Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Een sterrenprojector op de babykamer: verwonder je baby
3
Mama & baby Slaaptips voor je baby

Een sterrenprojector op de babykamer: verwonder je baby

Een sterrenprojector op de babykamer: verwonder je baby

Superleuk op de babykamer (of kinderkamer): een projector met sterren! Laat je kindje kennismaken met het universum en verwonder je baby met een mooie sterrenhemel. Ideaal voor bij ‘t laten slapen!

Waarom zou je kiezen voor een babyprojector of nachtlamp met projector? Er zijn meerdere redenen om er eentje te scoren voor je kindje. Een projector kan je baby entertainen, zorgen voor rust in de avonden, helpen bij het inslapen en het speelt in op de fantasie van je kindje. Als je een mooie projector hebt, dan staat ‘t natuurlijk erg leuk op de babykamer/kinderkamer en… stiekem vinden papa en mama de sterrenprojector ook nog gezellig qua belichting.

Babyprojector van A Little Lovely Company

En over een mooie babyprojector gesproken: A Little Lovely Company heeft een onwijs leuke lijn. Voor VolleMaanKalender.nl hebben we de ‘Ruimte’ projector getest. Dit is een leuke blauwe projector bedrukt met plaatjes van planeten, sterren en astronauten. Deze projector schijnt sterretjes in verschillende kleuren. Die kun je zelf instellen in de varianten kleurverloop, oranje, groen en blauw.

De sterren draaien niet in ‘t rond, maar schijnen licht op je plafond en muur. Zoek je wel iets beweging, dan kun je de projector op kleurverloop zetten. Dan wisselen diverse kleuren zich af en zo lijkt het alsof je slaapt onder een dynamische sterrenhemel. De overgangen zijn rustig, zodat het geen kermis wordt. Wel zo prettig met een baby!

Helpt een sterrenprojector om je baby beter te laten slapen?

Ik heb de ‘Ruimte’ sterrenprojector in de babykamer van onze eigen baby (3 maand) gezet om te testen wat hij ervan vindt. Hij slaapt in principe prima (we gebruiken o.a. white noise voor hem), maar kan erg onrustig worden in een donkere ruimte. Alleen om die reden is ‘t al prettig om ‘s nachts een nachtlampje of projector te hebben bij het in slaap laten vallen. Ons zoontje vindt de projector erg leuk om naar te kijken en verwondert zich enorm. Met grote ogen kijkt hij naar de sterretjes op het plafond. Voor extra speelplezier hebben we de projector ook nog eventjes, toen ‘ie nog wakker was, in het wiegje gezet. We hebben een slim schommelwiegje en zodoende deinsde de sterrenhemel mee. Zie ook de video hieronder. Magisch!

Ik was vooral benieuwd of ‘ie nu niet juist wakker zou blijven, omdat hij het zo leuk vindt, maar het tegendeel is waar. Hij blijft er rustig bij. En waar hij normaal snel zou gaan jengelen (omdat ‘t in slaap vallen niet meteen lukt), kijkt hij nu naar het plafond tot ‘ie vanzelf in slaap valt. Ideaal! Dit gaf mij als mama ook een gerust gevoel. De sterrenprojectie was dus op een goede manier een afleiding voor een (anders) erg drukke baby.

Een projector met timer: ideaal voor de babykamer

De sterrenprojector van ALittle Lovely Company is voorzien van een timerfunctie. Zo hoeft ‘ie dus niet de gehele nacht op de babykamer te branden en gaat ‘ie na 30 minuten vanzelf uit. Je kan ‘m trouwens wel gewoon de hele nacht laten branden, alleen dan gaan je batterijen (3x AAA) natuurlijk ook sneller leeg. Is je kindje al wat ouder, dan zal hij of zij er plezier aan beleven om het zelf aan en uit te zetten.

De projector wordt niet warm of heet, is gemaakt van ABS (een kunsttof met o.a. een lange levensduur) en heeft geen losse items aan de buitenkant. De batterijen moet je met een schroefje vastzetten, dus je kindje kan daar niet zomaar bij.

Je shopt de sterren projector – of andere leuk maan-items voor je baby – hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨