Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis valk: wat zegt dit krachtdier?
0
Spirit Animals

Spirituele betekenis valk: wat zegt dit krachtdier?

Spirituele betekenis valk: wat zegt dit krachtdier?

Ben je op zoek naar de spirituele betekenis van de valk? Een valk staat voor de ziel, overwinning en doelgericht te werk gaan. Maar er is meer. Lees gauw verder om de prachtige symboliek en betekenis van de valk te ontdekken!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

• Focus • Actie • Doel • Ambitie •

Spirituele betekenis van de valk

De spirituele betekenis van een valk is actie, doel en ambitie. Het is een hardwerkende jager. Daarnaast staat een valk voor overwinning. Een valk heeft van bovenaf goed zicht op alles wat er onder zich gaande is. Zo kan de valk doelgericht te werk gaan; met volle focus en precisie duikt hij omlaag op zijn prooi. En omdat een valk nagenoeg altijd wint, staat een valk dus symbool voor overwinning.

Daarnaast staat een valk ook voor (eeuwenoude) wijsheid, loyaliteit en vastberadenheid. Een valk kiest altijd een partner voor het leven. Ze broeden ieder jaar in hetzelfde territorium.

Betekenis valk zien

Het zien van een valk kan betekenen dat je meer doelgericht te werk mag gaan. Je mag ook meer van bovenaf naar een situatie kijken. Pak dat overzicht! Waarschijnlijk zie je dan mogelijkheden en opties die je eerder niet zag.

Zie je een valk vlakbij je huis? Dat kan duiden op bescherming van bovenaf. Je wordt, op een prettige manier, in de gaten gehouden en beschermd.

Krachtdier

Een valk zien is een krachtige boodschap. Het is een krachtdier! Als je een valk ziet, mag je zelf weer de regie over je eigen leven terugpakken. De valk helpt jou om een strategie te bedenken over hoe je dit het beste kunt doen. Blijf opletten op andere tekens van het universum. Heb geduld en bedenk dat het hebben van een juiste strategie – en dus langere voorbereidingstijd – beter uitpakt dan een quick win of quick fix.

Valk in oud Egypte

In het oude Egypte was de valk het symbool van de ziel en in oud-Egyptische hierogliefen was de valk het symbool van God. De Egyptische god Horus was een valk en veel hemelgoden, inclusief de zonnegod Ra, hadden het hoofd van een valk.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨