Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Stier-periode 2021: met de zon in Stier gaan we rustig aarden
0
Zon

Stier-periode 2021: met de zon in Stier gaan we rustig aarden

Stier-seizoen

Dinsdag 20 april start de Stier-periode 2021. ♉︎ Dat wil zeggen dat de zon nu in Stier staat: het tweede teken van de dierenriem. Je leest hier wat de impact is van Stier-seizoen 2021.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

De Ram-periode 2021, waarin eerlijkheid en actief zijn centraal stonden, is nu voorbij. Je bent direct geweest in je communicatie en je hebt je gezonde levensstijl (opnieuw) een boost gegeven. Stieren zijn standvastig, geduldig en bedachtzaam. Ze nemen de tijd en blijven bij hun standpunt. Niet voor niets, want aardeteken Stier wordt gedreven door sterke instincten en koppigheid. De komende weken is dit dan ook de collectieve energie: geduld, praktisch zijn en hard werken. Met een vleugje koppigheid, want ook dat is Stier ;-).

De zon staat voor ‘je wezenlijke ik’, je zelfexpressie en je identiteit. Elke 30 dagen gaat de zon over in een nieuw sterrenbeeld. Nu is ‘t de tijd voor Stier. Tijdens deze periode voel je de heersende energie van dit sterrenbeeld, ongeacht of je Stier in je geboortehoroscoop hebt of niet.

De energie van sterrenbeeld Stier

Voelt een Stier zich veilig, dan wordt de omgeving beloond met trouw en liefde. En veel ook! Stier heerst (samen met Weegschaal) over liefdesplaneet Venus. Venus gaat om ‘plezier in het leven’, ‘mooie dingen’ en liefde. Als gevolg hiervan ga je tijdens deze Stier-periode allerlei dingen doen waar je je goed bij voelt.

Maak dat ene gerecht uit dat kookboek dat je al jaren in de kast hebt staan, ga dat ene werkje borduren of kijk lekker series. Filmtip: ‘The Secret: Dare to Dream’. Niks moet, niksen mag! Alle guilty pleasures komen deze maand naar boven. En door de liefdevolle vibe die Venus met zich meebrengt, wordt je partner of huisgenoot ook blij als jij er blij van wordt.

Kenmerken van sterrenbeeld Stier

SymboolStier
Periode20 april – 21 mei
HeerVenus
ElementAarde
KleurGroen
PolariteitNegatief
Lichaamsdelen Nek, keel, strottenhoofd, stembanden en schildklier
KernwaardeVoeden

Astrologische agenda voor de Stier-periode 2021

Vrijdag 23 april gaat actie-planeet Mars over naar waterteken Kreeft. Je voelt je de komende periode mogelijk wat sneller op je teentjes getrapt. Mars voelt zich niet thuis in Kreeft, en dat gaan we merken ook. Je kunt ook wat meer ‘moody’ zijn dan gebruikelijk.

Dinsdag 27 april staat de volle maan in waterteken Schorpioen (dit is een volle supermaan!). Een krachtige maan, die vandaag – dankzij Schorpioen – symbool staat voor transformatie van de ene fase in ons leven naar een volgende fase.

Op dezelfde dag, dinsdag 27 april, gaat Pluto retrograde in aardeteken Steenbok. Deze retrograde duurt vijf maand en helpt je alle lessen te bekijken die je dit jaar tot dusver hebt geleerd. Pluto retrograde in Steenbok heeft als doel te kijken naar jouw verhouding met macht en ambitie. Ben je (te) obsessief? Noemen mensen jou een controlfreak? En wat is jouw definitie van succes? Als jouw definitie van succes bijvoorbeeld 80 uur per week werken is, wat is dan je leven?

Maandag 3 mei gaat communicatieplaneet Mercurius over naar luchtteken Tweelingen. En dat is ook waar Mercurius ‘thuis’ komt. Communicatie gaat je de komende periode gemakkelijk af en – oeh la laa – met dit fijne voorjaarsweer én Mercurius in Tweelingen is flirten helemaal jouw ding.

Zaterdag 8 mei gaat ook liefdesplaneet Venus over naar flirterig Tweelingen. Je nieuwsgierigheid is sky high deze periode en je bent vooral bezig met de mooie dingen van ‘t leven. Geld is de komende tijd geen probleem. Zondag 9 mei is het moederdag. Check hier leuke moederdag cadeautips!

Dinsdag 11 mei staat de nieuwe maan in aardeteken Stier. Dit is dé tijd om nieuwe plannen te maken en tot uitvoer te brengen. Heb je iets altijd al willen hebben op materieel gebied? Met de nieuwe maan in Stier dit jaar lukt ‘t je om dit stapsgewijs tot realiteit te brengen.

Donderdag 13 mei gaat Jupiter, de geluksplaneet, over naar waterteken Vissen. Met deze energie heb je een positieve houding tot het volgen en uitvoeren van je dromen. Want met Jupiter in Vissen kun je ze – als je er in gelooft – tot werkelijkheid maken. Hoe? Lees hier meer over de Wet van Aantrekkingskracht.

Vrijdag 21 mei gaat de zon over naar Tweelingen: dit is dé tijd voor het verbreden van je kennis, verhelderende en diepgaande gesprekken en (nieuwe vormen van) humor.

De zon gaat iedere 30 dagen over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. De Stier-periode van 2021 begint op 20 april en eindigt op 20 mei. Hierna dient luchtteken Tweelingen zich aan. Daarover later meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨