Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is Ki Food? Eten zoals Boeddha
0
Health & happiness Oosterse spiritualiteit & astrologie

Wat is Ki Food? Eten zoals Boeddha

Wat is Ki Food? Eten zoals Boeddha

Wat is Ki Food en waarom is dit zo belangrijk om je lichaam (en geest) in balans te houden? In dit artikel gaan we in op de afkomst van Ki Food, welke ingredienten je in deze voedingsleer kunt vinden en welk boek we aanraden.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Het concept van Ki Food komt uit de Vinaya Pitaka; Boeddha’s leer. Het valt onder de Japanse traditionele geneeskunde, die stelt dat het lichaam een natuurlijk energieveld heeft dat kan worden beïnvloed door de voeding die je eet. Bepaalde voedingsmiddelen hebben het vermogen om de energie van het lichaam te voeden en in evenwicht te brengen. Daar tegenover staat dat andere voeding de natuurlijke energiestroom van het lichaam juist kan uitputten of verstoren.

Volgens deze leer wordt voeding ingedeeld in categorieën op basis van de effecten op de energie van het lichaam. Eten dat de energie van het lichaam voedt en in evenwicht brengt staat bekend als ‘yin voeding‘. Eten dat het de energie van het lichaam uitput of verstoort staat bekend als ‘yang voeding‘. Ki Food bestaat uit een balans van yin- en yang voeding. ☯

Ki Food ingrediënten

Daar komt bij dat de focus ligt op natuurlijke ingrediënten die minimaal (of zelfs niet) zijn bewerkt door de voedingsindustrie. Bij voorkeur komt alles rechtstreeks uit de natuur en is het zo puur mogelijk. Denk aan volle granen (zoals bruine rijst, quinoa en gierst), peulvruchten, groenten en kleine hoeveelheden dierlijke ingredienten, zoals vis of tofu. Ki Food kan ook verschillende gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten, zoals miso, tamari en augurken. Hiervan wordt aangenomen dat ze helpen de energie van het lichaam in balans te houden en de spijsvertering te ondersteunen.

Boeddha’s kookboek

Boeddha’s kookboek is gebaseerd op deze eeuwenoude kennis. In dit boek vind je info over de filosofie van Ki Food en gezonde recepten uit Tibet, Nepal, India, Vietnam en Japan. Daarnaast staat er nuttige informatie in over de vijf-elementenleer en de genezende werking van kruiden en voedingsmiddelen die je beter kunt mijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨