Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Getest: Kruidvat Pure & Soft luiers
1
Duurzaamheid Lifestyle Mama & baby Shoptips voor je baby

Getest: Kruidvat Pure & Soft luiers

Getest: Kruidvat Pure & Soft luiers (duurzaam)

Kruidvat heeft nieuwe luiers in haar assortiment: de Kruidvat Pure & Soft luiers. Deze zijn klimaatneutraal, duurzaam én vrij van lotions, parfums, kleurstoffen of allergenen. Goed voor je kindje én voor de wereld. En wij hebben ze getest!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Klimaatneutrale luiers én bio-based verpakking

Goed. Klimaatneutrale (wegwerp) luiers dus. Wat moet je je je daar dan bij voorstellen? Nou, het zijn zachte luiers, gemaakt van plantaardige materialen. Ook worden ze geproduceerd met 100% hernieuwbare elektriciteit. Hernieuwbare elektriciteit is elektriciteit die afkomstig is van bronnen die continu kunnen worden aangevuld, zoals zon, water, wind en biomassa. Dit heeft een lagere CO2-voetafdruk dan fossiele energiebronnen, waardoor de impact op het klimaat wordt vermindert.

Verder is de verpakking van de luiers voor 50% gemaakt van materialen van natuurlijke oorsprong, zoals suikerriet. Ook is de verpakking recyclebaar bij het plastic afval.

Kruidvat Pure & Soft luiers in de test

Het zijn ultradunne, huidvriendelijke luiers die de billetjes van je baby perfect droog houden, zo stelt Kruidvat. En dat willen wij wel testen! De meest duurzame luier is natuurlijk de wasbare luier, maar als ‘t gaat om wegwerp luiers dan scoort Kruidvat wel goed bij ons. De reguliere wegwerpluier van de Kruidvat was hier de eerste maanden favoriet, dus we hebben goed vergelijkingsmateriaal.

De luiers voelen inderdaad erg dun aan, maar sluiten om die reden wel fijn aan op de huid. Ze zijn ook niet stug en dus is het makkelijk om de luier te verschonen. Ik kan me voorstellen dat ‘t voor ons kindje ook prettiger zit dan een stuggere luier.

Maar dun is niet altijd beter, want ik denk ook meteen: ga ik het hiermee redden als er een grote poepluier komt? Gelukkig hoef ik daar niet lang op te wachten: de eerste luier is meteen een goede poepluier. En wonder boven wonder: het zit er allemaal ín. Geen lekkages langs de benen of de rug. En ons kindje had erg z’n best gedaan. Pluspunt voor de luier, dus!

Ook ‘s nachts gaan de luiers goed mee (van zo’n 20.00 uur tot 06.00 uur), mits er alleen plas inzit natuurlijk.

Er is hier wel een plakrandje gesneuveld bij het aantrekken van de luier. Omdat de luier zo dun is, scheurde deze er ineens af bij het openen en kon ik een nieuwe luier pakken. Of nouja, het scheurde er niet ‘ineens’ af… Ik pak de stukjes met de plakrandjes uit gewoonte wel wat stevig vast, maar daarna is ‘t me niet meer overkomen.

Je scoort de Kruidvat Pure & Soft luiers natuurlijk bij de Kruidvat. Ze zijn te verkrijgen in maat 1 tot en met 5 (voor kindjes van 2 tot 16 kilo). Er zijn ook broekjes te verkrijgen, die gaan tot maat 6.

Meer duurzame baby producten

Bekijk in dit lijstje meer van onze favoriete, duurzame baby producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨