Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
White noise voor je baby: help je baby in slaap komen
3
Mama & baby Slaaptips voor je baby

White noise voor je baby: help je baby in slaap komen

White noise voor je baby: help je baby in slaap komen

Misschien ken je ’t nog van vroeger, als je televisie (toen nog niet digitaal) geen signaal had. Een witte ruis was te zien en te horen. White noise (witte ruis) is een constant suizend geluid op een bepaalde frequentie. En het werkt als een tierelier bij de meeste baby’s. Die worden er meteen rustig van en kunnen er ook beter van (door)slapen. Maar waarom is dat?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Nou, heel simpel. White noise klinkt als ’t suizen van de bloedvaten in de baarmoeder. Een geluid dat baby’s zo’n negen maanden hebben aangehoord. En qua volume mag je ‘m best op standje stofzuiger zetten (wel onder de 60 decibel houden in verband met tere baby-oortjes!), want in de baarmoeder klonk ’t ook op dat volume. Ook ‘womb sounds’, ofwel baarmoedergeluiden, doen ’t goed bij baby’s. Dit zijn geluidstracks met white noise en hartslaggeluiden in één.

Witte ruis: niet alleen voor baby’s

Witte ruis is niet alleen voor baby’s. Ook wij volwassenen hebben er wat aan. En naast dat ik nu uit ervaring kan zeggen dat ik er ook lekkerder op slaap (we hebben er natuurlijk zelf ook mee geslapen), slaapt m’n vriend er ook beter op. Als je gauw overprikkelt bent, snel wakker schrikt of een druk hoofd hebt dan helpt witte ruis ook.

Lees ook…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.