Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis duif
0
Spirit Animals

Spirituele betekenis duif

Spirituele betekenis duif

Wat betekent het zien van de duif? Een duif staat voor zegeningen en een nieuw begin. Het is een hoopvol en optimistisch dier. Zie je een duif, dan voel je je vrij om te gaan en staan waar je wil. Je bent op de plek waar je moet zijn, zowel mentaal als fysiek. In dit artikel gaan we dieper in op de symboliek en spirituele betekenis van de duif.

De duif staat al sinds mensenheugenis bekend als een symbool van vrede, zuiverheid en liefde. In vele culturen en religies wordt de duif als heilig beschouwd en gezien als boodschapper tussen de aarde en de hemel (net als andere vogels).

Vrede en harmonie

Een van de meest bekende en universele symbolen van de duif is vrede. Dit komt vooral omdat de duif volgens de Bijbel een olijftakje naar Noach bracht als teken dat de vloed voorbij was en er weer vrede op aarde was.

Spirituele interpretatie: is er iemand waarmee je vrede wil sluiten? Waar mag je meer harmonie in je leven brengen?

Zuiverheid

Een andere belangrijke spirituele betekenis van de duif is zuiverheid. Duiven staan erom bekend dat ze zichzelf continu schoonmaken en verzorgen. Hierdoor worden ze vaak gezien als symbool van reinheid en zuiverheid.

Spirituele interpretatie: je mag je zelf zuiveren/reinigen van dat wat jou niet meer dient, zodat je je ‘veren’ weer uit kunt slaan. Wat houdt jou tegen, waar zit een ‘smetje’ op?

Liefde

Een grote betekenis van de duif is dat ‘ie staat voor liefde. Een duif staat bekend als een monogame vogel die zijn partner trouw blijft. Dit maakt de duif hét symbool van liefde en trouw. Vandaar dat je de duif op huwelijken tegen kunt komen. Leuk weetje: in de Griekse mythologie werd de godin van de liefde, Aphrodite, vaak afgebeeld met een duif.

Spirituele interpretatie: zit er een huwelijk aan te komen? Of een andere vorm van verbintenis?

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨