Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis merel: deze vogel draait om ontdekken
1
Spirit Animals

Spirituele betekenis merel: deze vogel draait om ontdekken

Spirituele betekenis merel deze vogel draait om ontdekken

Zie jij (regelmatig) een merel en ben je benieuwd naar de betekenis? In dit artikel leggen we je uitgebreid uit wat de spirituele betekenis is van de merel. Spoiler alert: deze vogel draait om ontdekken, nieuwe dingen leren en onderzoeken…

Vogels leven tussen hemel en aarde en worden daarom ook gezien als boodschappers. Zo ook de merel. De spirituele betekenis van de merel is onder andere…

  • Magie
  • Mysterie
  • Nieuwe dingen leren
  • Ontdekken
  • Onderzoeken
  • Vrouwelijke energie
  • Zorgzaam/zorgen voor

Het zien van een merel kan een goed teken zijn. Je gaat nieuwe dingen ontdekken, iets onderzoeken of iets nieuws leren. Maar het kan ook een teken zijn van slecht nieuws. Het is maar wat je gevoel erbij is. Want… wat ga je ontdekken?

De merel is een zwarte vogel en de kleur zwart staat symbool voor magie, mysterie en de dood. Welk mysterie komt eraan het licht? Ook staat zwart voor wedergeboorte en transformatie. Je staat misschien wel aan het begin van een proces!

Een merel is een optimistische vogel, die uit onbevangenheid en nieuwsgierigheid heel ver komt. Dat is dan ook de boodschap aan jou: haal alles uit het leven wat er in zit, los van angst voor ‘wat als...’. Met een positieve blik en een goed humeur kom je een heel eind.

Spirituele betekenis merel in je dromen

Droom je over de merel? Het is zonder context lastig te bepalen wat de betekenis hiervan is. Is de merel vrolijk aan het zingen en voelt de droom licht aan? Dan is dit een positieve boodschap dat er iets nieuws aan zit te komen. Is de merel dreigend en voelt het onheilspellend? Of kun je juist niet inschatten wat het is? Dan is het mogelijk dat er iets aan het licht komt dat je niet aan zag komen.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨