Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is de betekenis van je geboortedag – op welke dag ben jij geboren?
0
Alles over de bevalling Mama & baby Spiritualiteit

Dit is de betekenis van je geboortedag – op welke dag ben jij geboren?

Op welke dag ben je geboren? Dit is de betekenis van je geboortedag

Wil je weten wat je geboortedag over jou zegt? Elke weekdag matcht met een hemellichaam. En dat geeft per weekdag weer een bepaalde energie. Check hier de betekenis van je geboortedag!

Weekdagen en hemellichamen: samen vormen ze de betekenis van je geboortedag

De zeven dagen van de week (maandag tot en met zondag) komen overeen met zeven hemellichamen: zon, maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze hemellichamen vormen de twaalf sterrenbeelden en beïnvloeden ons dagelijks. Elke dag van de week matcht met een hemellichaam en dat geeft betekenis aan je geboortedag. Lees maar ‘ns mee!

  • Maandag: maan
  • Dinsdag: Mars
  • Woensdag: Mercurius
  • Donderdag: Jupiter
  • Vrijdag: Venus
  • Zaterdag: Saturnus
  • Zondag: zon

Maandag: maan

Ben je op maandag geboren? Dan hoort het hemellichaam van de maan bij jou. Je bent gevoelig, intuïtief, emotioneel en romantisch. Net zoals de maan zorgt voor eb en vloed, ben je vatbaar voor stemmingswisselingen. Je vindt ‘t heerlijk om thuis te zijn en geeft de voorkeur aan Rust, Regelmaat en Reinheid.

Dinsdag: Mars

Als je op dinsdag bent geboren, dan hoort planeet Mars bij jou. Mars symboliseert een vechtlust. Een verlangen naar onafhankelijkheid. Deze actieplaneet brengt je intensiteit, op welk vlak dan ook. Je hebt een sterke persoonlijkheid en je zult ‘vechten’ voor wat je wil. Opgeven komt niet in je woordenboek voor! Kernwoorden voor jou zijn: actief, enthousiast, energiek, moedig, ongeduldig, vurig, prestatiegericht en (soms) destructief.

Woensdag: Mercurius

Ben je op een woensdag geboren, dan hoort communicatieplaneet Mercurius als hemellichaam bij jouw geboortedag. Mercurius gaat driemaal per jaar retrograde. Een periode waarin verrassingen en chaos veelal voorkomen. Dat maakt ‘t dat jij, geboren op woensdag dus, goed kunt improviseren. Je speelt gemakkelijk in op veranderingen. Kernwoorden voor jou zijn: communicatief, logisch, (soms) onzorgvuldig en veelzijdig.

Donderdag: Jupiter

Geboren op een donderdag? Dan hoort planeet Jupiter bij je. Jupiter is de grootste planeet in het zonnestelsel en daarmee heerst ‘ie over ‘grote dingen’. Deze planeet staat symbool voor geluk en optimisme. Twee kenmerken die jij als donderdagskind ook in je hebt. Je bent gul, eerlijk en gezinsgericht. Andere kernwoorden voor jou zijn: goed humeur, genereus, filosofisch en slim.

Vrijdag: Venus

Ben je op vrijdag geboren, dan hoort liefdesplaneet Venus bij jouw geboortedag. Venus gaat over kunst, schoonheid en vooral liefde. Venus is de muze voor ons allemaal. Als vrijdagskind ben je verleidelijk, artistiek (soms) lui en (vaak) ijdel. Je uit je creatief en bent gek op artistieke dingen. Denk aan moderne gedichten en mooie Instagram-pagina’s. Kernwoorden die bij jou horen zijn: harmonieus, creatief, gek op luxe en sociaal.

Zaterdag: Saturnus

Ben je geboren op zaterdag, dan hoort planeet Saturnus bij je. Als zaterdagskind ben je goed in ‘t organiseren van dingen: van kasten en ruimtes in je huis tot bijvoorbeeld feestjes voor familie. Dit maakt je een goede leider en iemand die niet bang is het voortouw te nemen. Kernwoorden die bij jou horen zijn: wijs, professioneel, praktisch, leergierig, bescheiden, streng en (soms) achterdochtig.

Zondag: Zon

Zondag is – je raadt ‘t al – de dag van de zon. De zon staat voor levenskracht en voor energie. Je staat graag in ‘t middenpunt en in de spotlights. Je persoonlijkheid is magnetisch en mensen trekken graag naar je toe. Kernwoorden die bij jou horen zijn: creatief, nobel, trots, egocentrisch, brutaal en (soms) luidruchtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨