Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Chiron retrograde 2021: wie ben je écht?
3
Chiron Retrograde

Chiron retrograde 2021: wie ben je écht?

Chiron retrograde 2021: wie ben je écht?

Chiron, de planeet van de ‘gewonde heler’, is van donderdag 15 juli tot en zondag 19 december retrograde. Deze energie gaan we merken: Chiron retrograde 2021 gaat namelijk over wie jij écht bent.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Je leest hier al over de invloed van Chiron, ‘de gewonde heler’, en waarom je dit niet moet onderschatten. Tijdens een retrograde is die impact nog veel meer merkbaar. In 2021 is deze planeet dus vanaf donderdag 15 juli tot aan zondag 19 december retrograde in vuurteken Ram.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Tijdens de Chiron retrograde in Ram is het goed om aan je pijnpunten te werken en deze om te draaien naar jouw krachten. Besef je dus eerst waar je pijnpunten liggen, of waar je last van hebt. Focus je op je identiteit. Wie ben je écht? Probeer te ontdekken waar blokkades liggen. Erkenning is belangrijk. Alleen als je weet (en erkent) wat jou tegenhoudt om te zijn wie je bent, kun je veranderen in je ware jij.

Het kan soms lastig kan zijn om de daadwerkelijke pijn te herkennen, dus let ook op symptomen zoals ‘gejaagdheid’, ‘angstgevoelens’ en andere gevoelens van onveiligheid. Wanneer houd je je mond in plaats van dat je je uitspreekt? Wanneer maak je je kleiner voor iemand anders, of doe je dit misschien in een groep? Voel je je alleen, terwijl je in een kamer vol mensen zit? Of ben je bang om te falen, terwijl je feitelijk juist erg sterk bent ergens in?

Er zijn zoveel punten waar je op kunt letten. Met onderstaande vragen kom je al een heel eind in de reis naar je innerlijke zelf.

Vragen die je jezelf tijdens Chiron retrograde 2021 kan stellen:

  1. Waar heb ik momenteel last van? Of waar ik ervaar ik een pijnpunt?
  2. Wat kan ik van deze last/dit pijnpunt leren?
  3. Wat als ik het ombuig: hoe kan ik dit zien in een positief licht?
  4. Wie wil ik zijn versus wie ben ik? (er is geen goed of fout, alleen maar het zijn)

Schrijf bovenstaande – met pen – op in je bullet journal of notitieboek, dat maakt het écht en uitgesproken. Denk ook na over de volgende twee statements:

  1. Als mijn pijn kon praten, zou ik dit willen vragen…
  2. Als ik mijn toekomstige ik zou kunnen spreken, wat zou ik dan vragen…

Dankbaarheid

Het beoefenen van dankbaarheid is om meerdere redenen belangrijk. Met dankbaarheid train je je hersenen, waardoor je in een positieve mindset komt.

En als laatste: schrijf op waar je trots op bent! Het is dus heel belangrijk om een positieve mindset te hebben. Dit is om jezelf in die ‘flow‘ van verbetering te brengen. Maak een lijstje van 5 sterke punten van jezelf. En wees ook – terecht – trots op jezelf!

Last but not least: ik wil je meegeven dat je niet angstig hoeft te zijn voor wat Chiron retrograde 2021 jou gaat brengen. Het komt namelijk goed, écht. En het zit al in je. Juist door die ‘donkere’ kant van jezelf te betreden, ga je daar ook het licht zien. Wees wie je al bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨