘lichtheid’. Het kleine en snelle vogeltje is een symbool van blijheid en muziek. Heb je een kanarie gezien, dan mag je overtollige ballast loslaten en jezelf verlichten.

Kip: Huiselijk instinct en nesteldrang

Een kip staat symbool voor huiselijk instinct en nesteldrang. Maak van je huis een prettig plekje. Zie je steeds weer een kip, dan mag je je tevreden en voldaan voelen.

Kolibrie: Vreugde, liefde en genezing

Kolibries zijn drukke vogels. Ze zijn altijd in de weer, kunnen op en neer vliegen en zelfs achteruit. Als je een kolibrie ziet, dan mag je wat meer rust pakken. Tijd voor ontspanning! Een andere spirituele betekenis van een kolibrie is vreugde, liefde en genezing.

Kraai: Verandering, transformatie en flexibiliteit

Zie je een kraai of een raaf? Dit geldt in veel culturen als een belangrijk teken. Het is een voorteken van verandering in je leven. Volgens het boek Tekens van het Universum staat een kraai spiritueel voor het uitstijgen boven je normale manier van kijken naar de werkelijkheid, zodat je je innerlijke wereld kunt gaan waarnemen. Ben je bang voor je eigen duisternis? Als je een kraai of raaf als spiritueel teken krijgt, neem dan de tijd om je innerlijke duisternis te onderzoeken. Omdat een raaf en een kraai tot hetzelfde vogelgeslacht horen, is de spirituele betekenis in veel opzichten gelijk. Vandaar dat deze hier zijn gebundeld.

Lees ook: Spirituele betekenis kraai

Kraanvogel: Vrede, zegeningen en (goed) geluk

Zie jij een kraanvogel? De kraanvogel staat symbool voor vrede, zegeningen en geluk. Het is een prachtige vogel om te zien. Ook staat de kraanvogel spiritueel gezien voor goedheid. En wist je dat een kraanvogel altijd loyaal blijft aan een andere kraanvogel? Daarom staan kraanvogels voor loyaliteit en trouw.

Merel: Ontdekkingen, onderzoek en iets nieuws

Zie jij een merel? De merel staat voor ontdekkingen, onderzoek en iets nieuws. Dat kan zowel positief zijn als negatief, afhankelijk van je gevoel op het moment dat je de merel zag.

Lees hier meer over de spirituele betekenis van een merel.

Mus: Productiviteit, creativiteit en zorgvuldigheid

Een mus staat voor productiviteit, creativiteit en zorgvuldigheid. Het is een kleine vogel, die altijd bezig is. Zie je een mus, dan betekent dit dat je mag genieten van de kleine dingen in het leven. Ook staat een mus symbool voor ‘eenvoudig leven‘. Je hebt geen luxe-producten nodig om gelukkig te zijn; richt je energie en tijd op de mensen om je heen.

Lees hier meer over de spirituele betekenis van een mus.

Nachtegaal: Anticipatie, liefde en geheimen

Een nachtegaal zien staat voor anticipatie, liefde en geheimen.

Ooievaar: Huiselijk geluk en nieuwe dingen

Zie je een ooievaar? Dan is dat een teken dat er iets nieuws aan zit te komen. Je kent de ooievaar natuurlijk uit het verhaaltje van de ooievaar die een babytje brengt. De spirituele betekenis van een ooievaar is breder dan alleen een baby: alle nieuwe zaken vallen hieronder, dus ook zakelijke projecten of persoonlijk nieuws. Ook staat een ooievaar symbool voor huiselijk geluk en huiselijke tevredenheid.

Lees hier meer over de spirituele betekenis van een ooievaar.

Pauw: Trots en ijdelheid

Een pauw is hét teken van trots en ijdelheid. Daar komt ook de uitdrukking ‘Zo trots als een pauw’ vandaan. Een pauw is ook een symbool van zelfvertrouwen: je mag jezelf laten zien zoals je bent. Jouw true colours.

Struisvogel: Ontkenning en waarheid

De spirituele betekenis van een struisvogel is precies zoals het woord struisvogelpolitiek is bedoelt: een struisvogel stopt z’n kop in het zand. Wat wil jij niet onder ogen komen? Welke waarheid wil jij niet weten? Wat wil jij niet zien gebeuren?

Uil: Inzichten, wijsheid en transformatie

Een uil is een krachtig teken van inzichten, wijsheid en transformatie. Zie je een uil, dan maak je binnenkort een transformatie mee. Daarnaast staat een uil voor inzichten en wijsheid. Je hebt een scherpe intuïtie en kan in de figuurlijke duisternis zien wat er gaat komen.

Valk: Levensduur, overwinning en adelijk

Vanuit het oude Egypte staat de Valk symbool als ‘de ziel’, valt te lezen in Tekens van het Universum. Het is hét teken van overwinning. Zie je een valk, dan is de spirituele betekenis dat je – als je je doelen achterna jaagt – snel en gericht te werk mag gaan.

Lees ook: Spirituele betekenis valk: wat zegt dit krachtdier?

Zwaan: Licht, tweelingzielen(proces) en puurheid

Een zwaan staat voor licht en puurheid. Maar bovenal staat een zwaan voor tweelingzielen en het tweelingzielenproces.

Je leest in het artikel ‘Witte zwanen en tweelingzielen: wat is de spirituele betekenis van een witte zwaan?‘ meer over zwanen en tweelingzielen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨